Saturday, 21 June 2014

ၾကက္ဥ (သို႕မဟုတ္)ဘဲဥ ငါးေျခာက္ အာလူးခ်ဥ္ရည္ဟင္း


ခ်က္ရတာ လြယ္သေလာက္ စားေကာင္းျပီး ထမင္းမိန္ ဟင္းပြဲေလးပါ ဒီေန႕ခ်က္တဲ့ ၾကက္ဥခ်ဥ္ရည္ဟင္းေလးထဲမွာ ငါးေျခာက္ေလးပါ ထဲ့ခ်က္ထားတာမို႕ အရသာကေတာ့ တမ်ဳိးပိုသြားပါတယ္ ၾကက္ဥနဲ႕ဘဲဥ ခ်က္နည္းက အတူတူဘဲမို႕ နံမည္၂မ်ဳိး ေရးေပးထားပါတယ္။

ဒီေန႕ခ်က္တဲ့ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းေလးအတြက္

  • ျပဳပ္ျပီးအခြံခြာကာ အ႐ွည္လိုက္မႊန္းထားေသာ ၾကက္ဥ သို႕မဟုတ္ ဘဲဥ -  ၅လံုး 
  • အခြံခြာျပီး ထက္ျခမ္းျခမ္းထားေသာ အာလူး - အေနေတာ္  ၃လံုး
  • အေနေတာ္လွီးျပီး ေရစိမ္ထားေသာငါးေျခာက္ -  ၅ပိုင္း
  • ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တျခမ္း
  • ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ -  ၃မႊာ
  • ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားေသာ ခ်င္း - လက္တဆစ္ခန္႕
  • ဆီ -  ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ငံျပာရည္ -  ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႕. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕. -လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းေမာက္ေမာက္
  • မက်ီးႏွစ္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • မဆလာ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
ဟင္းခ်က္ရန္
  • ဆီကိုအပူေပးပါ
  • ဆီပူလာပါက နႏြင္းမွဳန္႕ထဲ့ျပီး ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ/ ျဖဴ ခ်င္း င႐ုတ္သီးမွဳန္႕တို႕ကိုထဲ့ပါ
  • ဆီသတ္နံ႕သင္းလာတဲ့ထိ ေမႊေပးျပီး ငါးေျခာက္ကို ဆီသတ္ေပးပါ
  • ၾကက္ဥ သို႕မဟုတ္ ဘဲဥႏွင့္အာလူးကို ထဲ့ျပီးတာနဲ႕ငံျပာရည္ထဲ့ျပီး ေမႊေပးပါ
  • ဆီႂကြတ္ႂကြတ္ျမည္လာတာနဲ႕ ေရျမဳပ္ေအာင္ထဲ့ျပီး အရသာမွဳန္႕ထဲ့ကာ တည္ေပးပါ
  • အာလူးနူးပါက မက်ီးႏွစ္ထဲ့ျပီး သံုးမိနစ္ေလာက္ဆူေစကာ မဆလာအုပ္ အရသာျမည္းျပီး မီးပိတ္ပါ
  • ဟင္းရည္ကို ကိုယ္လိုသေလာက္ထားျပီး ခ်က္နိုင္ပါတယ္။

1 comment:

  1. ဒီဟင္းေလးလဲ တအားစားခ်င္လုိက္တာ အစ္မေရ .... ^__^

    ReplyDelete