သရက္သီး ေပၚတုန္းေလး အမ်ဳိးမ်ဳိး လုပ္စားျဖစ္သလို ဒီေန႔ေတာ႔ သရက္သီး အစိမ္႔သုပ္ေလးသုပ္ကာ ဒန္႔ဒလြန္သီး ဟင္းခါးေလးနဲ႔ လိုက္ဖက္လြန္းကာ ခ်ဥ္ငံစပ္ျပီး ေမႊးေနတဲ႔ သရက္သီးစိမ္းသုပ္ သုပ္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- သရက္သီးစိမ္း - ခပ္ၾကီးၾကီး တစ္လံုး
- အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ငရုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႔ - စားႏိူင္သေလာက္
- နွမ္းျဖဴေလွာ္ေထာင္း - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- မပဲေလွာ္ေထာင္း - လက္ဖက္ရည္ဇြန္ သံုးဇြန္း
- ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ေျမပဲဆီစိမ္း - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- သရက္သီးစိမ္းကို အညွာဖက္မွလွီးျပီး ေရႏူိင္ႏိူင္ေဆးကာ အေစးထုတ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ အခြံခြာကာ သရက္သီးျခစ္ႏွင္႔ ျခစ္ေပးပါ
- ဒယ္အိုးထဲမွာ ႏွမ္းျဖဴ ကိုထည္႔ျပီး နီညိဳေလး သန္းလာေအာင္ ေလွာ္ေပးျပီး ေထာင္းထားပါ
- ေျမပဲေလွာ္ျပီးသားကို အခြံခြာျပီး သန္႔စင္ေပးကာ မညက္တစ္ညက္ အေနအထားရေအာင္ ေထာင္းထားပါ
- အားလံုးအဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား အားလံုးကို ဇလံုတစ္လံုးထဲထည့္ကာ ဖြဖြေလးေရာနယ္ေပးပါ
- အရသာ သမသြားတာနဲ႔ အရသာျမည္းျပီး မိမိစိတ္ၾကိဳက္ အရသာ ရလာေအာင္ လိုသလို ျပင္ေပးကာ စားပြဲျပင္ေပးပါ
- ဒန္႔ဒလြန္သီး ဟင္းခါးနွင့္ တြဲဖက္စားရန္ အရသာ ရွိလွေသာ ေျမပဲနွမ္းေထာင္း သရက္သီးသုပ္ေလးကို စားသံုးရန္ အသင့္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါၿပီ။
No comments:
Post a Comment