ပုဇြန္မုန္႔ညွင္းေၾကာ္ |
မုန္႔ညွင္းရြက္က သတ္သတ္လြတ္ေလးလဲ ေကာင္းတာမို႔ အသားမရွိရင္ ဒီအတိုင္းေလးလဲ အဆင္ေျပပါတယ္ လြယ္ကူျမန္ဆန္တဲ႔ ဟင္းတစ္မယ္မို႔ ေၾကာ္စားၾကည္႔ေစခ်င္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- အေနေတာ္ပိုင္းျဖတ္ထားေသာ မုန္႔ညွင္း - သံုးပင္
- အခြံခြ်တ္ေခါင္းျဖဳတ္ကာ ေၾကာမွထက္ျခမ္းခြဲျပီး အမဲေၾကာင္းထုတ္ထားေသာ ပုဇြန္ထုတ္ - ဆယ္႔ငါးေကာင္
- ဓါးျပားရိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ေလးမႊာ
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
- ဆား -လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
- အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
- ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ - အနည္းငယ္
ေၾကာ္ရန္
- မီးျပင္းျပင္းနဲ႔ ဆီကိုအပူေပးျပီး နႏြင္းမွဳန္႔ကို အရင္ထဲ႔လိုက္ပါ
- ဆီပူလာရင္ မီးရွိန္နဲနဲ ထပ္ေလွ်ာ႔လိုက္ျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေမႊးသြားေအာင္ေၾကာ္လိုက္ပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴေမႊးသြားပါက ပုဇြန္ကိုထဲ႔ျပီး တစ္မိနစ္ေလာက္ေၾကာ္လိုက္ပါ
- ပုဇြန္အသားမ်ား လိပ္သြားပါက မုန္႔ညွင္းရြက္ ဆားႏွင္႔အရသာမွဳန္႔တို႔ကို ထဲ႔ျပီးေၾကာ္ေပးပါ
- မုန္႔ညွင္းရြက္မ်ားႏြမ္းလာပါက ပန္းကန္ထဲသို႔ေျပာင္းေပးျပီး ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ျဖဴးေပးပါ
- အားလံုးျပီးသြားပါက အရသာခ်ဳိခ်ဳိ ငရုတ္ေကာင္းနံ႔သင္းတဲ႔ မုန္႔ညွင္းရြက္ေၾကာ္ေလးရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment