ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- အရိုးဖယ္ကာ ခပ္နုတ္ႏုတ္ စင္းထားေသာ ၾကက္ေပါင္သား - 200 g
- ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္သံုးလံုး
- အေစ႔ထြင္ထားေသာ ေျပာင္းဖူး - ႏွစ္ဖူး
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
- တန္ပူရာမွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
- ဆီ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္ တစ္လံုးခြဲေလာက္
ေၾကာ္ရန္ျပင္ပါမယ္
- ပါဝင္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ဇလံုက်ယ္က်ယ္ တစ္လံုးထဲမွာထဲ႔ျပီး ေစးပိုင္လာတဲ႔ထိ နယ္ေပးပါ
- ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီကိုထည္႔ျပီး မီးအေနေတာ္ႏွင္႔ အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႔ အရသာနယ္ထားေသာ ၾကက္သားမ်ားကို အေနေတာ္ ဆုတ္လံုးျပီး ေရႊဝါေရာင္သန္းလာတဲ႔ထိေၾကာ္ေပးပါ
- ႏွစ္ဖက္လံုး က်က္သြားပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
- ဆီစစ္သြားတာနဲ႔ ၾကက္သားေျပာင္းဖူးေၾကာ္ေလးကို စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
ေကာင္းလုိက္တာ အစ္မေရ....
ReplyDeleteဟင္းတစ္မ်ိဳး ထပ္ရျပန္ၿပီ .. ^_^
ေၾကာ္စားၾကည္႔ေနာ္ ေကာင္းတယ္ညီမေလး
Deleteေၾကာ္စားၾကည္႔ေနာ္
Deleteမမမာေရ အခုေလာေလာဆယ္ ေၾကာ္စားခ်င္လို႔ ေျပာင္းဖူးျပဳတ္ၿပီးသား ရွိတယ္
ReplyDeleteအဲဒါကို ေခၽြၿပီး ေၾကာ္လို႔ရမလား အမ
မိုးစက္ဝိုင္
မိုးစက္ဝိုင္ေရ မမာမအားလို႔ဒီေန႔မွၾကည္႔ျဖစ္တယ္ sorry ပါေနာ္
Deleteျပဳပ္ျပီးသားေလးနဲ႔လဲေၾကာ္လို႔ရပါတယ္ ညီမေရ
စားခ်င္စရာ ၾကက္သားေျပာင္းဖူးေၾကာ္ေလး မာမာေရ..
ReplyDeleteသက္သတ္လြတ္ လြတ္တဲ့ေန႔က်ရင္ ေၾကာ္စားအံုးမယ္ :)
စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။
ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္
တီတင္႔ေရ ေက်းဇူးပါေနာ္
Deleteေလးစားခင္မင္စြာနဲ႔
မာမာ
စိတ္၀င္စားလြန္းလုိ႔ေၾကာ္စားၾကည္႔တယ္ အဲလုိေလးမျဖစ္ဘူး အေၾကာ္မုန္႔ေၾကာင္႔ထင္တာပဲ----ေနာက္တခါ ထပ္ေၾကာ္အုန္းမယ္
ReplyDelete