Wednesday, 25 June 2014

ၾကက္သားပဲငပိ ခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္




ဒီေန႕ေတာ့ မာမာခ်က္တဲ့ ၾကက္သားပဲငပိ ခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္ဟင္းေလးတင္ပါမယ္ ဟင္းေတြကို အမ်ားႀကီးခ်က္ရတာ ထက္ နဲနဲနဲ႕အရသာေကာင္းေကာင္း ခ်က္တတ္ရင္ မိသားစုထမင္း၀ိုင္းေလးက စားမိန္ထမင္း၀ိုင္းေလးျဖစ္ တတ္ပါတယ္ အခုခ်က္တဲ့ ၾကက္သားပဲငပိ ခ်ဳိခ်ဥ္ဟင္းေလးက မိသားစုအႀကိဳက္ေလးမို႕ မၾကာမၾကာခ်က္တတ္ တဲ့ဟင္းအမယ္ေလးတစ္ခုပါ မာမာတို႕ေတြရဲ႕ မိသားစုထမင္း၀ိုင္းေလးအတြက္ ဒီဟင္းေလးကို ျပင္ဆင္ၾကရေအာင္ အတူတူပါ၀င္လွဲ႕ပါလို႕ ဖိတ္ေခၚလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ရမွာေလးေတြကေတာ့
  • လက္တစ္ဆစ္အ႐ြယ္လွီးထားေသာ ၾကက္သား -  150 g
  • ဓါးျပား႐ိုက္ျပီး ခပ္ေသးေသးလွီးထားေသာၾကက္သြန္ျဖဴ -  အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  • အေနေတာ္လွီးျဖတ္ထားေသာ နံနံပင္ - အနည္းငယ္
  • တ႐ုတ္ပဲငပိအခ်ဳိ ထမင္းစားဇြန္း - ၁ဇြန္း
  • ဆီ ထမင္းစားဇြန္း - ၃ဇြန္း
  • ပါးပါး႐ွည္႐ွည္လွီးထားေသာ ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ရဲ႕တစ္၀က္
  • ေလးစိပ္ စိပ္ထားေသာခရမ္းခ်ဥ္သီးအေနေတာ္  - တစ္လံုး
  • ေဘဘီေျပာင္းဖူး - ေလးဖူး
  • ပန္းေဂၚဖီ - အနည္းငယ္
  • ခပ္ေသးေသးလွီးထားေသာ မံုလာဥနီ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္ တစ္လံုး
  • ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း - တစ္၀က္
ေကာ္ရည္ေဖ်ာ္ရန္
  • ေကာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  • သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း  တစ္ဇြန္း
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးအခ်ဥ္ရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  • ေရ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္ တစ္လံုး ( အားလံုးကိုေရာျပီးေဖ်ာ္ထားပါ)
ျပင္ဆင္ပံု

  • မီးအေနေတာ္နဲ႕အပူေပးထားတဲ့ ဆီပူပူမွာ ၾကက္သားလႊာေလးေတြကို ဆားထဲ့ျပီး  ၃မိနစ္ေလာက္ ထဲ့ေၾကာ္ျပီး ဆယ္ထားပါ
  • ၾကက္သားေၾကာ္ထားတဲ့ဆီထဲမွာ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုေမႊးလာေအာင္ေၾကာ္လိုက္ပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴေမႊးလာတာနဲ႕မံုလာဥနီကိုအရင္ဆံုးထဲ့ေၾကာ္ေပးပါ
  • ပန္းေဂၚဖီနဲ႕ေဘဘီေျပာင္းဖူးေလးမ်ားထဲ့ေၾကာ္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ၾကက္သားေၾကာ္ ခ်င္းႏွင့္ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုထဲ့ျပီး ၂မိနစ္ေလာက္ထဲ့ေၾကာ္ေပးပါ
  • စပ္ထားေသာ ခ်ဳိခ်ဥ္ရည္ကိုအေၾကာ္အိုးထဲသို႕ေလာင္းထဲ့ျပီး တစ္မိနစ္ခြဲေလာက္ထဲ့ေမႊေပးပါ
  • အားလံုးျပီးသြားပါက ပဲငပိနဲ႕နံနံပင္ေလးအုပ္ျပီး ၾကက္သားပဲငပိခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္ေလး စားသံုးနိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment