ပုဇြန္ၾကက္သားဆုတ္လံုးေၾကာ္ |
ၾကက္သားအရသာေလးက ဝါးလိုက္ရင္ ထုတ္ထုတ္အိအိေလးမိုလို႔႔ စားလို႔အရမ္းေကာင္းပါတယ္ ပုဇြန္အရသာကေတာ႔ နဂိုထဲက ေကာင္းျပီးသားမို႔ ေျပာစရာမလိုေလာက္ေအာင္ကို ေကာင္းေနတာေပါ႔ေနာ္ မာမာေတာ႔ ထမင္းနဲ႔ မစားဘဲ ဒီတိုင္းေလးဘဲ စားလိုက္တာ စားေကင္းလြန္းလို႔ မနဲကို ဘရိတ္အုပ္ယူရပါေတာ႔တယ္။
ပုဇြန္ၾကက္သားဆုတ္လံုးေၾကာ္ေလးေၾကာ္ဖို႔ျပင္ပါမယ္
ၾကက္သားကိုအရသာအရင္နယ္ပါမယ္
ျပင္ဆင္ပံု- ႏုတ္ႏုတ္စင္းထားေသာၾကက္သား - 300 g
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
- ေကာ္မွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲႏွင္႔ အားလံုးကိုေရာျပီး နယ္ေပးထားပါ
- ပြေနေအာင္ ခေလာက္ထားေသာ ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
- အခြံခြာျပီးေၾကာမွ အမဲေၾကာင္းေလးထုတ္ထားေသာ ပုဇြန္ထုတ္ - 300 g
- Panko Bread Crumbs - 100 g
ပုဇြန္ႏွင္႔ၾကက္သားကို စျပီး ဆုတ္ကာလံုးပါမယ္
- ပုဇြန္တစ္ေကာင္ကိုယူျပီး ၾကက္ဥထဲမွာ အရင္ႏွစ္ေပးပါ
- ၾကက္သားစင္းျပီးသား နဲနဲႏွင္႔ ပုဇြန္ကိုဆုတ္ျပီး လံုးေပးပါ
- ျပီးလ်ွင္Panko Bread Crumbs အမွဳန္႔ထဲတြင္ လူးေပးျပီး ခပ္ဖြဖြေလး ဆုတ္ေပးပါ
အားလံုးျပီးသြားလ်ွင္ေၾကာ္ပါမယ္
- ဆီ လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တစ္လံုးခြဲေလာက္ထဲ႔ျပီး မီးအေနေတာ္ႏွင္႔ အပူေပးထားပါ
- ဆီပူလာလွ်င္ မီးရွိန္ကိုေရွာ႔ျပီး မီးေအးေအးႏွင္႔ ပုဇြန္ၾကက္သား ဆုတ္လံုးေလးမ်ားကို ေၾကာ္ေပးပါ
- အားလံုးေရႊဝါေရာင္ သန္းသြားလွ်င္ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးထားပါ
ဆီစစ္သြားပါက ႏွစ္သက္ရာ အခ်ဥ္ႏွင္႔ တြဲဖက္၍
စားသံုးႏိုင္ပါတယ္
ၾကက္သားစင္းျပီးသားနဲ႔ပုဇြန္ကိုဆုတ္ျပီး လံုးၿပီးသြားရင္Bread Crumbs အမွဳန္႔ မကပ္ခင္ ၾကက္ဥထဲ ႏွစ္ရေသးလား မမမာ
ReplyDeleteမိုးစက္ဝိုင္
မႏွစ္ေတာ႔ဘူးမိုးစက္ဝိုင္ေရ
Deleteႏွစ္လိုက္ရင္ အမွဳန္႔ေတြအမ်ားၾကီးကပ္ကုန္မွာစိုးလို႔ေလ.
I will try to fried ma ma mar.
ReplyDelete