ပုဇြန္ေတြထဲမွာ အရသာ တစ္မ်ဳိးထူးျပီး အခ်ဳိအရသာ ေလးပင္လြန္းတဲ႔ Tiger Prawns ေတြ တစ္ကီလိုကို $ 45နဲ႔ ဝယ္လာခဲ႔ပါတယ္။
ဝယ္ျပီးကာမွ ေစ်းၾကီးလြန္းလို႔ မစားရက္စားရက္နဲ႔ ဒီေန႔ေတာ႔ အခ်ဳိေၾကာ္ေလး ေၾကာ္စားလိုက္ပါတယ္ ထမင္းစားျမိန္ေစမဲ႔ ဟင္းတစ္မယ္ျဖစ္လို႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေၾကာ္ျဖစ္တဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- Tiger Prawns - 500 g
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ သံုးလံုး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
- ခ်င္း - ခပ္ပါးပါး ေလးျပား
- ကင္းမြန္ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု (ဆီသတ္ရန္)
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္ (ပုဇြန္ အရသာနယ္ရန္)
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသား
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၁၅ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ပုဇြန္ကိုေရေဆးျပီး ေခါင္းထဲမွ အစာအိတ္ေၾကာဖက္မွ အစာလမ္းေၾကာင္းကို ဖယ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ပုဇြန္အခြံႏွင္႔ ေခါင္းတို႔ကို ဖယ္ေပးပါ
- ပုဇြန္အခြံနဲ႔ ေခါင္းေတြကိုေတာ႔ ထည္႔မေၾကာ္ဘဲ ပုဇြန္ဆီခ်က္ဖို႔အတြက္ ဖယ္ထားေပးပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ရေေဆးကာ ဓါးျပားရိုက္ျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
- ခ်င္းကိုအခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ အမ်ွင္ေလးေတြ ရလာေအာင္ လွီးထားပါ
- သန္႕စင္ထားေသာပုဇြန္ကို နႏြင္း အရသာမွဳန္႕ ငံျပာရည္တို႕နဲ႕နယ္ျပီး အရသာ၀င္ေအာင္ ဆယ္မိနစ္ခန္႔ ႏွပ္ထားေပးပါ
- လိုအပ္တာေတြ ျပင္ျပီးပါက ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီႏွင္႔ နႏြင္းမွဳန္႔တို႔ကိုထဲ႔ျပီး ဆီကိုအပူေပးပါ
- ဆီပူလာပါက ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင္႔ ၾကက္သြန္နီကို အနည္းငယ္ ဝါျပီးေပ်ာ႔လာတဲ့အထိ ေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္မ်ား ဝါေရာင္သန္းလာတာနဲ႔ အရသာ နယ္ထားေသာ ပုဇြန္ကို ထဲ႔ေၾကာ္ေပးပါ
- ပုဇြန္အရသာနယ္ကို ထဲ႔ျပီးတာနဲ႔ ၄မိနစ္ေလာက္ ထဲ႔ေၾကာ္ေပးပါ
- ပုဇြန္က်က္ျပီ ဆိုတာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး မိမိစိတ္ၾကိဳက္ အရသာ ရလာတဲ႔အထိ လိုသလိုျပင္ကာ မီးပိတ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ခ်ဳိျပီးေမႊးကာ အရသာ ရွိလြန္းတဲ႔ Tiger Prawns ေၾကာ္ေလးကို ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment