Friday 21 February 2020

ပဲသီးချဉ်ဖတ်









ဒီေန႔ေတာ႔ ေအးရွန္းဆိုင္က ပဲေတာင္႔ရွည္ေလးေတြ ဝယ္လာျပီးေတာ႔ ဆန္ေဆးရည္ေလး အခ်ဥ္တည္ကာ ခ်ဥ္ဖတ္ထဲ႔ထားတာ ရသြားပါျပီ။

ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ ငါးပိရည္ကို ငါးကင္နဲ႔ေဖ်ာ္ကာ ခ်ဥ္ဖတ္တို႔စရာနဲ႔ ထမင္းပြဲအတြက္ ျပင္ဆင္ျဖစ္ပါတယ္ ပဲသီးခ်ဥ္ဖတ္ေလး တို႔စားခ်င္တယ္ ဆိုရင္ေတာ႔ အိမ္မွာ သန္႔သန္႔ေလး အခ်ဥ္ထည္႔ျပီး စားႏိူင္ေအာင္ မာမာျပင္ဆင္ထားတဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

အခ်ဥ္တည္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ပဲေတာင္႔ရွည္ - ၃၅ ေတာင္႔ခန္႔
  2. ဆန္ေဆးရည္ - 4 cups
  3. ဆား - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္းေက်ာ္ေက်ာ္
  4. အေအးခံထားေသာ ထမင္း - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ တစ္လံုးသာသာ

အခ်ဥ္ရည္တည္ပံု
  • ထမင္းခ်က္ရန္ ေဆးထားေသာ ဆန္ေဆးရည္ကို ဇလံုသန္႕သန္႕ျဖင့္ ထည့္ထားပါ
  • ဆန္ေဆးရည္ထဲမွာ ဆားကိုေပ်ာ္ေအာင္ ဇြန္းနဲ႕ေမႊျပီး ေဖ်ာ္လိုက္ပါ
  • အငံ ခပ္ေလးေလး ျဖစ္မျဖစ္ ဇြန္းႏွင္႔ခပ္ကာ လ်ွာႏွင့္ အနည္းငယ္ တို႕ၾကည့္လိုက္ပါ
  • ေတာ္ေတာ္ေလး ငံေနမွ ျဖစ္မွာမို႕ ဆားကို ေပးထားတဲ့အတိုင္း ထည့္ေပးပါ
  • ဆားမငံပါက အခ်ဥ္ရည္ အူလည္လည္ႀကီး ျဖစ္သြားတတ္ပါတယ္
  • ဆားထည့္ျပီးတာနဲ႕ အေအးခံထားေသာ ထမင္းကို ဆန္ေဆးရည္ထဲ ထည့္ေပးပါ( မနက္ကခ်က္ျပီး ညေနပိုေသာ ထမင္းၾကမ္းဆို ပိုျပီးေကာင္းပါတယ္)
  • အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ အခ်ဥ္တည္ရန္ ပုလင္းထဲသို႕ ေျပာင္းထည့္ျပီး အဖံုးအုပ္ကာ ေနပူပူမွာ ၃ရက္ေလာက္ လွန္းေပးပါ
  • ေနပူမရပါက အခန္းအပူခ်ိန္မ်ားေသာ မီးဖိုေဆာင္ထဲမွာ ထားေပးပါ
  • ေနပူထဲမွာ ထားေပးပါက ၃ရက္ေလာက္ဆို အခ်ဥ္တည္ရန္ အဆင္သင့္ ျဖစ္ပါျပီ
အခ်ဥ္ထည့္ရန္
  • ပဲေတာင္႔ရွည္မ်ားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
  • ေရစစ္သြားတာနဲ႔ မိမိအဆင္ေျပသလို အစည္းေလးေတြ စည္းေပးပါ
  • အစည္းေလးေတြ စည္းျပီးထည္႔ထားပါက ပုလင္းထဲက ျပန္ထုတ္တဲ႔အခါ သပ္သပ္ယပ္ယပ္ေလး ထုတ္ယူလို႔ ရပါတယ္
  • အခ်ဥ္ထည့္ခါနီး လက္ကို သန္႕႐ွင္းေအာင္ အရင္ဆံုး ေဆးေပးပါ
  • ပဲေတာင္႔ရွည္မ်ားကို အခ်ဥ္ရည္ထဲစိမ္ျပီး ေရျမဳပ္ေအာင္ ထဲ႔ေပးျပီး အဖံုးအုပ္ကာ သံုးရက္ေလာက္ ထားေပးပါ
  • ပဲသီးမ်ား အေရာင္ေျပာင္းလာျပီး ခ်ဥ္လာပါက ငါးပိရည္ တို႔စရာတို႔ႏွင္႔ ျပင္ဆင္ေပးႏိူင္ပါျပီ
  • ပဲသီးခ်ဥ္ဖတ္ကို တို႕စရာ လုပ္စားႏိူင္သလို အသုပ္သုပ္ေပးကာ ျပင္ဆင္ေပးျပီး မိမိႏွစ္သက္သလို ျပင္ဆင္ကာ စားသံုးႏိူင္ပါျပီ ။

No comments:

Post a Comment