ဒီေန႔ေတာ႔ butter chicken နဲ႔ အရသာသြင္းကာ ၾကက္သားဟင္းေလး တစ္မယ္ ခ်က္ျဖစ္တဲ႔အတြက္ ထမင္းကေတာ႔စားလို႔ ျမိန္ခဲ႔ျပန္ပါတယ္။
အရသာကေမႊးျပီး စပ္စပ္ေလးမို႔လို႔ butter chicken အရသာ ready made ပုလင္းေလး ရခဲ႔ရင္ေတာ႔ ၾကက္သားဟင္းေလး ခ်က္စားၾကည္႔ေစခ်င္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ရင္ပံုသား - 350 g
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တpfဝက္
- Butter chicken - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ခြန္ႏွစ္ဇြန္းခန္႔
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္ရင္ပံုသားကို ေရေဆးျပီး ပံုပါအတိုင္း အေျမွာင္းရွည္ရွည္ေလးေတြ တံုးေပးပါ
- တံုးထားေသာ ၾကက္သားကို ဆား butter chicken အႏွစ္တို႕ႏွင့္ေရာနယ္ကာ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ အနည္းဆံုး ၅နာရီေလာက္ ႏွပ္ထားေပးပါ
- ေဇာက္အနည္းငယ္နက္ေသာ အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ဆီကိုအပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႔ ၾကက္သားကိုထည္႔ျပီး အသားမ်ား မာလာေအာင္ တစ္ဖက္စီလွည္႔ျပီး တည္ေပးပါ
- အသားမ်ား မာလာျပီ ဆိုတာနဲ႔ ၾကက္သားထဲကို ေရအနည္းငယ္ထည့္ကာ အိုးအဖံုးအုပ္ျပီး ခ်က္ေပးပါ
- ေရကို နည္းနည္းခ်င္းစီ ထည့္ေပးျပီး ၾကက္သား ႏူးတဲ့အထိ တည္ေပးပါ
- ၾကက္သား အသားမ်ား ႏူးလာျပီး ေရမခမ္းခင္ အရသာ ျမည္းကာ လိုသလိုျပင္ေပးျပီး ဆီက်န္ေရက်န္ ျဖစ္လာတာနဲ႕ မီးပိတ္ေပးျပီး သံုးေဆာင္ရန္ ျပင္နိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment