ဂ်ပန္မွဳိေလးေတြ ဝယ္လာတာ တမ်ဳိးျပီးတမ်ဳိး လုပ္စားျဖစ္ေနျပန္ပါတယ္ ဒီမွဳိေလးေတြက ျမန္မာျပည္က ေျခတံရွည္မွဳိေလးေတြနဲ႔ အရသာအနည္းငယ္ ဆင္တူျပီး စားရတာ ခြ်ဲက်ိက်ိေလးမို႔လို႔ စားလို႔အရမ္းေကာင္းတဲ႔ မွဳိေလးပါဘဲ အဆင္ေျပတဲ႔အခါ ခ်က္စားႏိူင္ေအာင္ မာမာခ်က္တဲ႔နည္းေလးကို မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- Enoki mushroom - 250g
- ၾကက္သြန္နီ - တျခမ္း
- ၾကက္သြန္ျဖဴ -၂မႊာ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
- ပဲငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဝက္
- ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
ျပင္ဆင္ပံု
- မွဳိကိုမလိုေသာ ေအာက္ေခ်ကို လွီးထုတ္လိုက္ျပီး ေရေဆးကာ လက္ႏွစ္ဆစ္သာသာ အရြယ္ေလးေတြ လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ပါးပါးလွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
- ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ကို ျပင္ထားပါ
- အိုးတလံုးထဲမွာ ဆီႏွင္႔ နႏြင္းမွဳန္႔ကိုထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႔ ၾကက္သြန္အျဖဴ အနီတို႔ကို ႏြမ္းရံုေလး ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
- ႏြမ္းလာတာနဲ႕ မွဳိကို ထည့္ေမႊပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ပဲငံျပာရည္ႏွင္႔ ဆားထည့္ေမႊျပီး ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ကာ အဖံုးအုပ္ျပီး ေရခမ္းတဲ႔ထိ တည္ေပးပါ
- ေရခမ္းတာနဲ႔ ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ ထည္႔ေမႊေပးျပီးရင္ အရသာခ်ဳိခ်ဳိေမႊးေမႊး Enoki mushroom မွဳိဟင္းေလးရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment