ဒီေန႔ေတာ႔ ဗီယက္နမ္ေစ်းကအျပန္ အရမ္းကိုခ်ဳိျပီး စားလို႔အရမ္းေကာင္းလြန္းတဲ႔ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ ဂ်ဴးဖူးေလးေတြ ဝယ္လာျပီး ပုဇြန္ထုတ္ေလးေတြနဲ႔ ေၾကာ္စားပါတယ္။
လတ္ဆတ္လြန္းတဲ႔ အသီးအရြက္ေၾကာ္ေလးေတြရယ္ ထမင္းပူပူေလးရယ္ဆိုရင္ ေနာက္ထပ္အသားဟင္းတစ္မယ္ ထပ္မလိုေလာက္ေအာင္ကို ထမင္းစားလို႔ ျမိန္လြန္းတဲ႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေၾကာ္ထားတဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဂ်ဴးဖူး - လက္တစ္ဆုတ္စာ တစ္စည္း
- ပုဇြန္ထုတ္ - အေကာင္ၾကီးၾကီး ဆယ္ေကာင္
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
- ပဲငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္ုး သံုးပံုတစ္ပံု
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
ျပင္ဆင္ပံု
- ဂ်ဴးဖူးကို အပင္လိုက္ ေရစင္ေအာင္ ေဆးေပးျပီး ေရစစ္ထားပါ
- ဂ်ဴးဖူးပင္ရဲ႕ ရင့္ေနတဲ့ ေနရာမ်ားကို အေၾကာသင္ျပီး အေနေတာ္ ပိုင္းျဖတ္ထားပါ
- ပုဇြန္ထုတ္ကို ေရေဆးျပီး ပုဇြန္ေခါင္းႏွင္႔အတူ မလိုတာေတြ ဖယ္ေပးကာ ေၾကာဖက္မွ အနည္းငယ္ ခြဲထားေပးပါ
- ဆား ဆီ ငရုတ္ေကာင္းႏွင္႔ နႏြင္းမွဳန္႔တို႔ကို ျပင္ထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
- ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီႏွင့္ နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ပါ
- ဆီအေငြ႔ တက္လာတာနဲ႕ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထဲ႔ေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို ႏြမ္း႐ံုေလး ထည့္ေၾကာ္ျပီး ပုဇြန္ထုတ္ ဆားႏွင္႔ အရသာမွဳန္႔တို႔ကို ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ ထဲ႔ေၾကာ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ေရစစ္ထားေသာ ဂ်ဴးဖူးမ်ားႏွင္႔ ပဲငံျပာရည္တို႔ကို ထည့္ေပးျပီ အရသာ သမသြားေအာင္ ေမႊေပးပါ
- သံုးမိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ဂ်ဴးဖူးမွ ထြက္လာေသာ အရည္မ်ား မခမ္းခင္ အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ ျဖဴးျပီး စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
- အထူးသတိျပဳရမွာက ဂ်ူးဖူးမ်ားကို ႏူးအိေနေအာင္ ေၾကာ္ရန္မလိုဘဲ ခပ္စိမ္းစိမ္း အေနအထားေလးမွာဘဲ မီးဖိုေပၚမွ ခ်ေပးပါ။
No comments:
Post a Comment