သပြတ္သီးေၾကာ္ခ်က္ |
အိမ္မွာစိုက္ထားတဲ႔အပင္ကသီးတဲ႔သပြတ္သီးေလးပါ ခဝဲသီးထက္ေတာင္စားလို႔ေကာင္းပါတယ္ သူကအခြံမၾကမ္းပါဘူး ခဝဲသီးကအခြံၾကမ္းပါတယ္ သပြတ္သီးရဲ႔အခြံကႏူးညံ႔လြန္းပါတယ္ ခ်ဳိတာလဲ ခဝဲသီးထက္ပိုျပီးခ်ဳိပါတယ္ အပင္ကေန လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ေလး ခူးျပီးခ်က္ထားလို႔ ပိုျပီးေတာင္ခ်ဳိလို႔ေန ပါေသးတယ္ တစ္လံုးထဲ ခ်က္တာမို႔ နဲေတာ႔နဲေနပါတယ္ ခ်က္နည္ေလးကေတာ႔ ခဝဲသီးေၾကာ္ခ်က္ ခ်က္သလိုေလးဘဲ ခ်က္ထားပါတယ္။
အိမ္မွာစိုက္ထားတဲ႔ သပြတ္ပင္ကအပြင္႔ေလးပါ c
သပြတ္သီး
ခပ္ေစာင္းေစင္းေလးေတြလွီးေပးပါ
ေၾကာ္ခ်က္ခ်က္ဖို႔ျပင္ပါမယ္
- ခပ္ေစာင္းေစာင္းလွီးထားေသာ သပြတ္သီး -တလံုး
- ဓါးျပားရိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - သံုးမႊာ
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းသာသာ
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ငါးပံုတပံု
- ပုဇြန္ေျခာက္ - ဆယ္ေကာင္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
- အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
ေၾကာ္ဖို႔ျပင္ပါမယ္
- အိုးတလံုးထဲ ဆီထည့္ပါ ဆီပူလာရင္ နႏြင္းမွဳန္႔အရင္ထဲ႔ပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ ထဲ႔ျပီးေမႊးသြားေအာင္ေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏြကမ္းသြားပါက သပြတ္သီး ပုဇြန္ေျခာက္ ဆားႏွင္႔အရသာမွဳန္႔တို႔ကိုထဲ႔ေၾကာ္ေပးပါ
- သပြတ္သီး နဲနဲႏြမ္းသြားပါကေရ အနည္းငယ္ ထဲ႔ျပီးခ်က္ေပးပါ
- ေရခမ္းသြားရင္ သပြတ္သီးေၾကာ္ခ်က္ေလးရပါျပီ။
တစ္ခါမွ မစားဘူးတဲ့ သပြတ္သီး ေၾကာ္ခ်က္ေလး
ReplyDeleteစားသြားပါတယ္ေနာ္ .. ^_^
ထူးထူးဆန္းဆန္းပဲ မာမာေရ... တီတင့္လည္း ဒီအသက္အရြယ္အထိ
ReplyDeleteတစ္ႀကိမ္တစ္ခါမွ မစားဖူးေသးဘူး... ခ၀ဲသီးထက္ေတာင္ခ်ိဳတယ္ဆိုလို႔ စိတ္၀င္စားသြားၿပီ။
လြတ္သြားတဲ့ ခ်က္နည္းပညာေလးေတြဖတ္သြားတယ္ း)
စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။
ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္
သပြတ္သီးကစားလို႕ရတယ္?အေလ့က်ေပါက္တာသီးတာလွေတာ့ခူးခဲ႔လိုက္တာ အိမ္က မမက စားလို႕မရဘူး ဆိုလို႕ ပစ္လိုက္ရတယ္
ReplyDeleteသပြတ္သီး သပြတ္ညြန္႕ အကုန္စားလို႕ရပါတယ္ ႐ွင့္
Deleteဒါေပမဲ့ သပြတ္က အခ်ဳိ အခါး၂မ်ဳိး႐ွိပါတယ္ အခါးဆိုရင္ေတာ့ စားမရေအာင္ ခါးသက္ေနတတ္ပါတယ္ မခ်က္ခင္ သပြတ္ညြန္႕ကို ခူးျပီး လ်ွာေလးနဲ႕ တို႕ၾကည့္ပါ အခ်ဳိအရသာရရင္ စားလို႕ရပါတယ္ေနာ္
သပြတ္သီးကစားလို႕ရတယ္?အေလ့က်ေပါက္တာသီးတာလွေတာ့ခူးခဲ႔လိုက္တာ အိမ္က မမက စားလို႕မရဘူး ဆိုလို႕ ပစ္လိုက္ရတယ္
ReplyDelete