ငါးမြင်းခုတ်သားတွေ ၀ယ်ထားပြီး အချဉ်ဆီပြန်ချက်လိုက် ကြော်စားလိုက်နဲ့ ရိုးလာသလို ဖြစ်လာတော့ ငါးဆားနယ်လုပ်ပြီး ငရုတ်သီးစပ်စပ်လေးနဲ့ ကြော်စားလိုက်တော့ မြန်မာပြည်က ဆောင်းဦးအချိန်မှာ ငါးဆားနယ် ငါးပိကောင်ကြောင်တို့နဲ့ ထမင်းစားရတာကို အပြေးကလေးတော့ လွမ်းမိသားပေါ့ရှင်။
ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
- ငါးမြင်းခုတ်သား - 500 g
- ဆားကြမ်း - ထမင်းစားဇွန်း၃ဇွန်းမောက်မောက်
- ကြက်သွန်ဖြူ - ၁၀မွှာ
- ငရုတ်သီး လုံးခြမ်းကွဲ - ထမင်းစားဇွန်း ၃ဇွန်းမောက်မောက်
- အချိုမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်၀က်
- နနွင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း သုံးပုံတစ်ပုံ
- ဆီ - လိုသလောက်
ငါးဆားနယ်လုပ်ရန်
- ဆားကြမ်း - ထမင်းစာဇွန်းမောက်မောက် ၃ဇွန်းတို့
- ငါးမြင်း 500 g ကို ဇလုံကျယ်ကျယ်ထဲထဲ့ပြီး နှံ့အောင်မွှေပေးပါ
- ပန်းကန်ပြား တစ်ချပ်ခံပြီး ဆားနယ်ထားသောငါးများကို စီပြီးထဲ့ပေးပါ
- ငါးထဲ့ထားသော ပန်းကန်ပြားကို ပလပ်စတစ်အိတ်နဲ့လုံနေအောင်ပိတ်ပြီး အပေါ်မှ အလေးတစ်ခုခုနဲ့ဖိထားပါ
- ရိုးရိုးအိမ်တွင်းမှာရှိတဲ့ အခန်းအပူချိန်နဲ့ဘဲ ထားထားပါ
- ၂ရက်၃ရက်အတွင်း ထားလိုက်ရင် ငါးဆားနယ်ရပါပြီ
ကြော်ရန်အတွက်
- ငါးဆားနယ်ကို ဆားအငံပေါ့စေရန် ရေအနည်းဆုံး ၅ထပ်လောက် ဆေးပေးပါ
- အငံတော်တော်လေး ပေါ့စေချင်တော့ ဆန်ဆေးရေမှာ ၁၀မိနစ်လောက် စိမ်ပြီးမှဆေးပေးပါ
- ဆီကို မီးအလယ်အလတ်လောက်နဲ့အပူပေးပြီး ဆီပူလာပါက နနွင်းမှုန့်အနည်းငယ်ထဲ့ပေးပါ
- ငါးကိုထဲ့ကြော်ပေးပြီး နှစ်ဖက်လုံးကျက်ရင် ဆယ်ပြီးဆီစစ်ထားပါ
- ဆီများနေရင် နည်းနည်းဖယ်ပြီး မီးကိုထပ်ပြီးရှော့ကာ မညက်တညက်ထောင်းထားသော ကြက်သွန်ဖြူကို အဝါရောင်သန်းလာအောင် ကြော်လိုက်ပါ
- ကြက်သွန်ဖြူကြော် နဲနဲဝါလာတာနဲ့ငရုတ်သီးလုံးခြမ်းကွဲကို ထဲ့မွှေပါ
- ငရုတ်သီးကြော်ထဲကို ဟင်းချိုမှုန့်ထဲ့ပြီး ကြော်ပေးပါ
- ကြော်ချိန်ခနအတွင်း ငရုတ်သီးအရောင်ပြောင်းသွားတာနဲ့ အိုးကိုမီးဖိုပေါ်ကချကာ ပန်းကန်ထဲ ပြောင်းထဲ့ပေးပါ ကြော်ထားတဲ့ ငါးဆားနယ်ကြော်ကို အိုးထဲမှာဘဲ ထဲ့မွှေပေးပါ
- ငါးဆားနယ်ကြော်ကိုလဲ ငရုတ်သီးကြော်နှင့်အတူ ပန်းကန်ထဲကို ပြောင်းထဲ့ပေးပါ
- ထမင်းမိန်စေတဲ့ ငါးဆားနယ်ကြော် စပ်စပ်မွှေးမွှေးလေး ရပါပြီ။
No comments:
Post a Comment