ၾကက္ရင္ပံုသားဒိန္ခ်ဥ္ႏွပ္ေၾကာ္ |
ၾကက္ရင္ပံုသားေလးကိုဒိန္ခ်ဥ္နဲ႔ႏွပ္ျပီးေၾကာ္ထားပါတယ္ ၾကက္သားထဲမွာၾကက္ရင္ပံုသားက အသား အမ်ားဆံုးေနရာပါ ဒါေပမဲ႔ေၾကာ္စားရင္ေတာ႔မာေၾကာေၾကာေနတဲ႔အသားပါ ဒါေၾကာင္႔မို႔ဒီေန႔ေတာ႔မာမာ တစ္မ်ဳိးေလးဆန္းျပီးေၾကာ္ထားပါတယ္ အေနေတာ္ေလးေတြတံုးျပီးဒိန္ခ်ဥ္နဲ႔နယ္ကာတစ္ညႏွပ္ျပီးေၾကာ္ ထားလို႔ အိအိေလးနဲ႔စားေကာင္းသြားပါတယ္။
မာေၾကာေၾကာအရသာမဟုတ္ေတာ႔လို႔ စားရဝါးရတာအရသာေတာ္ေတာ္ေလးေကာင္းပါတယ္ ဒိန္ခ်ဥ္ အရသာေၾကာင္႔ေမႊးလဲေမႊးသြားပါတယ္ မာမာတို႔ေတြေၾကာ္စားၾကည္႔ရေအာင္ေနာ္။
ၾကက္သားအရသာနယ္ပါမယ္
- အေနေတာ္အတံုးေလးမ်ားတံုးထားေသာၾကက္ရင္ပံုသား - 300g
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ဒိန္ခ်ဥ္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း (အားလံုးေရာနယ္ျပီးေရခဲေသတၱာထဲမွာတစ္ညႏွပ္ထားေပးပါ)
ေၾကာ္ဖို႔ျပင္ပါမယ္
- မီးအေနေတာ္နဲ႔အပူေပးထားတဲ႔ဆီပူပူမွာ အရသာနယ္ထားေသာၾကက္သားတံုးေလးမ်ားကို ထဲ႔ေၾကာ္ေပးပါ။
- ဒိန္ခ်ဥ္နယ္ထားေသာေၾကာင္႔ ခနေလးနဲ႔အေရာင္ေျပာင္းသြားတတ္တဲ႔အတြက္ မၾကာမၾကာေမႊေပးပါ။
- အားလံုးအညိဳေရာင္ေျပာင္းသြားျပီဆိုရင္ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးျပီးရင္ၾကက္ရင္ပံုသားဒိန္ခ်ဥ္ႏွပ္ေၾကာ္ မြမြေလးရပါျပီ။
အစ္မ .. ဒိန္ခ်ဥ္က ဗူးကေလးေတြနဲ႔ဟာလား မသိဘူး ..
ReplyDeleteၾကည့္ရတာ စားခ်င္စရာ .. လုပ္ၾကည့္ခ်င္လုိ႔ .. ^_^
ဘယ္ဒိန္ခ်ဥ္ျဖစ္ျဖစ္ရပါတယ္ညီမေလးေရ မမမာကအဲဒီေန႔က သမီးစားဖို႔ဝယ္လာတဲ႔စေတာ္ဘယ္ရီဒိန္ခ်ဥ္ေလးနဲ႔ႏွပ္လိုက္တာပါ
Deleteဘာမွအရသာမပါတဲ႔ ပလိန္းေလးဆိုပိုျပီးေကာင္းတာေပါ႔ေနာ္
မမ..ေရခဲေသတၱာထဲမွာတစ္ညႏွပ္ထားရမယ္ဆိုေတာ႔...ေရမခဲတဲ႔အထပ္မွာထားရမွာလား ဟင္..။
ReplyDeleteဟုတ္တယ္ ညီမေလးေရ ေရမခဲတဲ႔အထပ္မွာထားရမွာပါ
Delete