Saturday, 8 February 2020

ကြက်သားပေါင်း








ဒီေန႔ေတာ႔ ရာသီဥတု ေအးေနခ်ိန္ေလးမွာ စားရေသာက္ရတာ အဆင္ေျပေလေအာင္ ၾကက္သားကို ခ်င္းျမွင္ေလးေတြနဲ႔ ေပါင္းျဖစ္သြားပါတယ္။

ဟင္းရည္မွာ ခ်င္းနံ႔ေလး ေမႊးေနျပီး ေသာက္လို႔အရမ္းေကာင္းလြန္းတဲ႔  မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေပါင္းထားတဲ႔ ၾကက္ေပါင္းေမႊးေမႊးေလးအတြက္ မွ်ေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  1. ၾကက္သား - 400 g
  2. ဟင္းခတ္မႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  3. ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႔
  4. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု

ျပင္ဆင္ပံု
  • ၾကက္သား အသားတုံးမ်ားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးၿပီး ဟင္းခတ္မႈန္႔ ႏွင္႔ ဆားတို႕ထဲ႔ကာ နယ္ထားပါ 
  • ခ်င္းကို အခြံခြာကာ ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါးေလးေတြ လွီးေပးျပီး အေျမွာင္း အရွည္ေလးေတြရေအာင္ လွီးထားေပးထားပါ
  • အပူခံနိုင္ျပီး ေပါင္းအိုးထဲမွာ ဝင္ဆန္႔ႏိူင္မည္႔ ပန္းကန္လံုးထဲမွာ အရသာနယ္ထားေသာ ၾကက္သားႏွင္႔ ခ်င္းတို႕ကို ထည့္ေပးပါ 
  • ေပါင္းအိုးထဲမွာ  ေရထည့္ျပီး ေအာက္ခံခံုအခင္းကို ထည္႔ေပးပါ
  • ထိုေအာက္ခံခံုေပၚမွာ ၾကက္သားပန္းကန္ကို တင္ေပးပါ
  • ေပါင္းမည့္အိုး ေအာက္ေျခမွေရမ်ား ပြက္ပြက္ဆူလာစဥ္ ၾကက္သားပန္းကန္ထဲ မ၀င္ေစရန္ ၾကက္သားေပါင္းမည့္ ပန္ကန္လံုးေအာက္မွ သံဇကာခံုေလး ျမဳပ္ရံုေရထည္႔ေပးပါ
  • ျပီးလ်ွင္ အိုးကို အဖံုးဖံုးျပီး ေပါင္းမည္႔ခလုပ္ကိုႏွိပ္ကာ မိနစ္ႏွစ္ဆယ္ႏွင္႔ အရင္ဆံုး ၾကက္သားႏူးအိလာတဲ့အထိ ေပါင္းေပးပါ
  • ၾကက္သားေပါင္းခ်ိန္ မိနစ္ႏွစ္ဆယ္ျပည္႔ပါက ေပါင္းအိုးထဲမွ ေလကိုကုန္ေအာင္ ထုတ္ေပးျပီးမွ အိုးအဖံုးကို ဖြင္႔ေပးပါ
  • ၾကက္သားေပါင္းေနစဥ္ ေအာက္ဖက္မွ ထဲ႔ထားေသာ ေရမွာ ခမ္းတတ္တဲ့အတြက္ သတိထားျပီး ၾကည္႔ေပးကာ နည္းေနပါက ထပ္ျဖည့္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ အရိုထဲမွ ေသြးစမ်ား က်က္သြားေစရန္ ေနာက္ထပ္ငါးမိနစ္ ထပ္ေပါင္းေပးပါ
  • ေပါင္းခ်ိန္ ငါးမိနစ္ျပည္႔တာနဲ႔ ပထမနည္းအတိုင္း အိုးထဲမွ ေလကုန္ေအာင္ ထုတ္ျပီးမွ အိုးအဖံုးကို ဖြင္႔ေပးပါ
  • ၾကက္သားစေပါင္းကာစက ပန္းကန္လံုးထဲမွာ ေရမထည့္ထားေသာ္လဲ ၾကက္သားေပါင္းစဥ္ ထြက္လာတဲ့ အရည္မ်ား ပန္းကန္လံုးထဲမွာ ျပည့္လာပါလိမ့္မယ္
  • ထို ၾကက္သားေပါင္း ပန္းကန္ထဲမွ ၾကက္ေပါင္းရည္မ်ားကို ဟင္းခ်ဳိရည္ ျပင္ဆင္ရာမွ ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ခပ္ျပီး ျပင္ဆင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment