ပုဇြန္ထုတ္ေၾကာ္ |
ေရခ်ဳိပုဇြန္ကေခါင္းနဲ႔ေခါင္းထဲက ပုဇြန္ဆီကေမႊးေပမဲ႔ ေရငံပုဇြန္ရဲ႕ေခါင္းထဲကအဆီက မေမႊးပါဘဲ ညွီတဲ႔ဘက္ကို အနံ႔ရွိတာမို႔ အဲဒီအနံ႔ေပ်ာက္ေအာင္ ပုဇြန္ေခါင္းေတြျဖဳတ္ကာ ဖယ္ျပီးမွေၾကာ္ပါတယ္။
အခြံေတြခြာျပီးတဲ႔အခါမွာေတာ႔ ပုဇြန္ကိုေရေအးေအးေလးနဲ႔ ေသေသခ်ာခ်ာ ျပန္ျပီးေဆးျပီးမွ အရသာနယ္ကာေၾကာ္လိုက္မွသာ ေရငံပုဇြန္ရဲ႕အနံ႔ကေပ်ာက္ပါတယ္။
မာမာေၾကာ္တဲ့နည္းေလး မ်ွေ၀ပါမယ္
ဟင္းတစ္ပြဲစာအတြက္ပါ
- အခြံခြာျပီးေခါင္းျဖဳတ္ကာ ေၾကာမွခြဲျပီးအမဲေၾကာင္း ထုတ္ထားေသာပုဇြန္ထုတ္ - ဆယ္႔ႏွစ္ေကာင္
- ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - ဥၾကီးၾကီးတလံုး
- မညက္တစ္ညက္ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - သံုးမႊာ
- ဆီ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တဝက္သာသာ
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
- ပဲငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဝက္သာသာ
ပုဇြန္အရသာနယ္ရန္
- ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
- အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္သာသာ
မီးအေနေတာ္နဲ႔ ဆီကိုအပူေပးကာ ဆီပူလာလွ်င္နႏြင္းမွဳန္႔ကိုထဲ႔ျပီး ၾကက္သြန္နီကိုႏြမ္းသြားေအာင္ အရင္ေၾကာ္လိုက္ပါ ၾကက္သြန္နီႏြမ္းလာပါက ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထဲ႔ေၾကာ္ေပးပါ ၾကက္သြန္ျဖဴအနံ႔ေလးေမႊး လာတာနဲ႔ အရသာနယ္ထားေသာ ပုဇြန္ကိုထဲ႔ေၾကာ္ေပးပါ သံုးမိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႔ ပဲငံျပာရည္ထဲ႔ျပီး ေမႊေပးပါ ဆီကြ်တ္ကြ်တ္ျမည္လာလွ်င္ ပုဇြန္အခ်ဳိေၾကာ္ေလးရပါျပီ။
ႀကည္ရင္နဲ စားခ်င္လာပီ
ReplyDeleteစားပါ boboေရ
ReplyDelete