Tuesday 4 February 2020

ပိန်းရိုးဟင်းခါး


ပိန္းရိုးဟင္းခါး ပူပူေလး ေသာက္ခ်င္တာနဲ႔ ဒီေန႔ေတာ႔ ငါးခပ္ေသးေသး တစ္ေကာင္ကို ျပဳပ္ျပီး အရိုးအသား သပ္သပ္စီ ထြင္ေပးကာ အသားေလးေတြနဲ႔ဘဲ ဟင္းခါးတစ္မယ္ ခ်က္ထားပါတယ္။

ဒီနည္းေလးကေတာ႔ မာမာ႔အေမ မာမာတို႔ေမာင္ႏွစ္မေတြကို အျမဲတမ္း ခ်က္ေကြ်းတဲ႔ နည္းေလးပါ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ ဒီတစ္ခါေတာ႔ အေမ႔နည္းအတိုင္း မာမာျပင္ဆင္ျပီး ခ်က္ထားတဲ႔ ဟင္းခါးခ်က္နည္းေလးကို မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ပိန္း႐ိုး - ၆ေခ်ာင္း
  2. ငါး - ခပ္ေသးေသး တစ္ေကာင္
  3. ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း (ငါးျပဳပ္ရန္)
  4. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  5. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
  6. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
  7. ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္မရွိတစ္ရွိ

ျပင္ဆင္ပံု
  • ငါးကို မလိုတာေတြ ဖယ္ေပးျပီး ေရစင္ေအာင္ ေဆးေပးပါ
  • ေဇာက္နက္ေသာ အေနေတာ္ အိုးထဲမွာ ငါးႏွင္႔ငံျပာရည္တို႔ကို ထဲ႔ေပးျပီး အရသာဝင္ေအာင္ နယ္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ ေရျမဳပ္ေအာင္ထဲ႔ျပီး ေရခမ္းေအာင္ ျပဳပ္ေပးပါ
  • ေရခမ္းတာနဲ႔ အရိုးအသား ထြင္ေပးပါ
  • ပိန္း႐ိုးကို အရင္ဆံုး အေၾကာသင္ေပးပါ
  • အေၾကာသင္ျပီးတာနဲ႕ လက္၂ဆစ္ေလာက္ အတံုးေလးေတြ ပံုပါအတိုင္း လွီးေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ေရ၂ထပ္ေလာက္ ေဆးေပးပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ငရုတ္ေကာင္းႏွင္႔ေရာျပီး မညက္တစ္ညက္ ေထာင္းထားပါ
  • ေဇာက္နက္ေသာ အိုးထဲမွာ ငရုတ္ေကာင္းႏွင္႔ ၾကက္သြန္ျဖဴမွလြဲျပီး ပါ၀င္ပစၥည္း အားလံုးကို ထည္႔ေပးပါ
  • အိုးတည္ထားစဥ္ အိုးမကပ္ေစရန္ ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီး တည္ေပးပါ
  • ပထမဆံုး လံုးရည္နဲ႕တင္ ပိန္း႐ိုးက ႏူးလာပါတယ္
  • အိုးမကပ္ေစရန္ သတိထားေပးျပီး လံုးရည္မခမ္းခင္ ေရျမဳပ္ေအာင္ ထည့္ေပးျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
  • ဟင္းရည္ ပြက္ပြက္ဆူျပီ ဆိုတာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  • အရသာ ျပင္ျပီးတာနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင္႔ ငရုတ္ေကာင္းေထာင္းတို႔ကို ထည္႔ေပးပါ
  •  ပိန္း႐ိုးဟင္းခါး အရည္ေသာက္ဆမ္း ဟင္းခါး ပူပူလူလူေလးကို ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
မွတ္ခ်က္။ ။ တခ်ဳိ႕က ပိန္း႐ိုးကိုင္လ်ွင္ ယားတတ္ပါတယ္ ဒါေၾကာင့္မို႕လို႕ လက္အိတ္ႏွင့္ ကိုင္ေပးပါ။

No comments:

Post a Comment