ေက်ာင္းတစ္ဖက္ အိမ္အလုပ္တစ္ဖက္နဲ႔ တစ္ခါတစ္ေလ ဟင္းခ်က္တာေတာင္ ကေရာေသာပါး ခ်က္ရတဲ႔ရက္ေလးေတြ ရွိပါတယ္ အဲဒီလို ရက္မ်ုိး ဆိုရင္ေတာ႔ အသားနဲ႔ အသီးအရြက္ တစ္ခါထဲ ေရာခ်က္ျပီး ထမင္းစားျမိန္ေအာင္ ဖန္တီးရျပန္တာဘဲ ဒီေန႔ေတာ႔ အသားနဲ႔ အသီးအရြက္ တစ္ခါထဲ ေရာေၾကာ္ဖို႔ Teriyaki Chicken အစိမ္းေၾကာ္ ေၾကာ္နည္းေလး တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ေပါင္သား - 200 g
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
- မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ဇူကီးနီ - တစ္ေတာင္႔
- ပဲေတာင္႔ရွည္ - ဆယ္႔ငါးေတာင္႔
- ဘလိုကိုလီ - အေနေတာ္ သံုးခက္
- မွဳိ - ခြန္ႏွစ္ပြင္႔
- ခ်င္း - ခပ္ပါးပါး ႏွစ္ျပား
- Teriyakiအႏွစ္ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းသာသာ
- အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သားကို အရိုးထုတ္ကာ အေနေတာ္ အတုံးေလးေ
တြတုံးၿပီး ဆားအနည္းငယ္ အခ်ဳိမွဳန္႕အနည္းငယ္တို႕ႏွင့္ အရသာ အနည္းငယ္နယ္ကာ Teriyaki အႏွစ္ႏွင္႔နယ္ေပးျပီး နာရီဝက္ေလာက္ ႏွပ္ထားေပးပါ - ၾကက္သြန္နီကို ေလးစိတ္ခြဲၿပီ
း အလႊာေတြရေအာင္ ခြာထုတ္ထားပါ - ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
- အျခားအသီးအႏွံေတြကိုလည္း ေရေဆးကာ အေနေတာ္ လွီးထားပါ
- ခ်င္းကိုလဲ အခြံခြာကာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
- ဒယ္အိုးတစ္လုံး
ကို ဆီထည့္ျပီး အပူေပးပါ - ဆီပူလာလွ်င္ ခ်င္းကို ဆီသတ္ၿပီး အရသာ နယ္ထားေသာ ၾကက္သားကို ထ
ည့္ေၾကာ္ပါ - ၾကက္သားအသား မာလာတာနဲ႔ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ျပီး အဖံုးအုပ္ကာ ေရခမ္းေအာင္ တည္ေပးပါ
- ေရခမ္းတာနဲ႔ အသီးအရြက္မ်ားကို ထည္႔ေပးပါ
- အသီးအ႐ြက္မ်ားကို အရမ္းမက်က္ေစဘဲ အနည္းငယ္ ႏြမ္းသြားပါက မီးပိတ္ေပးျပီး အရသာျမည္းကာ လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- အလြန္စားေကာင္းလို႕ေကာင္းတဲ့Teriyaki ၾကက္သား အသီးအရြက္ အစိမ္းေၾကာ္ေလး ရပါျပီ။
- ၀က္သားစားပါက ၾကက္သားအစား ဝက္သားအစားထိုးျပီး ေၾကာ္ႏိုင္သလို အခ်ဳိမွဳန္႕ မစားပါက ၾကက္သားမွဳန္႕ သၾကားတို႕တို႕ကို အစားထိုးျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
No comments:
Post a Comment