Sunday, 10 December 2017

ၾကက္ဟင္းခါးသီး ဆီျပန္













ေစ်းအရမ္းၾကီးလို႔ အျမဲတမ္း မစားျဖစ္ေပမဲ႔ ရံဖန္ရံခါမွ စားတတ္တဲ႔ ၾကက္ဟင္းခါးသီး ဆီျပန္ဟင္းေလး ဒီေန႔ ခ်က္ျဖစ္ျပန္တာမို႔လို႔ ဆီျပန္ခ်က္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ၾကက္ဟင္းခါးသီး - အေနေတာ္ ၄လံုး
  • ပုဇြန္ေျခာက္ - ေထာင္းျပီးသား ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံုတပံု
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းခြဲ
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ပါးပါးရိတ္ရိတ္လွီးကာ ညက္ေအာင္ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တျခမ္း
  • ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းျပီး ညက္ေအာင္ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  • ဆီ - စားပြဲတင္ဇြန္းၾကီး ႏွစ္ဇြန္း


ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳပ္ပံု

  1. ၾကက္ဟင္းခါးသီးကို အလယ္မွအ႐ွည္လိုက္ ထက္ျခမ္းခြဲ၍ အေစ့မ်ားဖယ္ကာ ခပ္ထူထူလွီးေပးပါ
  2. အားလံုးလွီးျပီးပါက ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီ ေရစစ္ထားပါ
  3. ဖယ္ထားေသာ အေစ႔မ်ားကို အသံုးမလိုေသာေၾကာင္႔ ဖယ္ထားလိုက္ပါ
  4. ႀကိတ္ထားေသာ ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ကို ျပင္ထားပါ
  5. ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ပါးပါးရိတ္ရိတ္လွီးပါ
  6. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းထားပါ
  7. ၾကက္သြန္နီႏွင္႔ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ငရုတ္သီးမွဳန္႔ထည္႔ျပီး ညက္ေအာင္ ေရာျပီးေထာင္းေပးပါ
  8. အားလံုး အဆင္သင့္ျဖစ္ပါက ဆီကိုအပူေပးျပီး ဆီပူလာတာနဲ႕ နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ပါ
  9. ၿပီးတာနဲ႕ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ငရုတ္သီးေထာင္းကို ႏြမ္းျပီး ေမႊးသြားေအာင္ ေၾကာ္ေပးပါ
  10. ငရုတ္သီးနံ႔ သင္းလာတာနဲ႔ ငံျပာရည္ ထည္႔ေမႊေပးပါ
  11. ျပီးတာနဲ႔ ပုဇြန္ေျခာက္ကို မိနစ္ဝက္ေလာက္ထည့္ေၾကာ္၍ ၾကက္ဟင္းခါးသီး ထည့္ေၾကာ္ပါ
  12. ဆား အရသာမွဳန္႕တို႕ ထည့္ေမႊျပီး တမိနစ္ေလာက္ျပည့္တာနဲ႕ ေရ ထမင္းစားဇြန္ ၇ ဇြန္းေလာက္ထည့္ျပီး အားလံုးကို သမေအာင္ေမႊကာ အိုးအဖံုးအုပ္ျပီး ခ်က္ေပးပါ
  13. ဟင္းအိုးမကပ္ေစရန္ မေမႊဘဲ အိုးကိုလွဳပ္လွဳပ္ေပးပါ
  14. ဆီသံၾကားျပီး ေရခမ္းလာတာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ ၾကက္ဟင္းခါးသီးဟင္း စပ္စပ္ေလးကို စားဖို႕ျပင္ဆင္နိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment