Sunday 9 February 2020

ပြည်ကြီးငါးထောင်း















ပည်ကြီးငါး အကောင်ခပ်ကြီးကြီးလေးတွေ ဝယ်လာပြီး အစာသွပ်စားမယ်လို့ စိတ်ကူးလိုက်တိုင်း ဟိုဟာလို ဒီဟာလိုနဲ့မို့လို့ အစာမသွပ်ဖြစ်တာက များပါတယ်။

အဲဒီလိုနဲ့ဘဲ စားလို့လဲကောင်းပြီး ခံတွင်းတွေ့စေမဲ့ လွယ်ကူမြန်ဆန်ပြီး စားလို့ကောင်းတဲ့ ချဉ်ငံစပ်လေးဘဲ ထောင်းဖြစ်ပါတော့တယ်။

ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
  1. ပြည်ကြီးငါး - 400 g
  2. ငရုတ်သီး အခြောက်တောင့် - ၅တောင့်
  3. ထန်းလျှက်ခဲ - ကွမ်းသီးဆံ အလုံးလောက် တစ်ခဲ
  4. အရသာမှုန့် - လက်ဖက်ဇွန်း တစ်ဝက်သာသာ
  5. ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်
  6. ကြက်သွန်ဖြူ-  အမွှာကြီးကြီး ၃မွှာ
  7. ငါးငံပြာရည်အနောက် -ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
  8. ငါးငံပြာရည်အကြည် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း 
  9. ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း သုံးပုံတစ်ပုံ (ပြည်ကြီးငါးပြုပ်ရန်
  10. နံနံပင် - မိမိစားနိူင်သလောက်
  11. ပဲတောင့်ရှည် - မိမိနှစ်သက်သလောက်
  12. သံပုရာသီး - တစ်လုံး (အချဉ်ကြိုက်ပါက ပိုထည့်ပါ )
  13. မုန့်ဟင်းခါး မုန့်ဖတ် - စားနိူင်သလောက်


ပြင်ဆင်ပုံ
  • ပဲတောင့်ရှည်ကို ရေစင်အောင် ဆေးထားပါ
  • နံနံပင်ကို ရေစင်အောင် ဆေးထားပါ
  • သံပုရာသီးကို ရေဆေးပြီး တ၀က် ခြမ်းထားပါ
  • ကြက်သွန်ဖြူကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးထားပါ
  • ပြည်ကြီးငါးကို မလိုတာတွေဖယ်ပြီး ရေဆေးထားပါ
  • ရေဆေးပြီးတာနဲ့ အိုးတစ်လုံးထဲမှာ ပြည်ကြီးငါး ရေအနည်းငယ်နှင့် ဆားအနည်းငယ်ထဲ့ကာ ရေခမ်းအောင် ပြုပ်ပေးပါ
  • ပြုပ်ထားသော ရေခမ်းတာနဲ့ ရေတစ်ထပ်ဆေးပေးပြီး မိမိနှစ်သက်သလို ပုံစံလေးတွေ လှီးပေးထားပါ 
ထောင်းရန်ပြင်ဆင်ပုံ
  • ငရုတ်ဆုံ ခပ်ကြီးကြီးထဲမှာ ထန်းလျှက်ခဲ ကြက်သွန်ဖြူ ငရုတ်သီးအခြောက်တောင့်နှင့် ဆားတို့ကိုထည့်ပြီး မညက်တညက် ထည့်ထောင်းပါ
  • ပြီးတာနဲ့ နံနံပင်နှင့် ပဲသီးတို့ကို ထည့်ထောင်းပေးပါ
  • အနည်းငယ် သမသွားတာနဲ့ ငံပြာရည်နှစ်မျိုးလုံးနှင့် အရသာမှုန့်တို့ကို ထည့်ထောင်းပေးပါ
  • ထောင်းနေစဉ် အရသာ သမသွားအောင် ဇွန်းအရိုးရှည်ရှည်နှင့် မွှေမွှေပေးပါ
  • မိမိအသုံးပြုပြီး ထောင်းသော ကျည်ပွေ့ပေါ် မူတည်ပြီး ကြည့်ထောင်းပါ
  • ကျောက်ကျည်ပွေ့ဆိုပါက ၅ချက်မှ ၁၀ချက်လောက် ခပ်ဖွဖွလေး ထောင်းပေးပါ 
  • သစ်သားကျည်ပွေ့ဆိုပါက အချက် ၁၅ချက် လောက် ခပ်ဖွဖွလေး ထောင်းပေးမှ အရသာ၀င်ပါတယ်
  • ထောင်းတယ်ဆိုပေမဲ့ အရမ်းညက်နေအောင် ထောင်းစရာမလိုဘဲ ခပ်ဖွဖွထောင်းလိုက် ဇွန်းနဲ့မွှေလိုက် လုပ်ပေးရပါတယ်
  • အရသာ သမလောက်ပြီဆိုတာနဲ့ ပြည်ကြီးငါးနှင့် သံပုရာရည်တို့ကို ထည့်ပြီး ခပ်ဖွဖွလေး ၄ချက်လောက် ထောင်းပေးပါ
  • ​ေထာင်းနေစဉ် အရသာ မြည်းပေးပြီး မိမိနှစ်သက်တဲ့ အရသာ ရတဲ့အထိ ပြင်ပေးပါ
  • မုန့်ဖတ်နှင့် ပဲသီးတို့ကို အဆင်သင့် ပြင်ထားပါ
  • ပြီးတာနဲ့ ပြည်ကြီးငါး ပဲသီးထောင်း ချိုချဉ်ငံစပ်လေးကို မုန့်ဖတ် ပဲသီးတို့နှင့် တွဲဖက်ကာ စားသုံးနိူင်ပါပြီ။

No comments:

Post a Comment