Saturday, 19 July 2014

ငါးအသားလႊာ ခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္



ထမင္းမိန္ေစမဲ့ ခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္ေလးပါ ေၾကာ္ရခ်က္ရတာျမန္လဲျမန္ လြယ္လဲလြယ္ပါတယ္ မာမာကေတာ့ ထမင္းပူပူေလးနဲ႕စားရတာကို ပိုျပီးသေဘာက်ပါတယ္ ဒီတမယ္ထဲနဲ႕ထမင္းမိန္ေစတာမို႕ႏွစ္သက္မယ္ထင္ရင္ ခ်က္ၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္။

ငါးအသားလႊာကိုေတာ့ ငါးရံ႕ကိုလႊာျပီးသံုးထားပါတယ္ ငါးရံ႕အျပင္ ကကတစ္လိုငါးမ်ဳိးကိုလဲသံုးနိဳင္ပါတယ္ ငါးအစား ၾကက္သား ၀က္သားတို႕ကိုလဲ အစားထိုးျပီး ခ်က္ႏိူင္ပါတယ္။

တစ္ပြဲစာအတြက္လိုအပ္တာေလးေတြကေတာ့

  • ႐ွစ္စိတ္စိတ္ထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ခပ္ႀကီးႀကီး တစ္လံုး
  • လက္တစ္ဆစ္ခန္႕ အတံုးေလးမ်ားတံုးထားေသာမံုလာဥနီ - လက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္ကန္တစ္လံုးစာ
  • အကြင္းလိုက္လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ -  ဥႀကီးႀကီး တစ္လံုး
  • နံနံပင္ - အနည္းငယ္
  • အေနေတာ္တံုးထားေသာငါး - အသားလႊာ 250gm
  • ဆီ -  ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႕-  အနည္းငယ္
  • ပဲငံျပာရည္ အပ်စ္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  • င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၂ေတာင့္
ခ်ဳိခ်ဥ္ေဖ်ာ္ရန္
  • ေကာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းမ႐ွိတ႐ွိ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  • သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  • ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂မႊာ
  • ေရ လက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္းကန္ - ၂လံုးခန္႕ႏွင့္ေဖ်ာ္ထားပါ
ေၾကာ္နည္း
  • ဆီကိုအပူေပးျပီး နႏြင္းမွဳန္႕ထဲ့ပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ငါးအသားလႊာတံုးေလးမ်ားကို ၃မိနစ္ေလာက္ထဲ့ေၾကာ္ျပီးဆယ္ထားပါ
  • အိုးထဲမွာက်န္ေနတဲ့ ဆီထဲကို မံုလာဥနီအရင္ထဲ့ျပီးတစ္မိနစ္ေလာက္ေမႊျပီးမွ ၾကက္သြန္နီကိုထဲ့ေမႊပါ
  • ၾကက္သြန္နီႏြမ္းလာတာနဲ႕ ငါးနဲ႕ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ၂မိနစ္ေလာက္ထဲ့ေမႊပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ေဖ်ာ္ထားတဲ့ အခ်ဥ္ရည္ကို ေလာင္းထဲ့ျပီးပြက္ပြက္ဆူေအာင္တည္၍ င႐ုတ္သီးစိမ္း နံနံပင္ထဲ့ျပီး အေပါ့အငံအရသာျမည္းကာ ငါးအသားလႊာခ်ဳိခ်ဥ္ဟင္းပြဲျပင္နိုင္ပါျပီ
  • ပန္းေဂၚဖီႏွင့္အတူ ႏွစ္သက္ရာ အသီးအ႐ြက္မ်ား ထည့္ျပီးခ်က္ႏိူင္ပါေသးတယ္။

No comments:

Post a Comment