Saturday 29 June 2013

ခ်ဥ္ငံစပ္ သျပဳသီးငါးပိခ်က္


သျပဳသီး


အသီးကိုထက္ျခမ္းခြဲျပီး အသားဖတ္ေလးမ်ား ခြာယူေပးျပီး ျပဳပ္ေပးပါ

ဒီေန႔ေတာ႔ ထမင္းမိန္ေစမဲ႔ သျပဳသီးငါးပိခ်က္ေလး ခ်က္ပါတယ္ ခ်က္စားၾကည္႔မွ အရသာ သိတာမို႔လို႔ သျပဳသီးေလးရရင္ တစ္ခါေလာက္ေတာ့ ခ်က္စားၾကည္႔ေစခ်င္ပါတယ္ ခ်ဥ္ျဖံဳ႔ျဖံဳ႔ေလးနဲ႔မို႕ ထမင္းကို အရမ္းမိန္ေစတဲ႔အတြက္ မာမာခ်က္တဲ႔နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. သျပဳသီး - ခပ္ၾကီးၾကီး တစ္လံုး
  2. ငရုတ္သီးလံုးျခမ္းခြဲ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  3. ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ -  ခပ္ၾကီးၾကီး တစ္လံုး
  4. ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္ ႏွစ္လံုးစာ
  5. ၾကက္သြန္ျဖဴ - ငါးမႊာ
  6. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
  7. နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  8. အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
  9. ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
  10. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္

ျပင္ဆင္ပံု

  • သျပဳသီးကို အဖတ္ေလးမ်ား ရေအာင္လွီးျပီး ေရထည္႔ကာ ၂မိနစ္ေလာက္ ျပဳပ္ေပးပါ
  • ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို အဆင္သင္႔ ျပင္ထားပါ။
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ။
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
  • ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီႏွင္႔နႏြင္းမွဳန္႔ထည္႔ျပီး အပူေပးပါ။
  • ဆီပူလာတာနဲ႔ ၾကက္သြန္နီကို အရင္ေၾကာ္ေပးပါ။
  • ၾကက္သြန္နီ ႏြမ္းသြားပါက ငရုတ္သီးလံုးျခမ္းခြဲကိုထည္႔ျပီး ေမႊးလာတဲ႔ထိ ဆီသတ္ေပးပါ။
  • ငရုတ္သီးနံ႔ ေမႊးလာတာနဲ႔ ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႔ႏွင္႔အတူ သျပဳသီးျပဳပ္ ငံျပာရည္ ဆား အရသာမွဳန္႔တို႔ကို ထဲ႔ျပီး သမေအာင္ ေမႊေပးပါ။
  • ျပီးတာနဲ႔ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး သျပဳသီးႏူးေအာင္ တည္ေပးပါ။
  • သျပဳသီးႏူးပါက အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  • အရသာ အေနေတာ္ ရျပီဆိုတာနဲ႔ မီးပိတ္ေပးကာ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထဲ႔ေမႊေပးျပီးရင္ သျပဳသီးငပိခ်က္ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးကို စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment