ဒီနေ့တော့ မန်ကျည်းသီးစိမ်းလေးတွေကို ချဉ်ငံစပ်လေး ထောင်းပါတယ် အရင်ထောင်းနေကျ ပုံစံအတိုင်း ပုဇွန်ခြောက် ပုဇွန်အစိုတွေနဲ့ မထောင်းဘဲ ငါးခူပြုပ်နဲ့ ထောင်းပါတယ် စားလို့ပိုကောင်းတဲ့အတွက် မာမာထောင်းထားတဲ့ နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။
ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
- မန်ကျည်းသီးစိမ်း - အတောင့်ကြီးကြီး ဆယ်တောင့်
- ငရုတ်သီးစိမ်း - မိမိနှစ်သက်သလောက်
- ငါးခူ - အကောင်ကြီးကြီး နှစ်ကောင်
- ငံပြာရည် - ထမင်းစားဇွန်း သုံးဇွန်း
- ငရုတ်သီး အလှော်မှုန့် - ထမင်းစားဇွန်း နှစ်ဇွန်း
- ကြက်သွန်ဖြူ - အမွှာကြီးကြီး ခွန်နှစ်မွှာ
- အချိုမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်၀က်
- ဆီ - လိုသလောက် သုံးပေးပါ
- ဆားကြမ်း - ထမင်းစားဇွန်း နှစ်ဇွန်း (ငါးခူဆေးရန်)
ပြင်ဆင်ပုံ
- မန်ကျည်းသီးစိမ်းကို အပေါ်ယံ အခွံမှာ ကပ်နေသော အညိုရောင်အမှုန့်များကို ခြစ်ပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ မန်ကျည်းသီးမှ အစေ့နှင့် အကြောများထုတ်၍ ရေဆေးကာ ညက်နေအောင် ထောင်းထားပါ
- ငါးခူကို မလိုတာတွေ ဖယ်ပေးပြီး ဆားနှင့် ပွတ်တိုက်ကာ ရေစင်အောင် ဆေးပေးထားပါ
- ပြီးတာနဲ့ အိုးထဲမှာ ငံပြာရည် ငါးခူနှင့် ငါးခူကို ရေမြုပ်အောင်ထည့်ပြီး ပြုပ်ပေးပါ
- ငါးပြုပ်ထားသော ရေခမ်းတာနဲ့ အအေးခံပေးကာ အရိုးအသား သတ်သတ်စီ ထွင်ထားပေးပါ
- ငရုတ်သီးစိမ်းကို ရေဆေးပြီး အညှာများ ဖြုတ်ထားပါ
- ကြက်သွန်ဖြူ ကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးထားပါ
- ငရုတ်သီး အလှော်မှုန့်နှင့် ဆီတို့ကို ပြင်ထားပါ
- ငရုတ်ဆုံထဲမှာ မန်ကျည်းသီးစိမ်း ငရုတ်သီးစိမ်းနှင့် ကြက်သွန်ဖြူ တို့ကိုထည့်ပြီး ညက်နေအောင် ထောင်ပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ အချိုမှုန့် အသားထွင်ထားသော ငါးခူပြုပ်များနှင့် ငရုတ်သီး အလှော်မှုန့်တို့ကို ထည့်ထောင်းပေးပါ
- အားလုံးညက်သွားပြီ ဆိုတာနဲ့ အရသာ မြည်းပေးပါ
- ငါးခူပြုပ်ထဲမှာ အငံအရသာ ပါတဲ့အတွက်အရမ်းအငံ မစားပါက အငံထပ်ထည့်ရန် မလိုပါ
- မန်ကျည်းသီးစိမ်းထောင်းကို ပန်းကန်တစ်ခုထဲ ပြောင်းထည့်ပေးပြီး ဆီမြုပ်အောင် ထည့်ပေးပါ
- ထမင်း မြိန်မြိန် သုံးဆောင်နိူင်မဲ့ ချဉ်ငံစပ် မန်ကျည်းသီးစိမ်းထောင်း ချဉ်ငံစပ်လေးကို ရပါပြီ။
No comments:
Post a Comment