ဆိတ္အူေလးေတြ ဝယ္လာျပီး ျမန္မာနည္းေလးနဲ႔ ျပဳပ္ေသာက္တာ ရိုးသြားေလေတာ႔ ဒီတစ္ခါ ဗီယက္နမ္ pho အႏွစ္နဲ႔ ထဲ႔ျပဳပ္ထားကာ ခပ္စပ္စပ္ေလး ျပဳပ္ေသာက္ျဖစ္ပါတယ္။
ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးနဲ႔ ေမႊးေမႊးေလးမို႔လို႔ ခပ္ပူပူေလး ေသာက္ရတာ အရမ္းဘဲ အရသာ ရွိတဲ႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ျပဳပ္ထားတဲ႔ ဆိတ္အူျပဳပ္ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဆိတ္အူ - 300 g
- ခ်င္း - တစ္လက္မခန္႕
- ၾကက္သြန္ၿဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ငါးမႊာခန္႕
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- စပါးလင္ အရင္းပိုင္း - တစ္လက္မခန္႔
- စပါးလင္အရြက္ - ဆယ္ရြက္ခန္႔
- Pho အႏွစ္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- နံနံပင္ - စားႏိူင္သေလာက္
- ပူစီနံ - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းသာသာ
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- မုန္႔ဟင္းခါးဖတ္ - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္္
- ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္ဖတ္ - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
- သံပုရာသီး - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
ျပင္ဆင္ပံု
- မုန္႔ဟင္းခါးဖတ္ႏွင္႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္ တို႔ကို ျပင္ထားပါ
- နံနံပင္ကို ေရေဆးျပီး ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားပါ
- ပူစီနံကို ေရေဆးထားပါ
- ငရုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- သံပုရာသီးကို အလံုးလိုက္ ရေေဆးကာ အစိတ္ေလးေတြ လွီးထားပါ
- ဆိတ္အူကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး အေနေတာ္ အတံုးေလးေတြ ပိုင္းေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာကာ ေရေဆးထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားပါ
- စပါးလင္ အရင္းပိုင္းကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါးေလးေတြ လွီးေပးထားပါ
- စပါးလင္အရြက္မ်ားကို ေရေဆးျပီး အထံုးေလး ထံုးေပးထားပါ
- ခ်င္းကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ ခ်င္း ႏွင္႔စပါးလင္တို႔ကို ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
- ေဇာက္နက္ေသာ အိုးထဲမွာ ဆိတ္အူမ်ားကို ထည့္ေပးျပီ ဆီ စပါးလင္ရြက္အထံုး phoအႏွစ္ ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ ငရုတ္သီးေထာင္း ဆား အရသာမွဳန္႔ႏွင္႔ ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔တို႔ထည္႔ကာ အရသာ ဝင္သြားေအာင္ နယ္ေပးပါ
- အရသာ ဝင္သြားေလာက္တာနဲ႔ ေရအနည္းငယ္ထည္႔ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
- ေရဆူလာျပီးပါက အက်က္ညီေစရန္ ေမႊေပးပါ
- ဆိတ္အူမ်ား မာလာတာနဲ႔ ေရကိုမိမိ လိုသေလာက္ထည္႔ေပးျပီး ဟင္းအိုးကို ဆက္တည္ေပးပါ
- ေရပြက္ပြက္ ဆူလာတာနဲ႔ အရသာကို ျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- ဟင္းရည္အရသာ အေနေတာ္ ရျပီဆိုတာနဲ႔ ပန္းကန္တစ္လံုးထဲမွာ မိမိစားႏိူင္သေလာက္ မုန္႔ဟင္းခါးဖတ္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္ဖတ္ ငရုတ္သီးစိမ္း သံပုရာရည္ နံနံပင္ႏွင္႔ ပူစီနံတို႔ ထည္႔ေပးကာ ဟင္းရည္ထည္႔ေပးျပီး သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment