Friday 18 July 2014

ငါးေႁမြထိုး အခ်ဥ္ဆီျပန္ဟင္း


ငါးစားရင္ ဥာဏ္ေကာင္းေစတယ္ဆိုတဲ့ အသိစိတ္က ႐ွိေနခဲ့ေတာ့ ကိုယ္စားတတ္တဲ့ ငါးေလးမ်ားရရင္ သိပ္ေပ်ာ္မိပါတယ္ ေရခ်ဳိငါး ႐ွားပါးတဲ့ ေနရာမို႕လို႕ ေရခ်ဳိငါးေလးမ်ားရရင္ အခ်ဥ္တစ္မ်ဳိး အစပ္တစ္တစ္ဖံုခ်က္ျပီး သကာလ ထမင္းစားရတာ အင္မတန္မွ ျမိန္လြန္းပါတယ္။

ဒီေန႕ေတာ့ ငါးေႁမြထိုးကို အခ်ဥ္ဆီျပန္ေလး ခ်က္ထားပါတယ္ ငါးေႁမြထိုးက မီးေသြးမီးဖိုမွာ ကင္ျပီးခ်က္တာက ပိုျပီးစားလို႕ေကာင္းသလို ပိုျပီးလဲေမႊးပါတယ္။

မာမာကေတာ့ မီးေသြးမီးဖို မ႐ွိတဲ့အတြက္ ငါးကိုအရင္ဆံုး ႐ွာလကာရည္နဲ႕နယ္ျပးေ ေရေဆးလိုက္ပါတယ္ အခြ်ဲေတြ စင္သြားျပီဆိုေတာ့မွ ဟင္းခ်က္ဖို႕ျပင္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ငါးေႁမြထိုး - 400 gm
  2. ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
  3. ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
  4. ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေသာ ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္
  5. မက်ည္းမွည့္အႏွစ္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း - တစ္ဇြန္းသာသာ
  6. မဆလာ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း - တစ္ဇြန္း
  7. င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  8. င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း - တစ္ဇြန္း
  9. ဆီ ထမင္းစားဇြန္း - ေလးဇြန္းသာသာ
  10. နႏြင္းမွဳန္႕. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္

ငါးအရသာနယ္ရန္
  • ငါးကိုအရင္ဆံုး ႐ွာလကာရည္ တစ္ဇြန္းသာသာ ထည္႔ျပီး နယ္ဖတ္ကာ ေရစင္ေအာင္ ေဆးေပးပါ
  • ဗိုက္ခြဲျပီး မလိုတာေတြ ထုတ္ကာ ေရႏွင့္ ေဆးေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ ဇလံုက်ယ္က်ယ္ထဲမွာ ငါးကိုထည္႔ေပးပါ
  • ငါးထဲကို ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္ းတစ္၀က္ႏွင့္ ငါးငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းသာသာထည္႔ေပးပါ
  • နႏြင္းမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု ထည္႔ေပးပါ
  • ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ ထည္႔ေပးပါ
  • အားလံုးထည္႔ျပီးပါက ငါးကိုအရသာ ၀င္ေစရန္ နယ္ေပးပါ
ဟင္းခ်က္ရန္
  • ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး ဆီကိုအရင္ဆံုး အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာမွ နႏြင္းမွဳန္႕ကို ထည္႔ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ေထာင္းထားေသာ ဟင္းခ်က္အေမႊးအႀကိဳင္မ်ား ထည္႔ေမႊေပးပါ
  • တစ္မိနစ္ေလာက္ ေမႊျပီးတာနဲ႕င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ကိုထည္႔ျပီး ၂မိနစ္ေလာက္ ေမႊေပးပါ
  • င႐ုတ္သီး ဆီသတ္နံ႔ ေမႊးလာျပီ ဆိုတာနဲ႕ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ႏွင့္ ငါးအရသာနယ္ တို႔ကိုထည္႔ျပီး ေမႊေပးပါ
  • ငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းထည္႔ျပီး အရသာညီေအာင္ အိုးကိုလွဳပ္ေပးပါ
  • ငါးအသားမ်ား မာျပီးတင္းသြားမွ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ျပီး အဖံုးအုပ္ကာ တည္ေပးပါ
  • ေရဆူလာပါက မက်ည္းမွည့္အႏွစ္ ထည္႔ေမႊျပီး အဖံုးအုပ္ျပီး ဆက္ခ်က္ေပးပါ
  • ဆီမျပန္ခင္ အရည္ေလး နည္းနည္းက်န္ေနခ်ိန္မွာ မဆလာအုပ္ျပီး အရသာျမည္းကာ မီးပိတ္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ ငါးေႁမြထိုး အခ်ဥ္ဆီျပန္ ဟင္းေလးကို စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

6 comments:

  1. အရမ္းအရမး္ကို စားခ်င္တာပါပဲ႐ွင္ :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. စားပါေနာ္ စူးႏြယ္ေလးေရ။

      Delete
  2. စားခ်င္လုိက္တာ အစ္မေရ .... ^___^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ပို႕လိုက္မယ္ေလ ညီမေလးေရ။

      Delete
  3. Oh,I like this
    ခိုင္

    ReplyDelete