Thursday, 8 August 2019

သျှားဖြူသီး ငါးပိထောင်း











ဒီနေ့တော့ သျှားဖြူသီးလေးတွေ ဝယ်လာပြီး ထမင်းစားလို့ အရမ်းကို မြိန်စေတဲ့ ပုဇွန်ငပိနဲ့ ချဉ်ငံစပ်လေး ထောင်းဖြစ်သွားပါတယ် ထမင်းစားလို့ အရမ်း မြိန်စေတဲ့အတွက် မာမာပြင်ဆင်တဲ့ နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။

ဒီအသီးလေးတွေရဲ ့ နံမည်ကို မာမာသိထားတာကတော့ သျှားဖြူသီးလို့ဘဲ သိထားပါတယ် တစ်ချို့ကတော့  တရုတ်ဇီးဖြူသီး တောင်ဇီးဖြူသီး တောဇီးဖြူသီး သင်္ဘော ဇီးဖြူသီးဆိုပြီး တနေရာနဲ့တနေရာ အခေါ်အဝေါ်တွေ မတူကြတဲ့အတွက် မိမိသိထားသော နံမည်များ အစားထိုးပြီး ဖတ်ပေးကြစေချင်ပါတယ်။

ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
  1. သျှားဖြူသီး - အလုံး ၄၀ခန့်
  2. ပုဇွန်ငါးပိ - ထမင်းစားဇွန်း ၄ဇွန်း
  3. ပုဇွန်ခြောက် - အကောင်ကြီးကြီး အကောင် ၂၀ခန့်
  4. ကြက်သွန်ဖြူ - အမွှာကြီးကြီး ၇မွှာ
  5. ငရုတ်သီးအလှော်မှုန့် - စားနိူင်သလောက်

ပြင်ဆင်ပုံ
  • သျှားဖြူသီးကို ရေစင်အောင် ဆေးပြီး အထဲမွ အစေ့များကို ထုတ်ပေးပါ
  • ပုဇြန္ငပိ ကြွေပန်းကန် (သို့) ကြွေဇွန်းမှာ ကပ်ပေးပြီး မိုက်ထဲခရိုဝေ့ထဲမှာ စက္ကန့်၃၀ဆီ ၂ခါကင်ပေးပါ
  • မိုက်ခရိုဝေ့  မရှိပါက မီးဖိုပေါ်မှာ ဒယ်အိုးခပ်သေးသေး တစ်လုံးထဲ ပုဇွန်ငါးပိကိုထည့်ပြီး ကင်ပေးပါ
  • အပေါ်ယံ တင်းလာပါက နောက်တဖက်ကို လှန်ပြီး ဆက်ကင်ပေးပါ
  • ကြက်သွန်ဖြူကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးထားပါ
  • ပုဇွန်ခြောက်ကို ညက်နေအောင် ထောင်းပေးထားပါ
  • အားလုံး အဆင်သင့် ဖြစ်တာနဲ့ ငရုတ်ဆုံထဲမှာ အရင်ဆုံး ကြက်သွန်ဖြူကို မညက်တညက် ထောင်းပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ သျှားဖြူသီးကိုထည့်ပြီး ထောင်းပေးပါ
  • အားလုံး လေးစိတ်ကွဲ အေနအထား ရတာနဲ့ပုဇွန်ခြောက်မှုန့်  ပုဇွန်ငပိကင်နှင့် ငရုတ်သီးအလှော်မှုန့်တို့ကို ထည့်ထောင်းပါ
  • သျှားဖြူသီး ငပိထောင်း ညက်သွားတာနဲ့ ချဉ်ငံစပ် သျှားဖြူသီး ပုဇွန်ငပိထောင်းကို ထမင်းပူပူလေးနဲ့ စားသုံးရန် ပြင်ပေးနိူင်ပါပြီ။

2 comments:

  1. သရက္သီးအစိမ္းသနပ္နဲ႔ သွ်ားျဖဴသီး ငပိေထာင္းေလး 'မ' သြားတယ္ မာမာေရ။
    အၿမဲတန္း ဘေလာ့ေလးကို ရွင္သန္ေစတာ ခ်ီးက်ဴးပါတယ္။

    ReplyDelete
    Replies
    1. ေက်းဇူးအမ်ားၾကီး တင္ပါတယ္ တီတင္႔ေရ

      Delete