ဒီနေ့တော့ မျောက်ငိုသီးနဲ့ ကြက်ခြေထောက်လေးတွေ ဝယ်လာပြီး ကြက်ခြေထောက်ကို ပေါင်းစားရင် ကောင်းမလား သုပ်စားရင် ကောင်းမလား စဉ်းစားရတာက အလုပ္တစ္ခုလို ဖြစ်ခဲ့ပြန်ပါတယ်။
နောက်ဆုံးတော့ ကြက်ခြေထောက်လေးတွေကို အရိုးထုတ်ပြီးတော့ စိတ်ထဲမှာ ထောင်းစားချင်စိတ် ပေါ်လာတာနဲ့ မာမာကိုယ်တိုင် အရိုးထုတ်ပြီး ထောင်းထားတဲ့နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။
ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
- ကြက်ခြေထောက် - 400 g (အရိုးထုတ်ပြီးသား)
- မျောက်ငိုသီး - စားနိူင်သလောက်
- ငရုတ်သီး အခြောက်တောင့် - ၅တောင့်
- အရသာမှုန့် - လက်ဖက်ဇွန်း တစ်ဝက်သာသာ
- ကြက်သွန်ဖြူ- အမွှာကြီးကြီး ၃မွှာ
- ငါးငံပြာရည်အနောက် -ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
- ငါးငံပြာရည်အကြည် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
- ဂဏန်းငံပြာရည် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
- ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း သုံးပုံတပုံ Octopus ပြုပ်ရန်)
- ဆား ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း (Octopus ဆေးရန်)
- ဗီနီကာ - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း (Octopus ဆေးရန်)
- နံနံပင် - မိမိစားနိူင်သလောက်
- သံပုရာသီး - တစ်ခြမ်း (အချဉ်ကြိုက်ပါက ပိုထည့်ပါ )
ပြင်ဆင်ပုံ
- ပြုပ်ပြီးအရိုး ထုတ်ထားသော ကြက်ရိုးများကို ရေနွေးနှင့် နှစ်မိနစ်ခန့် ထပ်ပြုပ်ပေးပြီး ရေစစ်ထားပါ
- မျောက်ငိုသီးကို ရေဆေးကာ ရေစစ်ထားပါ
- နံနံပင်ကို ရေဆေးပြီး အနေတော် ပိုင်းဖြတ်ထားပါ
- ကြက်သွန်ဖြူကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးထားပါ
- သံပုရာသီးကို ရေဆေးပြီး ထက်ခြမ်း ခြမ်းပေးထားပါ
- ပါ၀င်ပစ္စည်းများကို ပြင်ထားပါ
ထောင်းရန်ပြင်ဆင်ပုံ
- ငရုတ်ဆုံ ခပ်ကြီးကြီးထဲမှာ ကြက်သွန်ဖြူနှင့် ငရုတ်သီး အခြောက်တောင့်တို့ကိုထည့်ပြီး မညက်တညက် ထည့်ထောင်းပါ
- အနည်းငယ် ညက်သွားတာနဲ့ ငံပြာရည် သုံးမျိုးလုံးနှင့် အရသာမှုန့်တို့ကို ထည့်ထောင်းပေးပါ
- ထောင်းနေစဉ် အရသာ သမသွားအောင် ဇွန်းအရိုးရှည်ရှည်နှင့် မွှေမွှေပေးပါ
- မိမိအသုံးပြုပြီး ထောင်းသော ကျည်ပွေ့ပေါ် မူတည်ပြီး ကြည့်ထောင်းပါ
- ကျောက်ကျည်ပွေ့ဆိုပါက ၅ချက်မှ ၁၀ချက်လောက် ခပ်ဖွဖွလေး ထောင်းပေးပါ
- သစ်သားကျည်ပွေ့ဆိုပါက အချက် ၁၀ချက် လောက် ခပ်ဖွဖွလေး ထောင်းပေးမှ အရသာ ၀င်ယျပါတယ်
- အရသာ သမလောက်ပြီ ဆိုတာနဲ့ ကြက်ခြေထောက်ရိုးနှင့် သံပုရာရည်တို့ကို ထည့်ပြီး ခပ်ဖွဖွလေး ၄ချက်လောက် ထောင်းပေးကာ မျောက်ငိုသီးနှင့် နံနံပင်ထည့်ပြီး မွှေပေးပါ
- ထောင်းနေစဉ် အရသာ မြည်းပေးပြီး မိမိနှစ်သက်တဲ့ အရသာ ရတဲ့အထိ ပြင်ပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ မျောက်ငိုသီး ကြက်ခြေထောက်ထောင်း ချိုချဉ်ငံစပ်လေးကို စားသုံးဖို့အတွက် ပြင်ပေးနိူင်ပါပြီ။
No comments:
Post a Comment