Thursday 23 November 2017

ထောပါတ် ကြက်သားကင်









ဒီေန႔ေတာ႔ butter chickenအႏွစ္နဲ႔ အရသာသြင္းကာ ၾကက္သားေလး ကင္ျဖစ္တဲ႔အတြက္ ထမင္းကေတာ႔ စားလို႔ေကာင္းခဲ႔ျပန္ပါတယ္ အရသာကေမြွးျပီး စပ္စပ္ေလးမို႔လို႔ butter chicken အရသာ ရယ္ဒီမိတ္ ပုလင္းေလး ရခဲ႔ရင္ေတာ႔ ၾကက္ကင္ေလး ကင္စားၾကည္႔ေစခ်င္ပါတယ္ရွင္။

 အရသာစပ္နည္း ပံုေတြကိုေတာ႔ အရင္တခါက ခ်က္နည္းတင္ထားတဲ႔ ပံုေတြကိုဘဲ သံုးထားပါတယ္ ကင္တဲ႔အခါ အသားမ်ားတူးျပီး မကပ္သြားေစရန္ baking paper ကိုသံုးျပီး ကင္ထားပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ၾကက္ရင္ပံုသား  - 350 g
  2. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  3. Butter chicken - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  4. သံပုရာရည္ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
  5. ေထာပါတ္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  6. အကင္အိုး သို႔မဟုတ္ ေအာက္ေျခထူေသာ - ဒယ္အိုး
  7. ဝါးဒုတ္ေခ်ာင္း - လိုသေလာက္
  8. Baking paper - လိုသေလာက္


ျပင္ဆင္ပံု
  1. ၾကက္ရင္ပံုသားကို ေရေဆးျပီး ပံုပါအတိုင္း အေျမွာင္းရွည္ရွည္ေလးေတြ တံုးေပးပါ
  2. တံုးထားေသာ ၾကက္သားကို ဆား butter chicken အႏွစ္တို႕ႏွင့္ေရာနယ္ကာ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ အနည္းဆံုး ၅နာရီေလာက္ ႏွပ္ထားေပးပါ
  3. မကင္ခင္ ေရ၃နာရီေလာက္ စိမ္ထားေသာ အကင္၀ါးေခ်ာင္းေလးေတြမွာ အသားတံုးေလးေတြကို ထိုးေပးပါ
  4. ဘာဘီက်ဴး အကင္အိုးႏွင္႔ ကင္ပါက အကင္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီအနည္းငယ္သုပ္ေပးပါ
  5. အကင္အိုး မ႐ွိပါက ေအာက္ေျခထူျပီး မကပ္ေသာ အိုးတလံုးကို အသံုးျပဳျပီး ကင္ေပးပါ
  6. မာမာကေတာ႔ ေဆးရတာလြယ္ကူတဲ႔ ေအာက္ေျခထူေသာ ဒယ္အိုးကိုသံုးျပီး ကင္ထားပါတယ္
  7. ဒယ္အိုးေပၚမွာ baking paper ကို ျဖန္႔ခင္းေပးျပီး အိုးကို low heat ႏွင္႔  အပူေပးပါ
  8. အပူေပးထားေသာ ဒယ္အိုးထဲမွာ Baking paper ျဖန္႔ခင္းျပီး ေထာပါတ္ခဲကိုထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
  9. ေထာပါတ္ခဲ ပူလာတာနဲ႕ အရသာနယ္ျပီး ႏွပ္ထားေသာ ၾကက္သားကို အကင္အိုးထဲထည့္ျပီး ကင္ေပးပါ
  10. ကင္ေနစဥ္ အက်က္ညီေစရန္ အိုးအဖံုးကို ဖံုးထားေပးပါ
  11. ၾကက္သားကင္ တဖက္ကို ၃မိနစ္ေလာက္ အပူေပးျပီး ၾကက္သား အေပၚယံကို အိုးထဲမွ ေထာပါတ္ဆီအနည္းငယ္ သုတ္ေပးကာ တဖက္ကို လွည့္ေပးျပီး ကင္ေပးပါ
  12. ေနာက္တဖက္ကိုလဲ ၃မိနစ္ေလာက္ကင္ေပးျပီးရင္ ေထာပါတ္နံ႔သင္းေနေသာ ၾကက္သားကင္ ေမႊးေမႊးေလး ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment