Friday, 5 July 2013

ကြက်သား ဒိန်ချဉ်ကြော်

ၾကက္ရင္ပံုသားဒိန္ခ်ဥ္ႏွပ္ေၾကာ္


ၾကက္ရင္ပံုသားေလးကိုဒိန္ခ်ဥ္နဲ႔ႏွပ္ျပီးေၾကာ္ထားပါတယ္ ၾကက္သားထဲမွာၾကက္ရင္ပံုသားက အသား အမ်ားဆံုးေနရာပါ ဒါေပမဲ႔ေၾကာ္စားရင္ေတာ႔မာေၾကာေၾကာေနတဲ႔အသားပါ ဒါေၾကာင္႔မို႔ဒီေန႔ေတာ႔မာမာ တစ္မ်ဳိးေလးဆန္းျပီးေၾကာ္ထားပါတယ္ အေနေတာ္ေလးေတြတံုးျပီးဒိန္ခ်ဥ္နဲ႔နယ္ကာတစ္ညႏွပ္ျပီးေၾကာ္ ထားလို႔ အိအိေလးနဲ႔စားေကာင္းသြားပါတယ္။

မာေၾကာေၾကာအရသာမဟုတ္ေတာ႔လို႔ စားရဝါးရတာအရသာေတာ္ေတာ္ေလးေကာင္းပါတယ္ ဒိန္ခ်ဥ္ အရသာေၾကာင္႔ေမႊးလဲေမႊးသြားပါတယ္ မာမာတို႔ေတြေၾကာ္စားၾကည္႔ရေအာင္ေနာ္။

ၾကက္သားအရသာနယ္ပါမယ္
  • အေနေတာ္အတံုးေလးမ်ားတံုးထားေသာၾကက္ရင္ပံုသား - 300g
  • ဆား  - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  • အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  • ဒိန္ခ်ဥ္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း (အားလံုးေရာနယ္ျပီးေရခဲေသတၱာထဲမွာတစ္ညႏွပ္ထားေပးပါ)
ေၾကာ္ဖို႔ျပင္ပါမယ္
  • မီးအေနေတာ္နဲ႔အပူေပးထားတဲ႔ဆီပူပူမွာ အရသာနယ္ထားေသာၾကက္သားတံုးေလးမ်ားကို ထဲ႔ေၾကာ္ေပးပါ။
  • ဒိန္ခ်ဥ္နယ္ထားေသာေၾကာင္႔ ခနေလးနဲ႔အေရာင္ေျပာင္းသြားတတ္တဲ႔အတြက္ မၾကာမၾကာေမႊေပးပါ။
  • အားလံုးအညိဳေရာင္ေျပာင္းသြားျပီဆိုရင္ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးျပီးရင္ၾကက္ရင္ပံုသားဒိန္ခ်ဥ္ႏွပ္ေၾကာ္ မြမြေလးရပါျပီ။

4 comments:

  1. အစ္မ .. ဒိန္ခ်ဥ္က ဗူးကေလးေတြနဲ႔ဟာလား မသိဘူး ..
    ၾကည့္ရတာ စားခ်င္စရာ .. လုပ္ၾကည့္ခ်င္လုိ႔ .. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ဘယ္ဒိန္ခ်ဥ္ျဖစ္ျဖစ္ရပါတယ္ညီမေလးေရ မမမာကအဲဒီေန႔က သမီးစားဖို႔ဝယ္လာတဲ႔စေတာ္ဘယ္ရီဒိန္ခ်ဥ္ေလးနဲ႔ႏွပ္လိုက္တာပါ
      ဘာမွအရသာမပါတဲ႔ ပလိန္းေလးဆိုပိုျပီးေကာင္းတာေပါ႔ေနာ္

      Delete
  2. မမ..ေရခဲေသတၱာထဲမွာတစ္ညႏွပ္ထားရမယ္ဆိုေတာ႔...ေရမခဲတဲ႔အထပ္မွာထားရမွာလား ဟင္..။

    ReplyDelete
    Replies
    1. ဟုတ္တယ္ ညီမေလးေရ ေရမခဲတဲ႔အထပ္မွာထားရမွာပါ

      Delete