Monday 6 August 2018

ငါးပိ ထမင်းကြော်



တစ္ခါတစ္ေလ စိတ္ေျပာင္း စိတ္လြဲေလး ျဖစ္ရေလေအာင္ရယ္ ရာသီဥတုက ေအးလြန္းတာရယ္ေၾကာင္႔ ဒီေန႕ေတာ့ စပ္ျပီးေမႊးေနတဲ႔ ယိုးဒယားငါးပိ ထမင္းေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ပါတယ္ အျမဲတမ္း စားရတာ မႏွစ္သက္လွေပမဲ့ တခါတေလ ရာသီဥတု အေျပာင္းအလဲ အခ်ိန္ေလးေတြမွာေတာ႔ စားလို႔အရမ္းဘဲ ေကာင္းပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
  1. Basmati Rice - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ႏွစ္ဗူး
  2. ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ေလးဗူး (ထမင္းခ်က္ရန္)
  3. ပုဇြန္ငါးပိ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဝက္
  4. ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္၀က္
  5. အခ်ဳိ မႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  6. င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  7. ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း  တစ္ဇြန္း 
  8. သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း 
  9. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
  10. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ႏွစ္မႊာ 
  11. ပုစြန္ေျခာက္ အေကာင္ေသးေသး - ဆယ္႔ငါးေကာင္ခန္႕
  12. ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႕
  13. င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  14. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
  • ဆန္ကိုေရေဆးျပီး ေရႏွင္႔အတူ ထမင္းေပါင္းအိုးထဲ ထည္႔ေပးျပီး ခလုတ္ႏွိပ္ကာ ခ်က္ေပးပါ
  • ထမင္းက်က္တာနဲ႔ ထမင္းကို အေအးခံျပီး ဖြထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
  • ဒယ္အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ဆီထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းထည့္ျပီး ပုဇြန္ေျခာက္ကို အေကာင္လိုက္ထည္႔ျပီး ႂကြတ္ေနေအာင္ ေၾကာ္ထားပါ
  • ခ်င္းကို အခြံခြာကာ ေရေဆးျပီး ခပ္ေသးေသးေလးေတြ လွီးထားပါ
  • မိမိႏွစ္သက္ေသာ အသီးအရြက္မ်ာကို ေရစင္ေအာင္ေဆးကာ မိမိႏွစ္သက္သလို လွီးထားပါ
ေၾကာ္ရန္ျပင္ဆင္ပံု
  • ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား အားလံုးကို အဆင္သင့္ ျပင္ထားေပးပါ
  • အားလုံး အဆင္သင့္ ျဖစ္ျပီဆိုတာနဲ႕ ထမင္းေၾကာ္ပါမယ္
  • ဒယ္အိုး တစ္လုံးကို အပူေပးျပီး ဆီကိုထည့္ကာ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားေသာ  ၾကက္သြန္ျဖဴ  တစ္ဝက္ႏွင္႔  ခ်င္းတို႕ကိုထည့္ကာ ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ 
  • ေၾကာ္ေနစဥ္ ငါးငံျပာရည္ သၾကား ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ရည္တို႕ထည့္ၿပီး ေၾကာ္ေပးပါ 
  • ထိုဒယ္အိုးထဲမွဘဲ ပုဇြန္ငါးပိကို မြေနေအာင္ ေမႊေၾကာ္ ေၾကာ္ေပးပါ 
  • ပုဇြန္ငါးပိ မြျပီး ပြတက္လာတာနဲ႕ႏုတ္ႏုတ္လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ  တစ္ဝက္ကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ 
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ နံ႕ ေမႊးလာၿပီ ဆိုေတာ့မွ ထမင္းကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ 
  • ထမင္းႏွင့္ ငါးပိေၾကာ္မ်ား သမသြားျပီဆိုေတာ့မွ ေၾကာ္ထားေသာ ပုဇြန္ေျခာက္ ငါးငံျပာရည္ ပာင္းခတ္မႈန္႔ တို႔ကို ထည့္ေမႊကာ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ ကို ထည့္ေမႊေပးပါ
  • ထမင္းေၾကာ္ခ်ိန္ကို အရမ္းမၾကာေအာင္ သတိျပဳေပးပါ
  • တမင္းေၾကာ္ ရျပီဆိုတာနဲ႕ ငါးပိထမင္းေၾကာ္ကို မိမိႏွစ္သက္ရာ ပန္းကန္လုံး တစ္ခုမွာ ဖိထည့္ေပးပါ
  • ယိုးဒယား ငါးပိထမင္းေၾကာ္ပြဲ ျပင္ဆင္ရန္ မိမိႏွစ္သက္ရာ အသီးအရြက္မ်ား အားလံုးကို ပန္းကန္ျပား တခ်ပ္ေပၚမွာ ထမင္းေၾကာ္ကို ေမွာက္တင္ေပးျပီး မိမိႏွစ္သက္သလို ျပင္ဆင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
မွတ္ခ်က္ ။။ အရသာမွဳန္႔ကို မိမိႏွစ္သက္ေသာ အခ်ဳိမွဳန္႔ ၾကက္သားမွဳန္႔ အသီးအရြက္ အရသာမွဳန္႔ အစရွိသည္တို႔ကို အစားထိုးျပီး သံုးေပးပါ။

No comments:

Post a Comment