Friday, 18 July 2014

ငါးေႁမြထိုး အခ်ဥ္ဆီျပန္ဟင္း



ငါးစားရင္ ဥာဏ္ေကာင္းေစတယ္ဆိုတဲ့ အသိစိတ္က႐ွိေနခဲ့ေတာ့ ကိုယ္စားတတ္တဲ့ငါးေလးမ်ားရရင္ သိပ္ေပ်ာ္မိပါတယ္ ေရခ်ဳိငါး႐ွားပါးတဲ့ေနရာမို႕လို႕ ေရခ်ဳိငါးေလးမ်ားရရင္ အခ်ဥ္တစ္မ်ဳိး အစပ္တစ္တစ္ဖံုခ်က္ျပီး သကာလ ထမင္းစားရတာ အင္မတန္မိန္လြန္းပါတယ္။

ဒီေန႕ေတာ့ ငါးေႁမြထိုးကို အခ်ဥ္ဆီျပန္ေလးခ်က္ထားပါတယ္ ငါးေႁမြထိုးက မီးေသြးမီးဖိုမွာ ကင္ျပီးခ်က္တာက ပိုျပီးစားလို႕ေကာင္းသလို ပိုျပီးလဲေမႊးပါတယ္ မာမာကေတာ့ မီးေသြးမီးဖိုမ႐ွိတဲ့အတြက္ ငါးကိုအရင္ဆံုး ႐ွာလကာရည္နဲ႕ နယ္ျပီးေရေဆးလိုက္ပါတယ္ အခြ်ဲေတြစင္သြားျပီဆိုေတာ့မွ ဟင္းခ်က္ဖို႕ျပင္ပါတယ္။

ပါ၀င္တဲ့ပစၥည္းေလးေတြကေတာ့

  • ငါးေႁမြထိုး - 400 gm
  • ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
  • ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
  • ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားေသာ ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္
  • မက်ီးမွည့္အႏွစ္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း - တစ္ဇြန္းသာသာ
  • မဆလာ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း - တစ္ဇြန္း
  • င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  • င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း - တစ္ဇြန္း
  • ဆီ ထမင္းစားဇြန္း - ေလးဇြန္းသာသာ
  • နႏြင္းမွဳန္႕. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
ငါးအရသာနယ္ရန္
  • ငါးကိုအရင္ဆံုး ႐ွာလကာရည္တစ္ဇြန္းသာသာထဲ့ျပီး နယ္ဖတ္ကာ ေရစင္ေအာင္ေဆးေပးပါ
  • ဗိုက္ခြဲျပီး အညစ္အေက်းမ်ားထုတ္ကာ ေရႏွင့္ခပ္ဖြဖြ တစ္ထပ္ထပ္ျပီးေဆးေပးပါ
  • ဇလံုက်ယ္က်ယ္ထဲမွငါးကိုထဲ့ေပးပါ
  • ငါးထဲကို ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္၀က္ႏွင့္ငါးငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းသာသာထဲ့ေပးပါ
  • နႏြင္းမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံုထဲ့ေပးပါ
  • ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာထဲ့ေပးပါ
  • အားလံုးထဲ့ျပီးပါက ငါးကိုအရသာ၀င္ေစရန္ နယ္ေပးပါ
ဟင္းခ်က္ရန္
  • ဆီကိုအရင္ဆံုးအပူေပးပါ
  • ဆီပူလာမွ နႏြင္းမွဳန္႕ကိုအရင္ဆံုးထဲ့ျပီးတာနဲ႕ေထာင္းထားေသာ ဟင္းခ်က္အေမႊးအႀကိဳင္မ်ား ထဲ့ေမႊပါ
  • တစ္မိနစ္ေလာက္ေမႊျပီးတာနဲ႕င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ကိုထဲ့ျပီး ၂မိနစ္ေလာက္ေမႊေပးပါ
  • င႐ုတ္သီးဆီသတ္နံ႕ေမႊးလာျပီဆိုတာနဲ႕ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ႏွင့္ငါးအရသာနယ္ကိုထဲ့ျပီးေမႊေပးပါ
  • ငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္းတစ္ဇြန္း ထဲ့ျပီးအိုးကိုအရသာညီေအာင္ လွဳပ္ေပးပါ
  • ငါးအသားမ်ားမာျပီးတင္းသြားမွ ေရျမဳပ္ေအာင္ထဲ့ျပီး အဖံုးအုပ္တည္ေပးပါ
  • ေရဆူလာပါက မက်ီးမွည့္အႏွစ္ထဲ့ေမႊျပီး အဖံုးအုပ္ျပီးျပန္ခ်က္ပါ
  • ဆီပ်ံမျဖစ္ခင္အရည္ေလးနည္းနည္းက်န္ေနခ်ိန္မွာ မဆလာအုပ္ျပီး အရသာျမည္းကာမီးပိတ္ေပးပါ
  • ငါးေႁမြထိုး အခ်ဥ္ဆီျပန္ဟင္းေလးတစ္ခြက္ ရပါျပီ။

6 comments:

  1. အရမ္းအရမး္ကို စားခ်င္တာပါပဲ႐ွင္ :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. စားပါေနာ္ စူးႏြယ္ေလးေရ။

      Delete
  2. စားခ်င္လုိက္တာ အစ္မေရ .... ^___^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ပို႕လိုက္မယ္ေလ ညီမေလးေရ။

      Delete
  3. Oh,I like this
    ခိုင္

    ReplyDelete
    Replies
    1. စားပါေနာ္။

      Delete