သျပဳသီး |
- သျပဳသီး - ခပ္ၾကီးၾကီး တစ္လံုး
- ငရုတ္သီးလံုးျခမ္းခြဲ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - ခပ္ၾကီးၾကီး တစ္လံုး
- ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္ ႏွစ္လံုးစာ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - ငါးမႊာ
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
- ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
ျပင္ဆင္ပံု
- သျပဳသီးကို အဖတ္ေလးမ်ား ရေအာင္လွီးျပီး ေရထည္႔ကာ ၂မိနစ္ေလာက္ ျပဳပ္ေပးပါ
- ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို အဆင္သင္႔ ျပင္ထားပါ။
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ။
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
- ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီႏွင္႔နႏြင္းမွဳန္႔ထည္႔ျပီး အပူေပးပါ။
- ဆီပူလာတာနဲ႔ ၾကက္သြန္နီကို အရင္ေၾကာ္ေပးပါ။
- ၾကက္သြန္နီ ႏြမ္းသြားပါက ငရုတ္သီးလံုးျခမ္းခြဲကိုထည္႔ျပီး ေမႊးလာတဲ႔ထိ ဆီသတ္ေပးပါ။
- ငရုတ္သီးနံ႔ ေမႊးလာတာနဲ႔ ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႔ႏွင္႔အတူ သျပဳသီးျပဳပ္ ငံျပာရည္ ဆား အရသာမွဳန္႔တို႔ကို ထဲ႔ျပီး သမေအာင္ ေမႊေပးပါ။
- ျပီးတာနဲ႔ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး သျပဳသီးႏူးေအာင္ တည္ေပးပါ။
- သျပဳသီးႏူးပါက အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- အရသာ အေနေတာ္ ရျပီဆိုတာနဲ႔ မီးပိတ္ေပးကာ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထဲ႔ေမႊေပးျပီးရင္ သျပဳသီးငပိခ်က္ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးကို စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment