သမီးေလး မုန္႔လုပ္ျပီးရင္ေတာ႔ ေရွ႔ဆံုးကေန အားေပးတတ္ပါတယ္ သူေတာ္ေတာ္ေလး စိတ္ရွည္တယ္ အေသးစိတ္က အစလုပ္တတ္တာမို႔ မာမာေတာ႔ သူ႔ကိုတိတ္တိတ္ေလး ခ်ီးက်ဴးမိပါတယ္။
အရင္တစ္ေခါက္ကေတာ႔ စပ်စ္သီးေျခာက္ေလးေတြနဲ႔ လုပ္ထားလို႔ စားရတာ ခ်ဥ္ျဖံဳ႔ျဖဳံ႔ေလးနဲ႔အရသာက တစ္မ်ဳိးေလးေကာင္းပါတယ္ ဒီေန႔လုပ္တဲ႔မုန္႔ေလးကေတာ႔ အေပၚက အခ်ဳိအရသာေလး တင္ထားျပီး မုန္႔သားကစိမ္႔စိမ္႔ေလးမို႔ ဒီမုန္႔ေလးကလဲ အရသာတစ္မ်ဳိး ထူးပါတယ္။
မာမာကေတာ႔ သမီးငယ္ လုပ္ေကြ်းသမွ်မုန္႔ ေလးေတြကို ၾကိဳက္လြန္းလို႔ အျမဲတမ္း အားရပါးရ အားေပးေလ႔ရွိပါတယ္။
လုပ္ရတာလဲ လြယ္ပါတယ္ လုပ္စားၾကည္႔မယ္ ဆိုရင္ေတာ႔ သမီးငယ္လုပ္တဲ႔ နည္းေလးအတိုင္း မာမာေရးေပး လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- 2 cups - self-raising flour
- 20 g - better
- 1 tbs - castor sugar
- 190 ml - milk
- 1 - egg
- 1 tsp - salt
Cream အတြက္က်ဳိရန္အတြက္
- 5 tbs - thickened cream
- 1/3 tsp - vanilla
- 1 tbs - caster sugar(အားလံုးကိုေရာျပီး ေစးပ်စ္လာတဲ႔ထိက်ဳိေပးပါ)
ျပင္ဆင္ပံု
- ဇလံုတလံုးထဲမွာ ဂ်ဳံနဲ႔ေထာပတ္ကို ထည္႔ေပးျပီး အရင္ဆံုး သမသြားေအာင္ နယ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ သၾကားထည္႔ျပီး နယ္ေပးပါ
- အားလံုးသမသြားျပီ ဆိုတာနဲ႔ ႏို႔ႏွင္႔ၾကက္ဥကို ထည္႔ေပးျပီး ခပ္ဖြဖြ နယ္ေပးပါ
- မုန္႔သားမ်ား ေစးလာျပီး လက္မွာမကပ္ေတာ႔ရင္ မုန္႔သားရပါျပီ
- မုန္႔သားရလာျပီးတာနဲ႔ မ်က္ႏွာျပင္ညီတဲ႔ စားပြဲေပၚမွာ မုန္႔သားကို ခပ္ဖြဖြေလး ျဖန္႔ေပးပါ
- မုန္႔သားမ်က္ႏွာျပင္ ျပန္႔သြားတာနဲ႔ အခြ်န္ပံုစံေလးေတြရေအာင္ ဓားနဲ႔လိုက္ျဖတ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ မုန္႔ဖုတ္မဲ႔ ဗန္းထဲမွာ baking paper ခင္းျပီး ျဖတ္ထားတဲ႔ မုန္႔သားေလးေတြကို
ထဲ႔ေပးပါ - မုန္႔မဖုတ္ခင္ မီးအား 230 ဒီဂရီနဲ႔ ဆယ္႔ငါးမိနစ္ေလာက္ ၾကိဳျပီးဖြင္႔ထားတဲ႔ oven ထဲမွာ မိနစ္၂၀ေလာက္ ဖုတ္ေပးပါ
- မုန္႔သားက်က္တာနဲ႔ oven ထဲမွထုတ္ျပီး အေအးခံေပးပါ
- မုန္႔သားအေအးခံထားစဥ္ သၾကား ဗနီလာႏွင္႔ ႏို႔ခရင္တို႔တို႔ကို ပ်စ္လာေအာင္ ေရာက်ဳိေပးပါ
- မုန္႔သားေလးမ်ား ေအးလာတာနဲ႔ သၾကား ႏို႔ခရင္နဲ႔ ဗနီလာတို႔ကို ေရာကာ
က်ဳိထားတဲ႔ ခရင္ေလးမ်ားကို မုန္႔သားေပၚမွာ ဆမ္းေပးျပီးရင္ စားခ်င္႔စဖြယ္ မုန္႔ေလးေတြ ရပါျပီ။
လိမၼာတဲ့ ေတာ္တဲ့ သမီးေလး လုပ္တဲ့ မုန္႔ကေလးေတြကို
ReplyDeleteအားေပးသြားပါတယ္ အစ္မ .... ^_^