Saturday, 6 July 2013

ခ်ဥ္ငံစပ္ မန္က်ည္းရြက္ေပါင္း ငါးပိခ်က္


ဒီေန႔ခ်က္ျဖစ္တဲ႔ မန္က်ည္းရြက္ ငါးပိခ်က္ေလးပါ ရာသီဥတု ေအးေနတာမို႔ ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ေလးေတြကို ခံတြင္းေတြ႔ေနမိပါတယ္
 မန္က်ည္းရြက္ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ မရွိေလေတာ႔ မန္က်ည္းေပါင္းထုတ္ေလးနဲ႔ ခ်က္ထားေပမဲ႔ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးမို႔လို႔ ထမင္းကေတာ႔ အရမ္းကို မိန္ေစမွာ အမွန္ပါဘဲ။


မန္က်ည္းေပါင္းက အငံပါျပီးသားမို႔ မာမာက အငံေလ်ာ႔ျပီး ခ်က္ထားသလို အရည္ေလးဆမ္းျပီး စားခ်င္တာမို႔လို႔ အရည္စပ္က်င္ေလးးနဲ႔ ခ်က္ထားပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. မညက္တစ္ညက္ ေထာင္းထားေသာ ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႔ လံုးျခမ္းခြဲ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္ တစ္လံုးစာ
  2. ေပါင္းျပီးသား မန္က်ည္းရြက္ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တစ္လံုးစာ
  3. ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
  4. ငရုတ္သီးလံုးျခမ္းခြဲ - ထမင္းစားဇြန္းေမာက္ေမာက္ ႏွစ္ဇြန္းခြဲ
  5. ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  6. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္းခြဲ
  7. ငရုတ္သီးစိမ္း - ႏွစ္သက္သေလာက္ထဲ႔ပါ
  8. အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  9. နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
ျပင္ဆင္ပံု

  • ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီႏွင္႔ နႏြင္းမွဳန္႔တို႔ကိုထည္႔ျပီး မီးအေနေတာ္ႏွင္႔ အပူေပးပါ။
  • ဆီပူလာတာနဲ႔ ၾကက္သြန္နီကို အရင္ႏြမ္းသြားေအာင္ ထဲ႔ေၾကာ္ေပးပါ။
  •  ၾကက္သြန္နီ ႏြမ္းသြားပါက ငရုတ္သီးမွဳန္႔ကို ေမႊးသြားေအာင္ ထဲ႔ျပီးဆီသတ္ေပးပါ။
  •  ငရုတ္သီးနံ႔ေလး ေမႊးသြားပါက မက်ည္းေပါင္းကို ထဲ႔ေမႊေပးပါ။
  • ျပီးတာနဲ႔ ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႔ ငံျပာရည္ႏွင္႔ အရသာမွဳန္႔တို႔ကို ထဲ႔ျပီးေမႊေပးပါ။
  • အားလံုးသမသြားပါက ေရျမဳပ္ေအာင္ထဲ႔ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ။
  • ပထမတစ္ရည္ ခမ္းသြားပါက ေနာက္တစ္ရည္ ထပ္ထဲ႔ျပီး ဆူေအာင္တည္ေပးပါ။
  • ျပီးတာနဲ႔ ငရုတ္သီးစိမ္းကို ထဲ႔ေမႊေပးပါ။
  • ဟင္းအရည္မ်ားမ်ားႏွင္႔ ႀကိဳက္ပါက ေရမ်ားမ်ားနဲ႔ မီးပိတ္ေပးပါ။
  • ဟင္းအရည္နဲနဲႏွင္ ႔ၾကိဳက္ပါက ေရနဲနဲခ်န္ၿပီး ခ်က္ေပးၿပီးရင္ ရပါျပီ။ 
  • ထမင္းမိန္ေစတဲ႔ မက်ည္းေပါင္းငါးပိခ်က္ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးကို စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

2 comments:

  1. အစ္မက အရမ္းခ်က္တတ္တယ္ေနာ္ ..
    ကြ်န္မမွာ မန္က်ည္းရြက္ေပါင္းေလးရွိေပမဲ့ အဲလို ခ်က္ဖုိ႔ idea မရဘူး ..
    ေက်းဇူးအထူးအစ္မေရ .. ထမင္းၿမိန္မွာ အေသအခ်ာဘဲ .. ^_^

    ReplyDelete
  2. ငပိခ်က္ေလးက စားခ်င္စရာ မမမာေရ..
    ၾကည္႔ရတာနဲ႔တင္ အေတာ္စားေကာင္းမွာေနာ္ း)
    ခ်က္စားဦးမယ္ အမေရ.
    မိုးစက္ဝိုင္

    ReplyDelete