Saturday 29 June 2013

ၾကက္ရင္ပံုသား အိုးပူတိုက္


ၾကက္ရင္ပံုသား အိုးပူတိုက္
ဟင္းကိုဆီေတြနဲ႔ ခ်က္တာမစားခ်င္လို႕ ေထာပတ္ဆီေလးနဲ႔ အိုးကင္းပူေလး တိုက္ထားပါတယ္ အရသာေမႊးေမႊးေလးမို႔ ထမင္းနဲ႔စားလို႔ေကာင္းသလို ေရေႏြးၾကမ္းေလးနဲ႔လဲ လိုက္ဖက္ပါတယ္။

အိုးကင္းပူ တိုက္ထားတဲ႔အတြက္ အနံ႔ေလးက အရမ္းသင္းပါတယ္ ေထာပတ္မရွိရင္လဲ ရိုးရိုးဆီေလးနဲနဲစီထဲ႔ျပီးေတာ့ အိုးကင္းပူ တိုက္လို႔ရပါတယ္ ကထိကထ မမ်ားလို႔ ကင္စားၾကည္႔ေစခ်င္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. လက္တစ္လံုးေလာက္ မရွိတစ္ရွိ အထူလွီးထားေသာ ၾကက္ရင္ပံုသား - အေနေတာ္ ဆယ္ခု
  2. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  3. အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  4. ေထာပတ္ - အနည္းငယ္ 
  5. သံပုရာသီး - တစ္ျခမ္း
  6. နံနံပင္ - အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ပံု

  1. ၾကက္သားကိုဆား အရသာမွဳန္႔တို႔ႏွင္႔နယ္ျပီး ဆယ္႔ငါးမိနစ္ေလာက္ ႏွပ္ထားေပးပါ
  2. မကပ္ေသာ ဒယ္အိုးတစ္လံုးကို မီးအေနေတာ္ႏွင္႔ အပူေပးပါ
  3. ဒယ္အိုးပူလာပါက ေထာပတ္အနည္းငယ္ထဲ႔ျပီး ၾကက္သားကို တခုျခင္း ထဲ႔ေပးပါ
  4. တဖက္က်က္လွ်င္ တဖက္ကို လွန္ေပးပါ
  5. ၾကက္ရင္ပံုသား တစ္ခုလံုး  အေရာင္ေျပာင္းလာလွ်င္ အိုးပူတိုက္တာေလး ရပါျပီ
  6. ၾကက္သားအိုးပူတိုက္ ကင္ေလးကို သံပုရာရည္ ဆမ္းေပးျပီး မိမိၾကိဳက္ႏွစ္သက္သလို စားသံုးႏိုင္ပါျပီ

No comments:

Post a Comment