Wednesday, 2 July 2014

ငါးသားေလး ႂကြတ္ႂကြတ္ေၾကာ္



ဒီေန႕ေတာ့ မာမာႀကိဳက္တဲ့ ငါးသားေလးေတြေၾကာ္ပါတယ္ ငါးသားေပါက္ကေလးေတြမို႕ ေၾကာ္ျပီးဘဲစားစား အိုးကပ္ေလးခ်က္ျပီးဘဲစားစား စားလို႕အရမ္းေကာင္းသလို အရမ္းလဲႀကိဳက္ပါတယ္ ဒီေန႕အတြက္ေတာ့ ငါးသားေလးေတြကို ႂကြတ္ေနေအာင္ေၾကာ္ျပီး ငါးေၾကာ္ဆီေလးဆမ္းကာ စားမယ္လို႕စိတ္ကူးထားပါတယ္ ထမင္းမိန္မိန္စားရေအာင္ မာမာတို႕ေတြငါးသားေလးေတြကို အတူတူေၾကာ္ၾကရေအာင္။

ငါးသားေလးက အရသာနယ္ျပီးတာနဲ႕ႏွပ္ထားစရာမလိုဘဲ တန္းျပီးေၾကာ္လို႕ရပါတယ္ ငါးအသားကနုလြန္းတဲ့ အတြက္အရသာ၀င္လြယ္ပါတယ္ ေၾကာ္တဲ့အခါမွာလဲ ဟိုဘက္ဒီဘက္ ခနခနလွန္ေပးစရာမလိုဘဲ တစ္ဖက္က်က္မွ တဖက္ကိုလွန္ေပးျပီး ႏွစ္ဘက္လံုးက်က္တာနဲ႕ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပရပါမယ္။

ပါ၀င္ရမွာေလးေတြကေတာ့

  • ငါးသားေလး - 250 g
  • ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း - တ၀က္
  • နႏြင္းမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း - သံုးပံုတပံု
  • ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း - တ၀က္
  • ဆီ လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး  -၂လံုးခန္႕
ေၾကာ္ဖို႕အတြက္ျပင္ပါမယ္
  • ငါးသားေလးေတြကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရစစ္ကာ အရသာမ်ားအားလံုးထဲ့ျပီး နယ္ေပးပါ
  • ဆီကိုအပူေပးပါ ဆီပူလာပါက မီးကိုအေနေတာ္ထားျပီး ငါးသားေလးမ်ားထဲ့ေၾကာ္ေပးပါ
  • ခနခနေမႊေပးရန္မလိုဘဲ တစ္ဖက္က်က္မွ တဖက္ကိုလွန္ေပးပါ
  • ႏွစ္ဖက္လံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးထားပါ
  • ဆီစစ္သြားပါက ထမင္းပူပူေလးကို ငါးေၾကာ္ဆီဆမ္းျပီး စားသံုးနိုင္ပါျပီ
ငါးသားေလးေၾကာ္ဖို႕အတြက္ ငါးပံုေလးေတြျပထားတာပါ ဖုန္းနဲ႕ေရးထားတဲ့အတြက္အဆင္ေျပသလို တင္ေပးလိုက္တာပါ။







6 comments:

  1. Hi မမမာေရ
    မေရာက္တာၾကာလို႔ လည္လည္လာပါတယ္ မမ
    မမမာ ေနေကာင္းတယ္ေနာ္
    ဟင္းေတြ အားလံုး အားေပးသြားပါတယ္.. း)
    မိုးစက္ဝိုင္

    ReplyDelete
    Replies
    1. ေက်းဇူးပါ မိုးစက္၀ိုင္ေရ

      Delete
  2. ဒီေန့မွဒီblogကိုစေတြ႕တယ္အိမ္မွာတေန ့နွစ္မ်ိဳးတပတ္လံုးမထပ္ေအာင္ခ်က္ရတယ္
    အားေပးမယ္ေန ့တိုင္းဒီကနည္းယူျပီးခ်က္မယ္ေနာ္
    ခိုင္

    ReplyDelete
    Replies
    1. အားေပးတာ ေက်းဇူးပါ ခိုင္ေရ
      ခ်က္ပါေနာ္

      Delete
  3. နိုင္ငံျခားမွာေကာင္းလိုက္တာအားလံုးအဆင္သင့္ပဲဒီမွာစိုငါးသားေလးဝယ္လို ့ကဇက္ေျကာတတ္ျပီး
    But I like this.
    ခိုင္

    ReplyDelete
    Replies
    1. စားပါေနာ္ ခိုင္ေရ

      Delete