Sunday, 4 February 2024

ချဉ်ငံစပ် ခရမ်းသီးထောင်း





မာမာ အရင်ရက်က ခရမ်းသီး အကျားလေလးတွေ ဝယ်လာခဲ့ပြီး ခရမ်းသီးထောင်း ထောင်းဖြစ်ပါတယ် စားလို့ကောင်းတဲ့အတွက် မာမာပြင်ဆင်ပြီး ထောင်းထားတဲ့ နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ
  1. ခရမ်းသီး - ရှစ်လုံး
  2. ငါးကြော် - တစ်ကောင်
  3. ငရုတ်သီးစိမ်း - မိမိစားနိူင်သလောက်
  4. နံနံပင် - အနေတော် လေးပင်
  5. သံပုရာသီး - တစ်ခြမ်း
  6. ငါးငံပြာရည် - လိုသလောပ် သုံးပေးပါ
  7. အရသာမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
ပြင်ဆင်ပြုလုပ်ပုံ
  • ငါးကြော်တစ်ကောင်ကို အရိုးများ ထွင်ထားပါ
  • ခရမ်းသီးများကို ရေဆေးပြီး ရေများများထည့်ကာ  ခရမ်းသီးများ နူးတဲ့အထိ ပြုပ်ပေးပါ
  • ငရုတ်သီးစိမ်းနှင့် နံနံပင်တို့ကို ရေဆေးထားပါ
  • အားလုံးအဆင်သင့် ဖြစ်တာနဲ့  ငရုတ်ဆုံထဲမှာ ငရုတ်သီးစိမ်းများကို ညက်အောင် ထောင်းပေးပါ
  • ငရုတ်သီးစိမ်း ညက်တာနဲ့ အရိုးထွင်ထားသော ငါးကြော်ကို ထည့်ထောင်းပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ ခရမ်းသီးများကို အညှာဖြုတ်ပြီး ရောထောင်းပေးပါ
  • အရသာအတွက် သံပုရာရည် နံနံပင် ငါးငံပြာရည်နှင့် အရသာမှုန့်တို့ထည့်ကာ ဇွန်းနဲ့ မွှေပေးပါ
  • အရသာ သမသွားတာနဲ့ အရသာမြည်းကာ မိမိစိတ်ကြိုက် အရသာ ရလာအောင် ပြင်ပေးပါ
  • စိတ်ကြိုက် အရသာ ရလာတာနဲ့ ခရမ်းသီးထောင်း ချဉ်ငံစပ်လေးကို ထမင်းပူပူလေးနဲ့ စားသုံးနိူင်ပါပြီ။

No comments:

Post a Comment