ဒီေန႔ေတာ႔ပါးစပ္အရသာကို အာရုံတစ္မ်ဳိးေျပာင္းထားပါတယ္ ၾကက္ရင္ပံုသားေလးေတြကိုပါးပါးလီွးထားျပီး ပဲငပိေလး အဓိကထဲ႔ျပ ေးေၾကာ္ထားပါတယ္။
ပဲငပိနံ႔ ေမႊးေမႊးေလးနဲ႔မို႔ စားရတာေတာ႔ ေတာ္ေတာ္ေလးေကာင္းပါတယ္ အခုရက္ထဲမွာ မာမာအလုပ္နဲနဲမ်ားေနလို႔ ဓါတ္ပံုအဆင္႔ဆင္႔ မရိုက္ႏိုင္ခဲ႔ပါဘူး ဒါေၾကာင္႔မို႔ ေၾကာ္နည္းေလးကိုေတာ႔ တဆင္႔ဆီ ေရးေပးထားတယ္။
ဟင္းတစ္ပြဲစာအတြက္ လိုအပ္တာေတြ အားလံုးကိုစျပီး ျပင္ပါမယ္
- ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္ရင္ပံုသား အေနေတာ္ - ဆယ္႔ငါးခု
- ပါးပါးလွီးထားေသာ မံုလာဥနီ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္ တစ္လံုးစာ
- အေနေတာ္လွီးထားေသာ ဘရိုကိုလီ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္ တစ္လံုးေမာက္ေမာက္
- အေနေတာ္လွီးထားေသာ ပန္းေဂၚဖီ - လက္ဖက္ရည္ပန္းလံုး တစ္လံုးေမာက္ေမာက္
- အေနေတာ္လွီးထားေသာ celery - ဟင္းျပင္ပန္းကန္အေသး တစ္လံုးစာ
- ဓါးျပားရိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ေလးမႊာ
- ပဲငပိ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
- အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
- ပဲငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ပထမဆံုး ဆီပူလာေအာင္ တည္ေပးပါ
- ဆီပူလာပါက ၾကက္သားကို အရင္ထဲ႔ျပီး ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သား အသား မာလာပါက ေရအနည္းငယ္ထဲ႔ျပီး ေရခမ္းေအာင္ တည္ေပးပါ
- ေရခမ္းသြားပါက ၾကက္သြန္ျဖဴကိုထဲ႔ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏြမ္းသြားပါက အသီးအရြက္မ်ား ဆားႏွင္႔ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔တို႔ကို ထဲ႔ေပးပါ
- မိနစ္ဝက္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႔ ေရအနည္းငယ္ႏွင္႔ ပဲငပိတို႔ကိုထဲ႔ျပီး ဆက္ေၾကာ္ေပးပါ
- ေရပြက္ပြက္ဆူလာပါက ပဲငံျပာရည္ထဲ႔ျပီး အေပါ႔အငံျမည္းကာ မီးပိတ္ေပးပါ
- အရသာေကာင္းမြန္ျပီး ထမင္းစားမိန္ေစတဲ႔ ပဲငပိၾကက္သား အသီးအရြက္ေၾကာ္ေလး ရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment