ဇီးသီးေျခာက္
ေရစိမ္ထားေသာ ဇီးသီးေျခာက္
မိနစ္၂၀ခန္႔ ေပါင္းေပးပါ
ေပါင္းျပီးသားဇီးသီးႏွင္႔ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ဖာလာေစ႔ ေလးညွင္း နာနတ္ပြင္႔ သစ္ဂ်ပိုးေခါက္
ငရုတ္သီးလံုးျခမ္းကြဲ
ဇီယာေစ႔
ထန္းလ်ွက္ရည္
ဇီးယို
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- တရုတ္ဇီးသီးေျခာက္ - 300 g
- ထန္းလ်ွက္ခဲ - 200 g
- င႐ုတ္သီးအၾကမ္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းေမာက္ေမာက္ ၂ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ေလးညွင္း - ၄ပြင့္
- သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ - ၂လက္မခန္႔
- ဖာလာ - ၄ေစ့
- နာနတ္ပြင္႔ -၂ပြင္႔
- ဇီယာေစ႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- တရုတ္ဇီးသီးေျခာက္ကို ေရတနာရီေလာက္စိမ္ထားျပီး အသီးမ်ား ေပ်ာ့လာပါက ေရစစ္ထားပါ
- ေရစစ္သြားပါက ေပါင္းဇကာထဲကို ထည္႔ေပးပါ
- ေပါင္းအိုးေအာက္ခံအိုးကို ေရတဝက္သာသာ ျဖည္႔ျပီး ဆူေအာင္တည္ေပးကာ ေပါင္းဇကာကိုတင္ကာ မိနစ္၂၀ေလာက္ ေပါင္းေပးပါ
- ထန္းလ်ွက္ခဲကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ခပ္က်ဲက်ဲ က်ဳိေပးပါ
- ထန္းလ်ွက္ခဲမ်ား ေပ်ာ္လာတာနဲ႔ ထန္းလ်ွက္ရည္ထဲမွ အမွဳိက္မ်ားကို အဝတ္ပါးႏွင့္စစ္ျပီး ထန္းလ်ွက္ရည္ကို ေဇာက္နက္ျပီး အိုးအသားထူေသာ အိုးထဲျပန္ထည့္ေပးပါ
- ထန္းလ်ွက္ရည္ထဲသို႕ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ ဆား သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ ေလးညွင္း ဖာလာ စမံုစပါး ဇီးသီးတို႕ထည့္ေမႊေပးျပီး ေရခမ္းေအာင္ မီးေအးေအးႏွင့္ေမႊေပးပါ
- ေရခမ္းျပီး ထန္းလ်ွက္ရည္ေပါက္ေစ႔က်လာပါက မီးပိတ္ျပီး အေအးခံထားပါ
- ျပီးတာနဲ႔ တရုတ္ဇီးယိုခ်ဳိခ်ဥ္စပ္ေမႊးေလးကို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment