ဒီေန႔ေတာ႔ ဗီယက္နမ္ေစ်းက ဝယ္လာတဲ႔ သ်ွားျဖဴသီးေတြကို ဝါတြင္းအခ်ိန္ ကာလေလးမွာ သတ္သတ္လြတ္ စားဖြယ္ရာ တစ္မ်ဳိးအတြက္ မာမာျပင္ဆင္တဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ဒီအသီးေလးေတြရဲ ႔ နံမည္ကို မာမာသိထားတာကေတာ႔ သ်ွားျဖဴသီးလို႔ဘဲ သိထားပါတယ္ တစ္ခ်ဳိ႔ကေတာ႔ တရုတ္ဇီးျဖဴသီး ေတာင္ဇီးျဖဴသီး ေတာဇီးျဖဴသီး သေဘၤာဇီးျဖဴသီးဆိုျပီး တေနရာနဲ႔တေနရာ အေခၚအေဝၚေတြ မတူၾကတဲ႔အတြက္ မိမိသိထားေသာ နံမည္မ်ား အစားထိုးျပီး ဖတ္ေပးၾကေစခ်င္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- သ်ွားျဖဴသီး - 600 g
- မုန္႔ညွင္းေစ႔ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
- နံနံေစ႔ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ဇီယာေစ႔ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခပ္ေမာက္ေမာက္
- ေလးညွင္း - ငါးပြင့္
- သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ - တလက္မခန္႔
- ဆား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း (ေလွာ္ရန္အတတြ္)
- ၾကက္သြန္ျဖဳ - အမႊာၾကီးၾကီး ၇မႊာ (သို႔) မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
- င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ ဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ႏွစ္ဗူး
- ဇီယာေစ႔ နံနံေစ႔ ေလးညွင္းပြင္႔ႏွင္႔ သစ္ဂ်ပိုးေခါက္တို႔ အလြယ္တကူ မ႐ွိပါက ႐ိုး႐ိုးမဆလာကို သံုးႏိူင္ပါတယ္။
သ်ွားျဖဴသီး သနပ္လုပ္ရန္ မဆလာအတြက္ ျပင္ဆင္ပံု
- ဇီယာေစ႔ နံနံေစ႔ သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ ေလးညွင့္ပြင့္တို႔ကို ဒယ္အိုးထဲမွာ ထည္႔ေပးျပီး အေစ႔ေလးေတြ တေဖ်ာက္ေဖ်ာက္ျမည္လာတဲ႔အထိ ေလွာ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ၾကိတ္စက္ထဲထည္႔ျပီး ညက္ေနေအာင္ ၾကိတ္ေပးပါ
- ၾကိတ္စက္မရွိပါက ငရုတ္ဆံုထဲမွာထည္႔ျပီး ညက္ေနေအာင္ေထာင္းကာ မဆလာ လုပ္ထားပါ
သွ်ားျဖဴသီး သနပ္လုပ္ရန္ ျပင္ဆင္ပံု
- သ်ွားျဖဴသီးကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရမ်ားကုန္သြားေအာင္ ဇကာထဲထည္႔ကာ စစ္ထားေပးပါ
- ေရစစ္သြားတာနဲ႔ ေရေျခာက္ေအာင္ paper towelႏွင္႔ သုတ္ေပးကာ ဇလံုထဲ ထည္႔ေပးထားပါ
- အဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ သ်ွားျဖဴသီး သနပ္လုပ္ရန္ စပ္ထားေသာ မဆလာကို ျပင္ထားပါ
- မုန္႔ညွင္းေစ႔ကို ဒယ္အိုးထဲထည္႔ျပီး တေဖ်ာက္ေဖ်ာက္ ျမည္လာေအာင္ ေလွာ္ထားပါ
- ေလွာ္ရတာ အခ်ိန္မရပါက မုန္႔ညွင္းေစ႔ကို ပန္းကန္လံုးထဲထည္႔ကာ အဖံုးအုပ္ေပးျပီး တမိနစ္ခန္႔ အပူေပးပါ
- ဆားကို ဒယ္အိုးထဲထည္႔ျပီး အနည္းငယ္ ညိဳသြားေအာင္ ေလွာ္ျပီး အေအးခံထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ အစိတ္ေလးေတြ စိတ္ထားပါ
- ဆီကို ဒယ္အိုးထဲ ထည့္ျပီး ပူလာေအာင္ အပူေပးျပီး အေအးခံထားပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ မီးဖိုေပၚမွ ဖယ္ကာ ဇလံုတလံုးထဲမွာ သ်ွားျဖဴသီး ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔ မုန္႔ညွင္းေစ႔ အပူေပးထားေသဆီ ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္းခန္႔ ဆားႏွင္႔ ၾကိတ္ထားေသာ မဆလာတို႔ကို သမသြားေအာင္ ေရာေမႊထားပါ
- အရသာ သမသြားတာနဲ႔ ပိုေနေသာဆီကို အရသာ စပ္ထားသာ သရက္သီး ဇလံုထဲ ေလာင္းထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ
- အားလံုး အရသာ သမသြားတာနဲ႕ ပုလင္းသန္႕သန္႕ထဲမွာ သ်ွားျဖဴသီးမ်ားကို ထည္႔ေပးျပီး ဆီျမဳပ္ေအာင္ ထည္႔ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ အဖံုးလံုေအာင္ ပိတ္ေပးျပီး ေနငါးရက္ေလာက္ လွန္းေပးထားပါ
- ျပီးတာနဲ႔ သ်ွားျဖဴသီးသနပ္ပုလင္းကို အဖံုးလံုေအာင္ပိတ္ျပီး ေရခဲေသတၲာထဲမွာ ထည္႔ထားေပးကာ စားခါနီးတိုင္း ဇြန္းသန္႔သန္႔ေလးနဲ႔ ခပ္ေပးျပီးမွ စားသံုးဖို႔ ခပ္ယူေပးပါ
- ခပ္သည္႔ဇြန္း မသန္႔ရွင္းပါက သ်ွားျဖဴသီး သနပ္ထဲမွာ မွဳိမ်ားအလြယ္တကူ တက္သြားႏိူင္တဲ႔အတြက္ ဇြန္းသန္႔သန္႔ႏွင္႔ ခပ္ဖို႔ သတိထားေစခ်င္ပါတယ္ရွင္။
No comments:
Post a Comment