ဒီေန႔ေတာ႔ မုန္႔ညွင္းစိမ္းကို ၾကံမဆိုင္ထည႔္ထားတာ ရသြားျပီမို႔ မိမိႏွစ္သက္သလို ျပင္ဆင္ျပီး လုပ္စားႏိူင္ဖို႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး လုပ္ထားတဲ႔ ၾကံမဆိုင္ ထည္႔နည္းေလးကို မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- မုန္႔ညွင္းစိမ္း - တစ္ကီလို
- ဆားၾကမ္း - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
- ငရုတ္သီးစိမ္း - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
- ဗနီကာ - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ
ျပင္ဆင္ပံု
- မုန္႔ညွင္းစိမ္း အ႐ြက္မ်ားကို ေရစင္ေအာင္ ေဆးေပးျပီး ေရစစ္ထားပါ
- ေရစစ္ျပီ ဆိုတာနဲ႔ ေနအရမ္းပူပါက ၃နာရီေလာက္ ေနလွန္းေပးပါ
- ေနပူရွိန္ နည္းပါက တစ္ရက္ေလာက္ ေနလွန္းေပးပါ
- ေနလွန္းျပီးတာနဲ႔ စဥ္႔နီတုန္း သန္႔သန္႔အေပၚ အရြက္မ်ား တင္ေပးျပီး ဆားၾကမ္းၾကမ္းႏွင္႔ နယ္ေပးပါ
- ဆားနယ္တဲ႔ ေနရာမွာ အရြက္မ်ားထဲအထိ ဆားရည္မ်ား စိမ္႔ဝင္ေအာင္ ခပ္နာနာ နယ္ေပးပါ
- အရြက္မ်ားကို ဆားနယ္ျပီးတာနဲ႔ တစ္လက္မေလာက္ အေနအထားေလးေတြ ပိုင္းေပးျပီး ဇလံုထဲမွာထည္႔ကာ သံုးနာရီေလာက္ ႏွပ္ထားပါ
- အရြက္မ်ား အခ်ဥ္တည္ေနစဥ္ အူလည္လည္ မျဖစ္ေစရန္ ဆားကို ခပ္ငံငံေလး နယ္ေပးပါ
- ငရုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ေရစစ္ထားပါ
- အရြက္မ်ား ႏွပ္ထားခ်ိန္ သံုးနာရီ ျပည္႔တာနဲ႔ လက္အားသန္သန္ႏွင္႔ အရည္မ်ားကို ညွစ္ေပးျပီး အရည္မ်ားကို သြန္ပလိုက္ပါ
- အရည္ညွစ္ျပီးသား အရြက္မ်ား ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင္႔ ငရုတ္သီးစိမ္းတို႔ကို ပုလင္းသန္႔သန္႔ထဲမွာ ဖိသိပ္ျပီး ထည့္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ဗနီကာကို အရြက္မ်ား ျမဳပ္တဲ႔အထိ ေလာင္းထည္႔ေပးပါ
- ပုလင္းကို ေလလံုေအာင္ ပိတ္ထားျပီး အခန္းအပူခ်ိန္အတိုင္း ထားပါက ၂ရက္ေလာက္ဆို ရပါျပီ
- အရြက္မ်ား ဗနီကာအရည္အေပၚကို တက္လာပါက ျမဳပ္သြားေအာင္ ဇြန္းသန္႔သန္႔ႏွင္႔ ဖိဖိေပးပါ
- ႏွစ္ရက္ေလာက္ဆို ေနီကာ အရည္စိမ္ ၾကံမဆိုင္ ရလာျပီမို႔ မိမိႏွစ္သက္သလို ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳပ္ျပီး စားလို႔ရၿပီ။
မွတ္ခ်က္။ ။ ဗနီကာအနံ႔က အခ်ဥ္နံ႔ စူးတဲ႔အတြက္ ဟင္းခ်က္ဖို႔ ျပင္ေပးတိုင္း အနည္းဆံုး ေရႏွင္႔ တစ္ထပ္ေလာက္ ေဆးေပးျပီးမွ ခ်က္ေပးပါ။
No comments:
Post a Comment