ၾကက္ရင္ပံုသား အိုးပူတိုက္ |
အိုးကင္းပူ တိုက္ထားတဲ႔အတြက္ အနံ႔ေလးက အရမ္းသင္းပါတယ္ ေထာပတ္မရွိရင္လဲ ရိုးရိုးဆီေလးနဲနဲစီထဲ႔ျပီးေတာ့ အိုးကင္းပူ တိုက္လို႔ရပါတယ္ ကထိကထ မမ်ားလို႔ ကင္စားၾကည္႔ေစခ်င္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- လက္တစ္လံုးေလာက္ မရွိတစ္ရွိ အထူလွီးထားေသာ ၾကက္ရင္ပံုသား - အေနေတာ္ ဆယ္ခု
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ေထာပတ္ - အနည္းငယ္
- သံပုရာသီး - တစ္ျခမ္း
- နံနံပင္ - အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သားကိုဆား အရသာမွဳန္႔တို႔ႏွင္႔နယ္ျပီး ဆယ္႔ငါးမိနစ္ေလာက္ ႏွပ္ထားေပးပါ
- မကပ္ေသာ ဒယ္အိုးတစ္လံုးကို မီးအေနေတာ္ႏွင္႔ အပူေပးပါ
- ဒယ္အိုးပူလာပါက ေထာပတ္အနည္းငယ္ထဲ႔ျပီး ၾကက္သားကို တခုျခင္း ထဲ႔ေပးပါ
- တဖက္က်က္လွ်င္ တဖက္ကို လွန္ေပးပါ
- ၾကက္ရင္ပံုသား တစ္ခုလံုး အေရာင္ေျပာင္းလာလွ်င္ အိုးပူတိုက္တာေလး ရပါျပီ
- ၾကက္သားအိုးပူတိုက္ ကင္ေလးကို သံပုရာရည္ ဆမ္းေပးျပီး မိမိၾကိဳက္ႏွစ္သက္သလို စားသံုးႏိုင္ပါျပီ
No comments:
Post a Comment