Sunday, 12 November 2017

သရက်သီးစိမ်းသုပ်



သရက္သီး ေပၚတုန္းေလး အမ်ဳိးမ်ဳိး လုပ္စားျဖစ္သလို ဒီေန႔ေတာ႔ သရက္သီး အစိမ္႔သုပ္ေလးသုပ္ကာ ဒန္႔ဒလြန္သီး ဟင္းခါးေလးနဲ႔ လိုက္ဖက္လြန္းကာ ခ်ဥ္ငံစပ္ျပီး ေမႊးေနတဲ႔ သရက္သီးစိမ္းသုပ္ သုပ္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္​ပစၥည္​းမ်ား

  1. သရက္သီးစိမ္း - ခပ္ၾကီးၾကီး တစ္လံုး
  2. အရသာမွဳန္႔ -  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  3. ငရုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႔ -  စားႏိူင္သေလာက္
  4. နွမ္းျဖဴေလွာ္ေထာင္း -  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  5. မပဲေလွာ္ေထာင္း - လက္ဖက္ရည္ဇြန္ သံုးဇြန္း
  6. ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  7. ေျမပဲဆီစိမ္း - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု
  • သရက္သီးစိမ္းကို အညွာဖက္မွလွီးျပီး ေရႏူိင္ႏိူင္ေဆးကာ အေစးထုတ္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ အခြံခြာကာ သရက္သီးျခစ္ႏွင္႔ ျခစ္ေပးပါ
  • ဒယ္အိုးထဲမွာ ႏွမ္းျဖဴ ကိုထည္႔ျပီး နီညိဳေလး သန္းလာေအာင္ ေလွာ္ေပးျပီး ေထာင္းထားပါ
  • ေျမပဲေလွာ္ျပီးသားကို အခြံခြာျပီး သန္႔စင္ေပးကာ မညက္တစ္ညက္ အေနအထားရေအာင္ ေထာင္းထားပါ
  • အားလံုးအဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ ပါ၀င္​ပစၥည္​းမ်ား အားလံုးကို ဇလံုတစ္လံုးထဲထည့္ကာ ဖြဖြေလးေရာနယ္ေပးပါ
  • အရသာ သမသြားတာနဲ႔  အရသာျမည္းျပီး မိမိစိတ္ၾကိဳက္ အရသာ ရလာေအာင္ လိုသလို ျပင္ေပးကာ စားပြဲျပင္ေပးပါ
  • ဒန္႔ဒလြန္သီး ဟင္းခါးနွင့္ တြဲဖက္စားရန္ အရသာ ရွိလွေသာ ေျမပဲနွမ္းေထာင္း သရက္သီးသုပ္ေလးကို စားသံုးရန္ အသင့္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment