ရာသီဥတုကလဲ ေအးလာျပီး ေဆာင္းတြင္းအခါ သမယမွာ စားခ်င္စိတ္က အပူအစပ္ေတြဘဲ စားခ်င္ေနမိတဲ့အတြက္ သုန္႔ယမ္းအနွစ္နဲ႔ ထမင္းေၾကာ္ေလး ေၾကာ္စားျဖစ္ပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေၾကာ္ျဖစ္တဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
- Jasmine Rice - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ႏွစ္ဗူး
- ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး သံုးဗူး (ထမင္းခ်က္ရန္)
- ေျပာင္းဖူးေစ႔ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
- သုန္႔ယမ္းအႏွစ္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္၀က္
- သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ႏွစ္မႊာ
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
- သခြားသီး - အေနေတာ္တစ္လံုး
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အလံုးၾကီးၾကီးတစ္လံုး
- ဆန္ကိုေရေဆးျပီး ေရႏွင္႔အတူ ထမင္းေပါင္းအိုးထဲထည္႔ေပးျပီး ခလုတ္ႏွိပ္ကာ တည္ေပးပါ
- ခလုတ္တက္ျပီး ထမင္းက်က္တာနဲ႔ ထမင္းျဖဴကို အေအးခံကာ ဖြထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
- ေျပာင္းဖူးေစ႔ကို ေရေဆးထားပါ
- သြားသီးကို ေရေဆးျပီး မိမိႏွစ္သက္သလို လွီးထားပါ
- သခြားသီးကို ေရစင္ေဆးကာ မိမိႏွစ္သက္သလို လွီးထားပါ
ေၾကာ္ရန္ျပင္ဆင္ပံု
- ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား အားလံုးကို အဆင္သင့္ ျပင္ထားေပးပါ
- အားလုံး အဆင္သင့္ ျဖစ္ျပီဆိုတာနဲ႕ ထမင္းေၾကာ္ပါမယ္
- ဒယ္အိုး တစ္လုံးကို အပူေပးျပီး ဆီကိုထည့္ကာ လွီးထားေသာၾကက္သြန္နီ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႕ကို ထည့္ကာထည့္ေၾကာ္ပါ
- ေၾကာ္ေနစဥ္ ေျပာင္းဖူးေစ႔ ႏွင္႔ ငါးငံျပာရည္တို႔ထည့္ၿပီး ေၾကာ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ထိုအိုးထဲမွာ သုန္႔ယမ္းအႏွစ္ကို ထည္႔ေပးျပီး သမေအာင္ ေမႊေၾကာ္ ေၾကာ္ေပးပါ
- သုန္႔ယမ္းအနံ႔ ေမႊးလာၿပီ ဆိုေတာ့မွ ထမင္းကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
- ထမင္းႏွင့္ ေၾကာ္ထားေသာ သံု႔ယမ္းအႏွစ္မ်ား သမသြားျပီ ဆိုေတာ့မွ သၾကားကို ထည့္ေမႊေပးပါ
- ထမင္းေၾကာ္ခ်ိန္ကို အရမ္းမၾကာေအာင္ သတိျပဳေပးပါ
- သုန္႔ယမ္းထမင္းေၾကာ္ ရျပီဆိုတာနဲ႕ ထမင္းေၾကာ္ကို မိမိႏွစ္သက္ရာ ပန္းကန္လုံး တစ္ခုမွာ ဖိထည့္ေပးပါ
- သုန္႔ယမ္းထမင္းေၾကာ္ပြဲ ျပင္ဆင္ရန္ ဆလတ္ရြက္ သခြားသီးႏွင္႔ခရမ္းခ်ဥ္သီးတို႔ကို မိမိႏွစ္သက္သလို လွီးေပးျပီး အားလံုးကို ပန္းကန္ျပား တစ္ခ်ပ္ေပၚမွာ ထမင္းေၾကာ္ကို ေမွာက္တင္ေပးျပီး မိမိႏွစ္သက္သလို ျပင္ဆင္ေပးျပီး သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
မွတ္ခ်က္ ။။ အရသာမွဳန္႔ကို မိမိႏွစ္သက္ေသာ အခ်ဳိမွဳန္႔ ၾကက္သားမွဳန္႔ အသီးအရြက္ အရသာမွဳန္႔ အစရွိသည္တို႔ကို အစားထိုးျပီး သံုးေပးပါ။
No comments:
Post a Comment