Wednesday, 3 April 2024

ဘိန်းမုန့်

ဒီနေ့တော့ ဘိန်းမုန့်စားချင်တာနဲ့ ဆန်နဲ့ ကောက်ညှင်းမှုန့်ကို ရောကာ ဘိန်းမုန့်လေး လုပ်ဖြစ်ပါတယ် စားလို့အရမ်းကောင်းပြီး လုပ်ရတာ လွယ်ကူလွန်းတဲ့အတွက် မာမာပြင်ဆင်ပြီး လုပ်ထားတဲ့ နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။

ပါ၀င်ပစ္စည်းများ 

  1. ဆန်စိမ်းမှုန့် - တစ်ခွက် (မုန့်လုပ်ရာတွင် ချင်တွယ်သောခွက်)
  2. ကောက်ညှင်းမှုန့် - တစ်ခွက် (မုန့်လုပ်ရာတွင် ချင်တွယ်သောခွက်)
  3. ဘိန်းစေ့ - မိမိနှစ်သက်သလောက် သုံးပေးပါ
  4. အုန်းသီးအနု - မိမိနှစ်သက်သလောက် သုံးပေးပါ
  5. မြေပဲလှော် - မိမိနှစ်သက်သလောက် သုံးပေးပါ
  6. ထန်းလျှက်ရည် ကျိုပြီးသား -  တစ်ခွက် (မုန့်လုပ်ရာတွင် ချင်တွယ်သောခွက်)
  7. ရေ - တစ်ခွက် (မုန့်လုပ်ရာတွင် ချင်တွယ်သောခွက်)
  8. ထောပါတ် - ထမင်းစားဇွန်း လေးဇွန်း
  9. ကြက်ဥ - တစ်လုံး 
  10. Baking soda - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း သုံးပုံတစ်ပုံ
  11. ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း သုံးပုံတစ်ပုံ
  12. Nan - stick pan - အိုးအေသး တစ်လုံး

ပြင်ဆင်ပုံ

  • ဇလုံတစ်လုံးထဲမှာ ကောက်ညှင်းမှုန့် ဆန်မှုန့်နှင့် baking soda တို့ကိုထည့်ပြီး မွှေပေးပါ
  • ကြက်ဥကို ဇလုံတစ်လုံးထဲမှာ ခလောက်ထားပါ
  • ထန်းလျှက်ရည်ကို အဆင်သင့် ပြင်ထားပါ
  • ထောပါတ်ကို အရည်ဖျော်ထားပါ
  • အားလုံးအဆင်သင့် ဖြစ်တာနဲ့ ဆန်မှုန့် ဇလုံထဲကို ရေနည်းနည်းချင်း ထည့်ပေးပြီး မွှေပေးပါ
  • ရေခပ်ပျစ်ပျစ်လေး ရလာတာနဲ့ ခလောက်ထားသော ကြက်ဥနှင့် ထန်းလျှက်ရည်တို့ ထည့်ပြီး ခပ်ပျစ်ပျစ်လေး ရလာအောင် မွှေပေးပါ
  • မုန့်နှစ်ရည် ခပ်ပျစ်ပျစ်လေး ရလာတာနဲ့ အဖုံးအုပ်ပြီး ရေခဲသေတာ မခဲတဲ့ အကန့်ထဲမှာ ငါးနာရီလောက်ထည့်ပေးထားပါ
  • မြေပဲလှော် အုန်းသီး ခြစ်ပြီးသား နှမ်းလှော် ဘိန်းစေ့နှင့် ထောပါတ်တို့ကို အဆင်သင့် ပြင်ထားပါ
  • မုန့်နှစ်ဖောက်ထားတာ ရပြီဆိုတာနဲ့ ဒယ်အိုးထဲကို ထောပါတ်ဆီ ထည့်ပေးပြီး အပူပေးပါ
  • ထောပါတ်ဆီ ပူလာတာနဲ့ မီးကိုအနေတော် လျှော့ပေးပြီးမှ မုန့်နှစ်ရည်ကို သမအောင် မွှေပေးပြီး ယောက်ချိုဇွန်း တစ်ဇွန်းခွးစာ ခပ်ပြီး ထည့်ပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ အုန်းသီး နှမ်းလှော် ဘိန့်စေ့နှင့် မြေပဲတို့ကို ထည့ျေးပွီး အဖုံးအုပ်ထားပါ
  • မိနစ်ဝက် သာသာလောက် ရလာတာနဲ့ အဖုံးဖွင့်ပြီး ကြည့်ပေးပါ
  • အပေါ်ယံလေး တင်းလာတာနဲ့ အထက်အောက် လှန်ပေးပြီး အဖုံးခန ပြန်အုပ်ပေးပါ
  • နောက်ထပ် မိနစ်ဝက်လောက်နေရင် ဘိန်းမုန့် ပူပူလေး ရပါပြီ
  • အထက်ပါ နည်းအတိုင်း မုန့်ရည်ကုန်တဲ့အထိ လုပ်ပေးပြီးပါက ဘိန်းမုန့် ချိုစိမ့်စိပြီမ့်လေးကို သုံးဆောင်ရန် ပြင်ပေးနိူင်ပါ။ 

No comments:

Post a Comment