စားလို႔အရမ္းေကာင္းျပီး ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ လိုက္ဖက္လြန္းတဲ႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ခ်က္ထားတဲ႔ ၾကက္သားအုန္းႏို႔ဟင္း ခ်က္နည္းေလးကို မွ်ေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ၾကက္သားအရသာနယ္ရန္
လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ား ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သား - 600 g
- ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ခြန္ႏွစ္ဇြန္း
- ၾကက္သြန္ၿဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
- ၾကက္သြန္နီ - ခပ္ႀကီးႀကီး တစ္ဥ
- ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႕
- ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
- အုန္းႏို႔ - 450 g (ready made ဗူးကို သံုးထားပါတယ္)
ၾကက္သားအရသာနယ္ရန္
- ၾကက္သားကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ အတံုးေလးေတြ တံုးကာ ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ထည္႔ထားပါ
- ငံၿပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္ အားလံုးတို႕ကို ၾကက္သားထဲထည့္ျပီး အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ထားပါ
လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ား ျပင္ဆင္ပံု
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ခြန္ႏွစ္ဇြန္း
- ၾကက္သြန္ၿဖဴ ကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာကာ ေရေဆးထားပါ
- ခ်င္းကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ခ်င္းႏွင္႔ ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔တို႔ကို ေရာျပီး ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
- အုန္းႏို႔ကို ျပင္ထားပါ
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သားႏွင္႔ခ်က္ရန္ လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
- ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတစ္လံုးကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ အုန္းႏို႔ကို ထည္႔ေမႊေပးကာ အုန္းႏို႔ပြက္ပြက္ ဆူလာေအာင္ တည္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးေထာင္းထားတာကို ထည္႔ေမႊေပးျပီး ဆီသတ္ေပးပါ
- ဆီသတ္နံ႕ ေမႊးလာတာနဲ႕ အရသာ နယ္ထားေသာ ၾကက္သားကိုထည္႔ျပီး ဆီသတ္ေပးပါ
- ၾကက္သားအသားမ်ား မာက်စ္လာတဲ႔ထိ ငါးမိနစ္ေလာက္ ဆီသတ္ေပးပါ
- အသားမ်ား မာလာမွ ေရကိုၿမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ဆက္တည္ေပးပါ
- ဟင္းအိုးတည္ထားစဥ္ အိုးမကပ္ေစရန္ မၾကာမၾကာ ေမႊေမႊေပးပါ
- ေရခမ္းျပီး ဆီလည္ေရလည္ ျဖစ္လာပါက အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- အရသာ မိမိစိတ္ၾကိဳက္ ရလာပါက အရသာ ထူးကဲျပီး အုန္းႏို႔နံ႔ ေမႊးၾကိဳဳင္ေနတဲ႔ ၾကက္သားဟင္း ေမႊးေမႊးေလးကို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment