အသီးအရြက္ေလးေတြဘဲ စားခ်င္ေနတဲ႔အတြက္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အစိမ္းေလးေတြ ဝယ္လာကာ ထမင္းျဖဴေလးနဲ႔တြဲျပီး ေရေႏြးၾကမ္းေလးနဲ႔ ေသာက္ရေအာင္ ဒီေန႔ေတာ႔ ခ်ဥ္ခ်ဥ္ငံငံစပ္စပ္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အစိမ္းသုပ္ သုပ္နည္းေလးကို မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးအစိမ္း - ခပ္ႀကီးႀကီး ႏွစ္လံုး
- နံနံပင္ - အေနေတာ္
- ေျမပဲေလွာ္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ၾကက္သြန္နီဆီခ်က္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ႏွမ္းေလွာ္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- င႐ုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႔ - စားႏိူင္သေလာက္
- ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
- ပဲအက်က္မွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
- ပဲဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို အလံုးလိုက္ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- နံနံပင္ကို ေရေဆးျပီး လွီးထားပါ
- ေျမပဲေလွာ္ကို အခြံခြ်တ္ထားပါ
- အသုပ္ထဲထည့္ရန္ လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
- လွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ဇလံုက်ယ္က်ယ္ထဲ ထည့္ေပးပါ
- ေျမပဲေလွာ္ နံနံပင္ ဆား ဆီ အရသာမွဳန္႕ င႐ုတ္သီးစိမ္း သံပုရာရည္တို႕ကိုထည့္ျပီး ခပ္ဖြဖြ နယ္ေပးကာ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- နယ္ဖတ္ျပီးတာနဲ႕ စားပြဲျပင္မည့္ ပန္းကန္ထဲသို႕ေျပာင္းျပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီး အစိမ္းသုပ္ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးကို ထမင္းပူပူ ေရေႏြးၾကမ္းေလးႏွင့္ တြဲဖက္ကာ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment