Saturday, 29 June 2013

ၾကက္ရင္ပံုသားပဲငပိ အသီးအရြက္ေၾကာ္



ဒီေန႔ေတာ႔ပါးစပ္အရသာကို အာရုံတစ္မ်ဳိးေျပာင္းထားပါတယ္ ၾကက္ရင္ပံုသားေလးေတြကိုပါးပါးလီွးထားျပီး ပဲငပိေလး အဓိကထဲ႔ျပ ေးေၾကာ္ထားပါတယ္။

ပဲငပိနံ႔ ေမႊးေမႊးေလးနဲ႔မို႔ စားရတာေတာ႔ ေတာ္ေတာ္ေလးေကာင္းပါတယ္ အခုရက္ထဲမွာ မာမာအလုပ္နဲနဲမ်ားေနလို႔ ဓါတ္ပံုအဆင္႔ဆင္႔ မရိုက္ႏိုင္ခဲ႔ပါဘူး ဒါေၾကာင္႔မို႔ ေၾကာ္နည္းေလးကိုေတာ႔ တဆင္႔ဆီ ေရးေပးထားတယ္။

ဟင္းတစ္ပြဲစာအတြက္ လိုအပ္တာေတြ အားလံုးကိုစျပီး ျပင္ပါမယ္
  • ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္ရင္ပံုသား အေနေတာ္  - ဆယ္႔ငါးခု
  • ပါးပါးလွီးထားေသာ မံုလာဥနီ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္ တစ္လံုးစာ
  • အေနေတာ္လွီးထားေသာ ဘရိုကိုလီ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္ တစ္လံုးေမာက္ေမာက္
  • အေနေတာ္လွီးထားေသာ ပန္းေဂၚဖီ - လက္ဖက္ရည္ပန္းလံုး တစ္လံုးေမာက္ေမာက္
  • အေနေတာ္လွီးထားေသာ celery - ဟင္းျပင္ပန္းကန္အေသး တစ္လံုးစာ
  • ဓါးျပားရိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ေလးမႊာ
  • ပဲငပိ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
  • အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
  • ပဲငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ပထမဆံုး ဆီပူလာေအာင္ တည္ေပးပါ 
  2. ဆီပူလာပါက ၾကက္သားကို အရင္ထဲ႔ျပီး ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးပါ
  3. ၾကက္သား အသား မာလာပါက ေရအနည္းငယ္ထဲ႔ျပီး ေရခမ္းေအာင္ တည္ေပးပါ
  4. ေရခမ္းသြားပါက ၾကက္သြန္ျဖဴကိုထဲ႔ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
  5. ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏြမ္းသြားပါက အသီးအရြက္မ်ား ဆားႏွင္႔ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔တို႔ကို ထဲ႔ေပးပါ
  6. မိနစ္ဝက္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႔ ေရအနည္းငယ္ႏွင္႔ ပဲငပိတို႔ကိုထဲ႔ျပီး ဆက္ေၾကာ္ေပးပါ
  7. ေရပြက္ပြက္ဆူလာပါက ပဲငံျပာရည္ထဲ႔ျပီး အေပါ႔အငံျမည္းကာ မီးပိတ္ေပးပါ
  8. အရသာေကာင္းမြန္ျပီး ထမင္းစားမိန္ေစတဲ႔ ပဲငပိၾကက္သား အသီးအရြက္ေၾကာ္ေလး ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment