Monday, 19 February 2024

ဝက်နံရိုးကြော်

 



မာမာ ဒီနေ့တော့ ကြက်သွန်ဖြူနံ့လေးမွှေးပြီး အရသာ အရမ်းကောင်းတဲ့ ဝက်နံရိုးကြော်လေး ကြော်ပါတယ်။

အနံ့လေးမွှေးပြီး စားလို့ကောင်းတဲ့အတွက် မာမာပြင်ဆင်ပြီး ကြော်ထားတဲ့ နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်း

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

  1. ဝက်နံရိုး - 500 g (နံရိုးသား နုနုကိုသုံးရင် ပိုကောင်းပါတယ်)
  2. ကြက်သွန်ဖြူ - အမွှာကြီးကြီး သုံးမွှာ
  3. ချင်း - အနည်းငယ်
  4. ရှာလကာရည် - လဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
  5. အရသာမှုန့် - လဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း (ဝက်
  6. အရသာမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း (ဝက်နံရိုးပြုပ်ထဲထည့်ရန်)
  7. ပဲငံပြာရည်အကြည် - လဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်
  8. သကြား - လဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်
  9. ဆီ - လိုသလောက် သုံးပေးပါ
  10. ရေ အနည်းငယ် ( မုန့်နှစ်စပ်ရန်)

ပြုလုပ်ပုံ

  • ဝက်နံရိုးကို အနေတော် အတုံးလေးတွေတုံးကာ ရေဆေးထားပါ
  • ချင်းကိုအခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ မညက်တညက် အနေအထားရအောင် ထုထားပါ 
  • ပြီးတာနဲ့ အိုးထဲမှာ ဝက်နံရိုး ချင်း ရှာလကာရည် အရသာမှုန့်နှင့် ရေထည့်ပြီး နာရီဝက်ခန့် ပြုပ်ပေးပါ
  • ပြုပ်ပြီး ရရှိလာသော ဝက်နံရိုးများကို အရသာမှုန့်  ပဲငံပြာရည်အကြည်နှင့် သကြားတို့ ထည့်နယ်ပြီး ၅မိနစ်ခန့် နှပ်ထားပါ
  • ကြက်သွန်ဖြူနှင့်ချင်းကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ မညက်တစ်ညက် ထောင်းထားပါ 
  • ထောင်းပြီးပါက ဒယ်အိုးထဲ ဆီအနည်းငယ်ထည့်ကာ ကြွတ်အောင် ကြော်ပြီး ပြန်ဆယ်ထားပါ
  • ထိုဒယ်အိုးထဲမှာ ဆီထပ်ထည့်ပြီး အပူပေးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ့ အရသာနယ်ပြီး နှပ်ထားသော ဝက်နံရိုးကို အိုးဆန့်သလောက်ထည့်ပြီး  မီးအနေတော်ထားပြီး ကြော်ပေးပါ
  • နီညိုရောင်လေး သန်းလာပါက ကြော်ထားသော ကြက်သွန်ဖြူနှင့် ချင်းတို့ကို ထည့်မွှေပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ ချက်ချင်းဆယ်ပြီး ဆီစစ်ပေးကာ မွှေးကြိုင်ပြီး အနံ့အရသာနဲ့ ပြည့်စုံတဲ့ ဝက်နံရိုးကြော်လေးကို သုံးဆောင်လို့ ရပါပြီ။

No comments:

Post a Comment