ဟင္းမ်ားမ်ား ခ်က္ရတာ ပ်င္းတဲ႔ေန႔ေတြဆို အခုလို ဟင္းတစ္မယ္ထဲနဲ႔ ထမင္းစားလို႔ ျမိန္ရေလေအာင္ အသီးအရြက္နဲ႔အသား တစ္ျပိဳင္ထဲတြဲျပီး ေၾကာ္ျဖစ္ျပန္တာပါဘဲ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ မာမာေၾကာ္တဲ႔ အစိမ္းေၾကာ္ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ရင္ပံုသား - 200 g
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
- ေဂၚဖီ - အေနေတာ္တစိတ္
- မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ေရြွပဲသီး - ၁၀ေတာင့္
- ပဲေတာင္႔ရွည္ - ငါးေတာင္႔
- ဘလိုကိုလီ - အေနေတာ္ သံုးခက္
- ခ်င္း - ခပ္ပါးပါး သံုးျပား
- ခရုဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
- ေကာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းသာသာ
- သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- သံပုရာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္၀က္
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္း (အစိမ္းေၾကာ္ ေၾကာ္ရန္)
- ဆီ - လိုသေလာက္ (ၾကက္သားေၾကာ္ရန္)
- ဂ်ဳံမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္းခန္႕
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သားကို အေနေတာ္ အတုံးေလးေ
တြတုံးၿပီး ဆားအနည္းငယ္ အခ်ဳိမွဳန္႕အနည္းငယ္တို႕ႏွင့္ အရသာ အနည္းငယ္နယ္ကာ ခရုဆီႏွင္႔နယ္ေပးျပီး ႏွပ္ထားေပးပါ - ဂ်ဳံမွဳန္႕ကို ျပင္ထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို ေလးစိတ္ခြဲၿပီ
း အလႊာေတြရေအာင္ ခြာထုတ္ထားပါ - ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
- အျခားအသီးအႏွံေတြကိုလည္း ေရေဆးကာ အေနေတာ္ လွီးထားပါ
- ခ်င္းကိုလဲ အခြံခြာကာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
- အရသာနယ္ထားေသာ ၾကက္သားကို ဂ်ဳံမွဳန္႔ေတြထဲမွာ ကပ
္လူးေပးပါ - ဂ်ဳံမွဳန္႕ကပ္ထားေသာ ၾကက္သားကို ဆီပူပူမွာ ေရႊေရာင္ရေအာင္ေၾက
ာ္ယူၿပီး ဆီစစ္ထားပါ - အျခားဒယ္အိုးတစ္လုံး
ကို ဆီအနည္းငယ္ထည့္ျပီး အပူေပးပါ - ဆီပူလာလွ်င္ ခ်င္းကို ဆီသတ္ၿပီး အသီးအရြက္မ်ားကို ထ
ည့္ေၾကာ္ပါ - အသီးအ႐ြက္မ်ား အနည္းငယ္ ႏြမ္းသြားပါက ေၾကာ္ျပီး ဆယ္ထားေသာ ၾကက္သားေၾကာ္မ်ား ထည့္
ေပးပါ - ျပီးတာနဲ႕ အရသာသြင္းရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား ထည္႔ေပးကာ ေမႊေပးပါ
- အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ ခပ္ျမန္ျမန္ေလး ေမႊေပးပါ
- အားလံုးသမသြားျပီဆိုတာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး လိုတဲ႔အရသာ ျပင္ေပးပါ
- အလြန္စားေကာင္းလို႕ေကာင္းတဲ့ ၾကက္သား အသီးအရြက္ အစိမ္းေၾကာ္ေလး ရပါျပီ။
- ၀က္သားစားပါက ၾကက္သားအစား ဝက္သားအစားထိုးျပီး ေၾကာ္ႏိုင္သလို အခ်ဳိမွဳန္႕ မစားပါက ၾကက္သားမွဳန္႕ သၾကားတို႕တို႕ကို အစားထိုးျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
No comments:
Post a Comment