Wednesday 12 June 2013

ပုဇွန် ကြက်သားစင်းကော အုပ်ကြော်

ပုဇြန္ၾကက္သားဆုတ္လံုးေၾကာ္
မာမာတို႔ မေန႔က ေၾကာ္စားျဖစ္တဲ႔ အေၾကာ္ေလးပါ ပထမရက္က ဂ်ပန္ဆိုင္က ဝယ္စားတာေလးကို ၾကိဳက္လြန္းလို႔ မေန႔က ကိုယ္႔ဘာသာကိုယ္ အိမ္မွာေၾကာ္စားၾကည္႔တာပါ။

 ၾကက္သားအရသာေလးက ဝါးလိုက္ရင္ ထုတ္ထုတ္အိအိေလးမိုလို႔႔ စားလို႔အရမ္းေကာင္းပါတယ္ ပုဇြန္အရသာကေတာ႔ နဂိုထဲက ေကာင္းျပီးသားမို႔ ေျပာစရာမလိုေလာက္ေအာင္ကို ေကာင္းေနတာေပါ႔ေနာ္ မာမာေတာ႔ ထမင္းနဲ႔ မစားဘဲ ဒီတိုင္းေလးဘဲ စားလိုက္တာ စားေကင္းလြန္းလို႔ မနဲကို ဘရိတ္အုပ္ယူရပါေတာ႔တယ္။

ပုဇြန္ၾကက္သားဆုတ္လံုးေၾကာ္ေလးေၾကာ္ဖို႔ျပင္ပါမယ္
ၾကက္သားကိုအရသာအရင္နယ္ပါမယ္
ျပင္ဆင္ပံု

  1. ႏုတ္ႏုတ္စင္းထားေသာၾကက္သား - 300 g 
  2. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  3. အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
  4. ေကာ္မွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲႏွင္႔ အားလံုးကိုေရာျပီး နယ္ေပးထားပါ
  5. ပြေနေအာင္ ခေလာက္ထားေသာ ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
  6. အခြံခြာျပီးေၾကာမွ အမဲေၾကာင္းေလးထုတ္ထားေသာ ပုဇြန္ထုတ္ - 300 g 
  7. Panko Bread Crumbs - 100 g



ပုဇြန္ႏွင္႔ၾကက္သားကို စျပီး ဆုတ္ကာလံုးပါမယ္

  • ပုဇြန္တစ္ေကာင္ကိုယူျပီး ၾကက္ဥထဲမွာ အရင္ႏွစ္ေပးပါ
  • ၾကက္သားစင္းျပီးသား နဲနဲႏွင္႔ ပုဇြန္ကိုဆုတ္ျပီး လံုးေပးပါ
  • ျပီးလ်ွင္Panko Bread Crumbs အမွဳန္႔ထဲတြင္ လူးေပးျပီး ခပ္ဖြဖြေလး ဆုတ္ေပးပါ


အားလံုးျပီးသြားလ်ွင္ေၾကာ္ပါမယ္

  • ဆီ လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တစ္လံုးခြဲေလာက္ထဲ႔ျပီး မီးအေနေတာ္ႏွင္႔ အပူေပးထားပါ
  • ဆီပူလာလွ်င္ မီးရွိန္ကိုေရွာ႔ျပီး မီးေအးေအးႏွင္႔ ပုဇြန္ၾကက္သား ဆုတ္လံုးေလးမ်ားကို ေၾကာ္ေပးပါ
  • အားလံုးေရႊဝါေရာင္ သန္းသြားလွ်င္ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးထားပါ


ဆီစစ္သြားပါက ႏွစ္သက္ရာ အခ်ဥ္ႏွင္႔ တြဲဖက္၍ 
စားသံုးႏိုင္ပါတယ္

3 comments:

  1. ၾကက္သားစင္းျပီးသားနဲ႔ပုဇြန္ကိုဆုတ္ျပီး လံုးၿပီးသြားရင္Bread Crumbs အမွဳန္႔ မကပ္ခင္ ၾကက္ဥထဲ ႏွစ္ရေသးလား မမမာ
    မိုးစက္ဝိုင္

    ReplyDelete
    Replies
    1. မႏွစ္ေတာ႔ဘူးမိုးစက္ဝိုင္ေရ
      ႏွစ္လိုက္ရင္ အမွဳန္႔ေတြအမ်ားၾကီးကပ္ကုန္မွာစိုးလို႔ေလ.

      Delete
  2. I will try to fried ma ma mar.

    ReplyDelete