Tuesday, 5 December 2017

ေထာပါတ္နံ႔သင္းေနတဲ႔ ဂဏန္းဟင္း







အခုရက္ထဲ အလုပ္ေတြမ်ားေနတာရယ္ စာေမးပြဲေတြ ရွိေနတာရယ္ေၾကာင္႔ ဘေလာ႔ဆီမွာ ဘာမွမတင္ျဖစ္ခဲ႔တာ ၾကာသြားပါတယ္ ဒီေန႔ေတာ႔ ေထာပါတ္နဲ႔ ခ်က္ထားတဲ႔ ဂဏန္းဟင္း ခ်က္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ ခ်က္နည္းကေတာ႔ အရင္ခ်က္နည္းေတြနဲ႔ အတူတူပါဘဲရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ဂဏန္း  - ကီလိုဝက္သာသာ၂ ေကာင္ 
  • ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕  - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းသာသာ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ 
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တဥ 
  • အခ်ဳိမွဳန္႕  - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • မက်ည္းသီးမွည့္ - အနည္းငယ္ 
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု  
  • မဆလာ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းေမာက္ေမာက္
  • ေထာပါတ္ခဲ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု

  1. ဂဏန္းမ်ားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး အျပင္ခြံႏွင့္အတူ အေပၚအခြံေအာက္မွ ပါးဟက္မ်ားႏွင့္ မလိုေသာ ေနရာမ်ားကို ဖယ္ေပးပါ
  2. ဂဏန္းကို ပက္လက္လွန္လိုက္ကာ ေရယက္ေသာ ဘတ္လတ္ေလးကို လွန္လိုက္ျပီး ကပ္ေၾကးႏွင့္ ညွပ္ကာ ဖယ္ေပးပါ
  3. ဂဏန္းကို ေမွာက္ခံုျပန္ထားျပီးပါက အေ႐ွ႕ဖက္မွာ မ်က္လံုးေနရာကို ကပ္ေၾကးႏွင့္ညွပ္ျပီး ဖယ္ေပးပါ
  4. အေပၚခြံကို လွန္ေပးျပီး ေအာက္ဖက္မွ ပါးဟက္ျဖဴျဖဴမ်ားကို ဖယ္ထုတ္ေပးပါ
  5. အားလံုး သန္႕စင္ေပးျပီးပါက ဂဏန္းမ်ားကို အေနေတာ္ ခုတ္ပိုင္းေပးကာ ဇလံုတလံုးထဲ ထည့္ေပးပါ
  6. သန္႕စင္ထားေသာ ဂဏန္းမ်ားကို ဇလံုတလံုးထဲထည္႔ျပီး ဆား ငံျပာရည္ နႏြင္း အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ကို ျပင္ထားပါ
  7. ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီတို႕ကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္လွီးေပးပါ
  8. င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ကို ျပင္ထားပါ
  9. မက်ည္းသီးမွည့္ကို ေရအနည္းငယ္ႏွင့္ စိမ္ထားပါ
  10. ေထာပါတ္ခဲႏွင္႔အတူ ဟင္းခ်က္ရန္ လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
ခ်က္ျပဳတ္ရန္ ျပင္ဆင္ပံု

  1. ဒယ္အိုးကို အပူေပးပါ
  2. ဒယ္အိုးပူလာတာနဲ႕ ေထာပါတ္ခဲကိုထည့္ပါ
  3. ေထာပါတ္ဆီ ပူလာတာနဲ႕ နႏြင္းမွဳန္႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕တို႕ကို ထည့္ျပီးဆီသတ္ပါ
  4. ဆီသတ္နံ႕ ေမႊးလာတာနဲ႕ အရသာနယ္ထားေသာ ဂဏန္းကို ထည့္ျပီးေမႊေပးပါ 
  5. ျပီးတာနဲ႕ ေဇာက္အနည္းငယ္နက္ေသာ အိုးထဲသို႔ ဆီသတ္ထားေသာ ဂဏန္းကို ေျပာင္းထည့္ေပးပါ
  6. အိုးထဲကို ထည့္ေပးကာ အထက္ေအာက္ သမေအာင္ ၃ခ်က္ေလာက္ ထည့္ေမႊပါ
  7. ျပီးတာနဲ႔ ေရျမဳပ္ေအာင္ ထည့္ျပီး အဖံုးအုပ္၍ တည္ေပးပါ
  8. ေရမခမ္းခင္ မက်ည္းမွည့္ အရည္ထည့္၍ သမေအာင္ ေမႊေပးျပီး အရသာျမည္းကာ မဆလာ အုပ္ေပးပါ
  9. အရသာ လိုသလို ျပင္ေပး၍ ေရမခမ္းခင္ မီးပိတ္ေပးျပီး ဂဏန္းေထာပါတ္ မဆလာဟင္း ေမႊးေမႊးေလးကို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ

No comments:

Post a Comment