ဝါတြင္းကာလ သတ္သတ္လြတ္ စားနိူင္မဲ့ အစိမ္းေျကာ္ ေျကာ္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- နာနတ္သီး - အေနေတာ္ တစိတ္
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး၂မႊာ
- ေဂၚဖီ - အနည္းငယ္
- မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တဥ
- ပန္းငရုတ္ပြ - တေတာင္႔
- ပဲေတာင္႔ရွည္ - ၁၀ေတာင္႔ခန္႔
- ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း၂ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
- နႏြင္းမွဳန္႕ - အနည္းငယ္
- သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္းခန္႕
ေကာ္ရည္ေဖ်ာ္ရန္
- ေျပာင္းဖူးမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တ၀က္
- သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ေရ - လက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္ကန္လံုး ၂လံုးစာ (အားလံုးကို ေပ်ာ္သြားေအာင္ ေဖ်ာ္ထားပါ)
ျပင္ဆင္ပံု
- နာနတ္သီးကို ပံုပါအတိုင္း လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာကာ ေရေဆးျပီး ေလးစိတ္ လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္မိတ္ကို ေရေဆးျပီး လက္၂လံုးေလာက္အေန ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းထူထူေလး လွီးထားေပးပါ
- ေဂၚဖီ ပဲေေတာင္႔ရွည္ ႏွင္႔ မံုလာဥနီတို႕ကို ေရေဆးျပီး သင့္သလို လွီးေပးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာပီးဓါးျပား႐ိုက္ကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးေပးပါ
- ပန္းငရုတ္ပြကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
- ဟင္းခ်က္ရန္ လိုအပ္မည့္ ပစၥည္းမ်ား ျပင္ထားေပးပါ
- ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္းကိုထည့္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေမႊးသြားေအာင္ ေၾကာ္လိုက္ပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ ေမႊးလာတာနဲ႕ လွီးထားေသာ ေဂၚဖီ ပန္းင႐ုတ္ပြ မံုလာဥနီ ၾကက္သြန္နီစသည့္ အသီးအ႐ြက္မ်ားကို အနည္းငယ္ ႏြမ္းေအာင္ေၾကာ္ထားပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ဆား သၾကား ပဲငံျပာရည္အၾကည္ စသည့္ အရသာမ်ားကို ခပ္ျမန္ျမန္ေလး ထည့္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ လွီးထားေသာ နာနတ္သီးကို ထည့္ေမႊေပးပါ
- အားလံုးသမသြားျပီဆိုတာနဲ႕ ေဖ်ာ္ထားေသာ ေကာ္ရည္ကို ေလာင္းထည့္ေပးကာ ေကာ္ရည္ပ်စ္ေအာင္ ေမႊေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ၾကက္သြန္မိတ္ကိုထည့္ကာ ေမႊေပးကာ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- စားပြဲျပင္ရန္ ပန္းကန္ထဲ ေျပာင္းထည့္ျပီး နာနတ္သီး အစိမ္းေၾကာ္ ပူပူလူလူေလး သုံးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment