Tuesday 20 August 2019

ငရုတ်သီး နှမ်းကပ်ကြော်















ဒီတခါေတာ႔ ႏွမ္းေၾကာ္နံ႔ ေမႊးေမႊးေလးနဲ႔ စားလို႔အရမ္း ေကာင္းလြန္းတဲ႔ ငရုတ္သီးစိမ္း ေၾကာ္နည္းကို လာလာေမးၾကလြန္းလို႔ ေၾကာ္ျဖစ္သြားပါတယ္။

ႏွမ္းျဖဴနဲ႔ ေမႊးေနေအာင္ အၾကြတ္ေၾကာ္တဲ႔ နည္းေလးက စိတ္ရွည္ဖို႔ လိုသလို ငရုတ္သီးစိမ္း အစပ္ေတာင္႔ေတြကို ေၾကာ္ရတာ ျဖစ္တဲ႔အတြက္ လက္အိတ္ေကာင္းေကာင္းေလး သံုးဖို႔ေတာ႔  လိုပါတယ္။

လက္အိတ္မသံုးဘဲ ကိုင္မိရင္ေတာ႔ ငရုတ္သီးက ပူလြန္းတဲ႔အတြက္ လက္မွာအပူေတြစြဲကာ တေနကုန္ လက္ကိုေရစိမ္ထားရမွာ ျဖစ္ပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေၾကာ္ျဖစ္တဲ႔နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ငရုတ္သီးေတာင္႔ကိုေတာ႔ မိမိစားႏိူင္သေလာက္ ျပင္ဆင္ျပီး လိုအပ္တဲ႔ အရသာေတြကို ခ်င္႔ခ်ိန္ျပီး ထည္႔ေပးေစပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. အနီေရာင္ ငရုတ္သီးစိမ္း - မိမိစားႏိူင္သေလာက္
  2. ႏွမ္းျဖဴ - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
  3. ဆား - ခ်င္႔ခ်ိန္ျပီး ထည္႔ပါ (ငရုတ္သီး အရသာနယ္ရန္)
  4. ဆား - အေနေတာ္ (ငရုတ္သီး ျပဳပ္ရန္)
  5. ၾကက္သားမွဳန္႔ - မိမိအသံုးျပဳေသာ ငရုတ္သီးအေပၚမူတည္ျပီး ခ်င္႔ခ်ိန္ျပီးထည္႔ပါ (သိူ႔)
  6. အခ်ဳိမွဳန္႔ - မိမိအသံုးျပဳေသာ ငရုတ္သီးအေပၚမူတည္ျပီး ခ်င္႔ခ်ိန္ျပီးထည္႔ပါ
  7. ဆီ - မိမိအသံုးျပဳေသာ ငရုတ္သီးအေပၚမူတည္ျပီး ခပ္မ်ားမ်ားထည္႔ပါ
  8. လက္အိတ္ - တစ္စံု
ျပင္ဆင္ပံု
  1. အရင္ဦးဆံုး ငရုတ္သီးစိမ္းမ်ားကို အညွာမေျခြခင္ ေရစင္ေအာင္ ေဆးေပးျပီး ေရစစ္ေပးပါ
  2. ေရမ်ား ေျခာက္သြားတာနဲ႔ လက္ကိုလက္အိတ္ ဝတ္ေပးပါ
  3. လက္အိတ္ဝတ္ျပီးတာနဲ႔ ငရုတ္သီးေတာင္႔မ်ားကို တေတာင္႔ခ်င္းယူျပီး လက္ဝါးႏွစ္ဖက္ၾကားမွာ ထည္႔ျပီး ပြတ္ေပးပါ
  4. ထိုသို႔ လက္ဝါးႏွစ္ဖက္ၾကားမွာထည္႔ျပီး ပြတ္ေပးျခင္းေၾကာင္႔ ငရုတ္သီးထဲမွ အေစ႔မ်ား ထုတ္ရလြယ္ကူေစပါတယ္
  5. ငရုတ္သီးေတာင္႔ အားလံုးကို အထက္ပါနည္းအတိုင္း ျပဳလုပ္ေပးျပီးတာနဲ႔ ငရုတ္သီး အညွာမ်ားကို ေျခြေပးပါ
  6. ျပီးတာနဲ႔ ငရုတ္သီးေတာင္႔ အားလံုးကို တေတာင္႔ခ်င္းဆီ ထက္ျခမ္းခြဲေပးပါ
  7. ငရုတ္သီးေတာင္႔ အားလံုးခြဲေပးျပီးတာနဲ႔ အလယ္မွ အေစ႔မ်ားကို ထုတ္ေပးျပီး အေစ႔မ်ားကို ဖယ္ေပးပါ
  8. အားလံုး အဆင္သင္႔ျဖစ္တာနဲ႔ ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးထဲမွာ ေရႏွင္႔ ဆားကိုထည္႔ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
  9. ေရပြက္ပြက္ ဆူလာတာနဲ႔ ေရေႏြးအိုးထဲကို ငရုတ္သီးေတာင္႔မ်ားကိုထည္႔ျပီး သံုးမိနစ္ခန္႔ ျပဳပ္ေပးပါ
  10. ငရုတ္သီးမ်ား ျပဳပ္ေနစဥ္ အထဲမွာ ကပ္ေနေသာ ငရုတ္ေစ႔မ်ား ထပ္ထြက္လာပါက ေရသြန္ခ်ိန္မွာ ထပ္ဖယ္ေပးပါ
  11. ငရုတ္သီးေတာင္႔မ်ားကို ဇကာထဲသြန္ခ်ျပီး ေရစစ္ေပးပါ
  12. ေရစစ္သြားတာနဲ႔ ဇလံုတခုထဲ ေျပာင္းထည္႔ေပးျပီး ႏွမ္း ဆားႏွင္႔ အရသာမွဳန္႔တို႔ထည္႔ျပီး အရသာဝင္ေအာင္ နယ္ေပးပါ
  13. ေဇာက္နက္ေသာ အိုးထဲမွာ ဆီႏွင္႔ နႏြင္မွဳန္႔ကိုထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
  14. ဆီပူလာတာနဲ႔ မီးကိုအေနေတာ္ေလာက္ထိ ေလ်ွာ႔ေပးပါ
  15. မီးအရမ္းမ်ားပါက ငရုတ္သီးေတာင္႔မ်ား မက်က္ခင္ ႏွမ္းမ်ားအရင္က်က္ျပီး ကြ်မ္းကုန္တတ္ပါတယ္
  16. မီးအေနေတာ္ ေလ်ွာ႔ျပီးတာနဲ႔ ငရုတ္သီးေတာင္႔မ်ားကို အိုးဆန္႔သေလာက္ ထည္႔ေပးျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
  17. ငရုတ္သီးေတာင္႔မ်ား ေၾကာ္ေနစဥ္ အက်က္ညီေစရန္ မၾကာမၾကာ ေမႊေပးပါ
  18. ငရုတ္သီးေတာင္႔မ်ား ညိဳေရာင္ေလး သန္းလာျပီး ၾကြတ္လာပါက ဆယ္ျပီး ဆီစစ္ေပးပါ
  19. အထက္ပါ နည္းအတိုင္း ငရုတ္သီးေတာင္႔မ်ား ကုန္တဲ႔အထိ ေၾကာ္ေပးပါ
  20. ေၾကာ္ထားတဲ႔ ငရုတ္သီးေတာင္႔မ်ား ဆီစစ္ျပီး အေးသြားတာနဲ႔ မိမိႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ
  21. ၾကာရွည္ထားျပီး စားသံုးမည္ ဆိုပါက ဖန္ပုလင္း သန္႔သန္႔ထဲ ထည္႔ေပးျပီး ေလလံုေအာင္ အဖံုးအုပ္ကာ သိမ္းေပးကာ စားသံုးႏိူင္ပါတယ္။

No comments:

Post a Comment