Friday, 3 November 2017

ထမင်းခြောက်ကြော်





တခါတရံ ထမင္းေတြ ပိုေနတတ္တာမ်ဳိး ၾကံဳရတတ္ပါတယ္ အဲဒီအခါမ်ဳိးမွာ မာမာကေတာ႔ ေျခာက္ေသြ႔ေနေအာင္ ေနလွန္းျပီး သိမ္းထားတတ္ျပီး စားခ်င္စိတ္ ေပၚလာတဲ႔အခါမ်ဳိးမွာေတာ႔ ဆီမ်ားမ်ားနဲ႔ေၾကာ္စားရတာကို အရမ္းသေဘာက်ပါတယ္။

ထမင္းေျခာက္ေၾကာ္လို႔ ေျပာေတာ႔ လြယ္လိုက္တာ လြယ္လြယ္ေလးကို blog မွာ တင္ရသလားလို႔ ထင္ၾကမွာပါ အမွန္တကယ္လဲ ေၾကာ္နည္းသိရင္ ေၾကာ္ရတာ လြယ္ပါတယ္ ေၾကာ္နည္းမသိရင္ေတာ႔ ထမင္းေျခာက္ေၾကာ္က ပြမေနဘဲ မာက်စ္က်စ္ၾကီး ျဖစ္ေနတတ္တာမို႔လို႔ မာမာေၾကာ္ေနက်နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။

ျပင္ဆင္ပံု

  1. လက္ကို ေရစိုတယ္ ဆိုရံုေလးစြတ္ျပီး ထမင္းၾကမ္းခဲကို အိုးထဲမွာဘဲ ခပ္ဖြဖြ ေခ်လိုက္ပါ
  2. ျပီးတာနဲ႔ စေကာ သို႔ အဆင္ေျပမည္႔ ဗန္းတခ်ပ္ထဲမွာ ဖ်န္႔ထည္႔ျပီး ေနပူပူမွာ လွမ္းေပးပါ
  3. ေျခာက္ေသြ႔ေနေအာင္ လွန္းေပးပါ
  4. ထမင္းေျခာက္မ်ား ရျပီဆိုတာနဲ႔ ေလလံုပုလင္းေလးမ်ားႏွင္႔ သိမ္းထားႏိူင္ပါတယ္
  5. ေၾကာ္စားမယ္ဆိုရင္ေတာ႔ ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီထည္႔ပါ
  6. ဆီမ်ားေလ ထမင္းေျခာက္ေၾကာ္က ၾကြတ္ျပီးပြေလမို႔လို႔ ဆီမ်ားမ်ား သံုးေပးပါ
  7. ဆီပူလာတာနဲ႔ ထမင္းေျခာက္ကို လက္တဆုတ္စာေလာက္ကို ယူျပီး ဆီပူအိုး အလယ္တည္႔တည္႔ကို ထည္႔ေပးပါ
  8. ဆီအိုးထဲကို ထမင္းေျခာက္မ်ား တခါထဲ အမ်ားၾကီး မထည္႔မိရန္ သတိျပဳပါ
  9. ထမင္းေျခာက္ကို ဆီပူအိုးထဲ ထည္႔ျပီးတာနဲ႔ အလယ္တည္႔တည္႔မွ ေဘးဘက္သို႔ ပြျပီးျဖာထြက္လာေသာ ထမင္းေျခာက္ေၾကာ္မ်ားကို ဆီစစ္ဇကာႏွင္႔ အသာေလး စစ္ျပီးဆယ္ေပးပါ
  10. ထိုနည္းအတိုင္း မိမိစားႏိူင္သေလာက္ကို ေၾကာ္ေပးပါကာ ဆီစစ္ဇကာထဲမွာ ဆီစစ္ေပးပါ
  11. ဆီစစ္ျပီ ဆိုတာနဲ႔ ထမင္းေျခာက္ေၾကာ္ကို အေအးခံကာ ေလလံုပုလင္းမ်ားျဖင္႔ ထည္႔ျပီးသိမ္းထားႏိူင္သလို ဆားအနည္းငယ္ျဖဴးကာ ထမင္းေျခာက္ေၾကာ္ ၾကြတ္ၾကြတ္ေမြွးေမြွးေလးကို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment