အင္မတန္မွ ေစ်းၾကီးေသာ္လဲ စားခ်င္လာတဲ႔အခါ ရံဖန္ရံခါ ေၾကာ္စားျဖစ္တဲ႔ ကညြွတ္ေၾကာ္ေလးပါ မာမာကေတာ႔ ကညြွတ္ေၾကာ္ဆိုရင္ အသားမထည္႔ဘဲ သတ္သတ္လြတ္ေၾကာ္ျပီး စားရတာကို ပိုျပီးၾကိဳက္တဲ႔အတြက္ မာမာေၾကာ္တဲ႔ လြယ္ကူျမန္ဆန္ သတ္သတ္လြတ္ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ကညႊတ္ - ဆယ္ပင္ခန္႔
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ႏွစ္မႊာ
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္ု သံုးပံုတစ္ပံု
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ပံု
- ကညႊတ္ကို အပင္လိုက္ ေရေဆးေပးပါ
- ေရေဆးျပီးတာနဲ႔ အပင္ရဲ႕ ရင့္ေနတဲ့ ေနရာမ်ားကို အေၾကာသင္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ အပင္ကို စဥ္႔နီတုန္းေပၚတင္ကာ ခပ္ေလးေလး အျပားၾကီးေသာ ဓါးႏွင္႔ ဓါးျပားရိုက္ေပးပါ
- ဓါးျပားရိုက္ျပီးတာနဲ႔ အေနေတာ္ ပိုင္းျဖတ္ထားေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီႏွင့္ နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ပါ
- ဆီအေငြ႕ တက္လာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင္႔ ၾကက္သြန္နီကို ႏြမ္း႐ံုေလး ထည့္ေၾကာ္ပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ကညႊတ္မ်ားထည့္ျပီး ဆားႏွင့္ အရသာမွဳန္႕ထည့္ေမႊပါ
- ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ထည့္ေမႊကာ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ကညႊတ္ေၾကာ္ကို ပူေနတုန္းေလး ၾကက္သားပဲငပိေၾကာ္ႏွင္႔ တြဲဖက္ကာ ႏွစ္သက္သလို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment